When Band Meets Label: How LuxDeluxe Got Signed by Old Flame Records

7
When Band Meets Label: How LuxDeluxe Got Signed by Old Flame Records

Πείραμα γρήγορης σκέψης – είστε ένα DIY rock ’n‘ roll συγκρότημα από την ίδια περιοχή της Μασαχουσέτης που παρήγαγε τους Pixies και τον Dinosaur Jr. και προσπαθείτε να κεντρίσετε το ενδιαφέρον των indie δισκογραφικών. Κυκλοφόρησες ένα άλμπουμ, έκανες μια μικρή περιοδεία στην περιοχή, έχεις συγκεντρώσει ισχυρούς θαυμαστές και λίγη προσοχή από τον Τύπο. Εντάξει, τι κάνεις τώρα; Εκρηκτικές φωνές παντού σε ένα σωρό διευθύνσεις email „[email protected]“; Προσθέστε ετικέτα σε κάθε indie δισκογραφική στο γνωστό σύμπαν στο εξώφυλλο του άλμπουμ σας Φωτογραφίες Instagram? Τώρα βάλτε τον εαυτό σας στην άλλη πλευρά της εξίσωσης – είστε μια indie δισκογραφική που αναζητάτε συνεχώς φρέσκα ταλέντα. Έχετε μια σταθερή φήμη αλλά περιορισμένο προϋπολογισμό και πόρους. Πώς πλοηγείστε στα γεμάτα νερά της νέας μουσικής ενώ εξακολουθείτε να αναπτύσσετε τους σημερινούς καλλιτέχνες σας; Η απάντηση και για τις δύο πλευρές – ουρά για το αυτοπροωθητικό χτύπημα για μια γρήγορη στιγμή – είναι ReverbNation. Αυτή είναι η ιστορία του LuxDeluxe και Old Flame Recordsόπως είπαν οι ίδιοι, με έμπνευση για όποιον μουσικό εκεί έξω θέλει να κάνει την επόμενη μεγάλη κίνηση.

Είμαι σίγουρος ότι όλοι γνωρίζετε ότι υπάρχουν ένα σωρό ευκαιρίες στο ReverbNation όλη την ώρα, σωστά; Εντάξει, καλά. Τότε ξέρετε και για όλα οι καλλιτέχνες που επιλέγονται για αυτούς όλη την ώρα, σωστά; Εντάξει, πάλι καλά. Αυτή η ανάρτηση αφορά μόνο ένα από αυτά. Ένα συγκρότημα + μια δισκογραφική + ένα σωρό indie-ness. Θα το κάναμε αυτό με ένα παραδοσιακό στυλ συνέντευξης, αλλά γρήγορα είδαμε έντονες ομοιότητες μεταξύ των δύο, παρόλο που λειτουργούν σε διαφορετικές πλευρές της επιχείρησης (sorta). Θα τους αφήσω να το πάρουν από εδώ.

Φτιαγμένο από αγάπη για τη μουσική, που αναπτύχθηκε μέσα από αποφασιστικότητα και συνέπεια.

Old Flame Records: Το Old Flame ξεκίνησε ως μια δημιουργική διέξοδος για εμένα και έναν φίλο μου…δουλεύαμε μαζί σε μια δισκογραφική στο Μανχάταν και είχαμε εξαντληθεί να δουλεύουμε με καλλιτέχνες για τους οποίους δεν είχαμε πάθος… μερικές ενσαρκώσεις και 110+ κυκλοφορίες αργότερα και ακουμπάω ακόμα. Ψάχνουμε για μπάντες που είναι καλοί άνθρωποι και πρόθυμοι να δουλέψουν σκληρά. Δουλεύουμε σκληρά…δεν είμαστε σίγουροι ότι αυτό μας κάνει διαφορετικούς ή όχι, αλλά η ικανότητά μας να μεγιστοποιούμε τους υπάρχοντες πόρους μας είναι η μεγαλύτερη δύναμή μας.

LuxDeluxe: Τρεις από εμάς είμαστε συγγενείς μεταξύ μας (Ο Γκέιμπ, ο Κάλεμπ, ο Τζέικομπ είναι όλοι ξαδέλφια. Ο Τζέικομπ και ο Κάλεμπ είναι αδέρφια). Έτσι ξεκινήσαμε να παίζουμε μουσική μαζί πολύ νωρίς. Ο μεγαλύτερος από εμάς ήταν 10. Ξεκινήσαμε να παίζουμε τραγούδια των Beatles, αλλά αρχίσαμε να μπλέκουμε με το γράψιμο σχεδόν αμέσως. Όλα τα τραγούδια μας ήταν τρομερά για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά μας βοήθησε λίγο στη διαδικασία της συγγραφής. Αργότερα γνωρίσαμε τον Τζέικ (ντράμερ) και τον Νεντ (τραγουδιστή) στο γυμνάσιο. Αρχίσαμε να παίζουμε με αυτά τα παιδιά με τον ίδιο τρόπο που ξεκινήσαμε ως μικρά παιδιά, μπερδεύοντας μερικά τραγούδια του Bruce Springsteen. Αλλά δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να αρχίσω να γράφω πρωτότυπα ως αυτή η νέα ομάδα. Έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε, αν όχι ακόμη περισσότερη και συνεχώς ανακαλύπτουμε τα πράγματα μέσω δοκιμής και λάθους. Χρειάζεται απίστευτη δουλειά και χρόνο. Είναι πολύ διασκεδαστικό και ικανοποιητικό, αλλά πρέπει να θέλετε πραγματικά να το κάνετε. Πρέπει να κάνετε τη χειροτεχνία σας ως προτεραιότητα νούμερο ένα.

Όλοι είχαμε μερικές πολύ τρομερές δουλειές μόνο και μόνο για να κρατήσουμε ζωντανό το μουσικό όνειρο. Εργασία στη βάρδια του νεκροταφείου σε ένα εργοστάσιο πλαστικών. Σίγουρα το χειρότερο. 11μμ-7πμ. Η δουλειά ήταν να σταθώ εκεί και να παρακολουθήσω ένα μηχάνημα να φτιάχνει πλαστικούς ιατρικούς σωλήνες και μετά να τους βάζει σε ένα κουτί. Όλοι έχουμε να αντιμετωπίσουμε άθλιες δουλειές που εμποδίζουν τη μουσική. Ένας από εμάς δούλευε σε ένα μαγαζί που δεν έδινε άδεια για περιοδεία. Έτσι, εγώ (ο Τζέικομπ) αποφάσισα να προσποιηθώ έναν τραυματισμό στην πλάτη, ώστε να μπορέσω να πάρω ένα σημείωμα γιατρού για τη διάρκεια της περιοδείας.

Η επιχείρηση είναι ο αγώνας.

Old Flame Records: Ο μεγαλύτερος αγώνας μου είναι προφανώς το $$. Τούτου λεχθέντος, όταν δεν ξοδεύετε πολλά χρήματα, μπορείτε να ανακτήσετε γρηγορότερα! Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά μου είναι η φήμη μου.

LuxDeluxe: Ο μεγαλύτερος αγώνας ήταν η εξισορρόπηση της επιχειρηματικής πλευράς με τη δημιουργική πλευρά του συγκροτήματος. Επειδή δεν έχουμε άτομα που εργάζονται για εμάς, πολύς χρόνος μας καταναλώνεται με κρατήσεις παραστάσεων, προωθητικές ενέργειες, προϋπολογισμούς κ.λπ. Διαχειριζόμαστε μια επιχείρηση, αλλά η πιο σημαντική πτυχή της επιχείρησής μας είναι η δημιουργία μουσικής. Χρειάστηκε λοιπόν να κάνουμε συνειδητή προσπάθεια για να κάνουμε πάντα τη διαδικασία δημιουργίας νούμερο ένα στη λίστα.

Δημιουργία συνδέσεων με τρόπους New School.

LuxDeluxe: Είχαμε ξεκινήσει τη διαδικασία να απευθυνθούμε σε δισκογραφικές για το άλμπουμ μας που μόλις είχαμε τελειώσει, το “Let’s Do Lunch”, απλώς για να δούμε αν θα μπορούσαμε να μας ενδιαφέρει. Το Old Flame μας είχε αναφέρει ένας φίλος μας ως μια καλή ετικέτα για να προσεγγίσουμε. Έτσι, όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία στο ReverbNation, γνωρίζαμε ήδη το Old Flame και μερικά από τα ωραία πράγματα που είχαν βγάλει στο παρελθόν, και ελπίζαμε να μας είχαν καταλάβει κάπως μέχρι εκείνο το σημείο.

Old Flame Records: Είχα ακούσει από μερικούς φίλους του κλάδου ότι το ReverbNation κάνει μερικά ωραία πράγματα, οπότε σκέφτηκα να ρίξω τα ζάρια. Δεν μπορώ να πιστέψω πόσοι ΜΕΓΑΛΟΙ καλλιτέχνες περιμένουν να ανακαλυφθούν στην πλατφόρμα.

LuxDeluxe: Ήμασταν τόσο ψυχωμένοι [about being selected]! Ήταν σίγουρα μια μεγάλη τόνωση του ηθικού. Βοήθησε να νομιμοποιηθεί η τρελή δουλειά που κάναμε σε αυτό το συγκρότημα. Είναι ένα είδος απτής αναγνώρισης που μπορούμε να δείξουμε όταν δεν είμαστε σίγουροι αν αυτό που κάνουμε έχει αντίκτυπο στους ανθρώπους. Δεν είχαμε ιδέα ότι χιλιάδες άλλα συγκροτήματα έκαναν αίτηση, κάτι που μας κάνει να νιώθουμε απίστευτα τυχεροί και εξαιρετικά ενθουσιασμένοι να δούμε τι προέρχεται από αυτό.

Η σχέση ετικέτας / καλλιτέχνη είναι… λοιπόν, μια σχέση.

Old Flame Records: Αξιολογώ πιθανές νέες μπάντες με μόλις mκαι μερικά ακουστικά… τα αυτιά και το έντερο μου είναι τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά μου. Δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο LuxDeluxe σε πολύ καιρό. Τα swagger και τα lounge vibes τους με καθήλωσαν σχεδόν αμέσως.

LuxDeluxe: Το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να μιλήσουμε με τον Rob, ο οποίος είναι επικεφαλής Παλιά φλόγα, και συζήτησαν τι ήθελε να κάνει και τι θέλαμε να κάνουμε απλώς ως έναν τρόπο να γνωριστούμε λίγο. Του είπαμε για όλο το υλικό μας που αυτή τη στιγμή περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή, και ήταν ψυχωμένος και ανοιχτός να βοηθήσει να βγάλουμε ό,τι θέλαμε να κάνουμε. Αμέσως, μας έκαναν εντύπωση ότι είμαστε κουλ άνθρωποι που απλώς αγαπούν τη μουσική και κάνουν αυτή την προτεραιότητα της δισκογραφικής τους, την οποία αγαπάμε. Τη στιγμή της υπογραφής μας είχαμε ήδη τελειώσει ένα άλμπουμ και σχεδιάζαμε να το κυκλοφορήσουμε μόνοι μας, αλλά ο Rob ενδιαφερόταν να πηδήξει αμέσως για να το βγάλει στο Old Flame. Αυτήν τη στιγμή πρόκειται να κυκλοφορήσουμε το επόμενο άλμπουμ μας, „Let’s Do Lunch“ στο Old Flame στις 14 Ιουλίου, για το οποίο δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι.

Old Flame Records: Όταν αναπτύσσω την καριέρα ενός καλλιτέχνη, ξεκινώ με τομείς στους οποίους έχω καλές σχέσεις…ίσως ξεκινήσω με λίγο Τύπο/τοπικό ραδιόφωνο και να δημιουργήσω παρουσία στο DSP και να προσπαθήσω να κάνω μερικούς συγχρονισμούς πολύ γρήγορα…. αυτή είναι μια τυπική προσέγγιση . Είναι πολλή πλοκή. Κάθε σχέδιο είναι προσαρμοσμένο σε κάθε συγκεκριμένη μπάντα με βάση τους στόχους τους, τις υπάρχουσες βάσεις κ.λπ.

Δούλεψε σκληρά, δούλεψε σκληρά.

Old Flame Records: Δεν με πιάνουν πολύ το στυλ, το είδος, η παραγωγή, αν και όλα αυτά βοηθούν… Ψάχνω πραγματικά για μπάντες που είναι πρόθυμες να κάνουν σκληρές περιοδείες, που κάνουν υπέροχη μουσική και είναι ποιοτικοί άνθρωποι για να ασχοληθείς μαζί τους! Το να έχετε μια βάση θαυμαστών στο μάρκετ βοηθάει, αλλά στην πραγματικότητα όλα έχουν να κάνουν με τον όγκο της δουλειάς που οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να κάνουν!

LuxDeluxe: Δεν υπάρχει σχέδιο, επομένως χρειάζεται λίγη δημιουργική σκέψη και κάποια πραγματική αυτοαξιολόγηση. Ποια είναι τα δυνατά σημεία της ομάδας μας, ποιες οι αδυναμίες μας, πώς μπορούμε να προσεγγίσουμε τους ανθρώπους με τον δικό μας τρόπο; Δεν νομίζω ότι το να κάνεις αυτό που έκανε κάποιος άλλος θα έχει πραγματικά σπουδαία αποτελέσματα. Δημιουργήστε ένα ζωντανό σόου, αφιερώστε πολύ χρόνο για να αποκτήσετε την ατμόσφαιρα της ομάδας σας και γράψτε μερικά πραγματικά καλά τραγούδια. Εάν μπορείτε να διαχειριστείτε όλα αυτά, κάτι που δεν είναι μικρό κατόρθωμα, οι άνθρωποι θα το παρατηρήσουν και θα έρθουν να σας αναζητήσουν.

Συμβουλές για το πώς να τραβήξετε την προσοχή.

Old Flame Records: Με φωνάζουν περίπου 15 φορές την ημέρα. Μισώ όταν μου στέλνουν μουσική που δεν θα έβγαζα ποτέ…Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε σωστά τα ονόματα της εταιρείας/της μπάντας πριν πατήσετε αποστολή. Κάντε την έρευνά σας. Κοιτάξτε τις ετικέτες στο πίσω μέρος των αγαπημένων σας άλμπουμ και μειώστε πραγματικά τον τόνο σας στο 3-5 για να ξεκινήσετε…μην κολλάτε πάνω από 100 άτομα σε ένα email. Αν θέλεις να με εντυπωσιάσεις κάνε την έρευνά σου και πες μου ποιο LP σου πήρε το αυτί!

LuxDeluxe: Πριν από μερικά χρόνια αρχίσαμε να φτιάχνουμε „προωθητικά βίντεο“ επειδή πιστεύαμε ότι η τυπική έκρηξη email λίστας αλληλογραφίας ήταν αρκετά βαρετή και πνίγηκε. Από τότε φαίνεται ότι έχει γίνει πιο συνηθισμένο. Τα βίντεό μας τείνουν να είναι πολύ περίεργα, επομένως είναι γνωστό ότι λειτουργούν καλά ή πραγματικά δεν πάνε καθόλου καλά.

Schreibe einen Kommentar