„Let’s Go Brandon“…τα τραγούδια κατά του Μπάιντεν έχουν μια σύντομη σύζευξη, φλόγα στα τσαρτ.

56
„Let’s Go Brandon“…τα τραγούδια κατά του Μπάιντεν έχουν μια σύντομη σύζευξη, φλόγα στα τσαρτ.

(10 Νοεμβρίου 2021). Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, το «Let’s Go Brandon» του Μπράισον Γκρέι -ένα από τα πολλά νέα τραγούδια κατά του Μπάιντεν που έφεραν αυτόν τον τίτλο- ήταν το αγαπημένο των δεξιών συντηρητικών μέσων ενημέρωσης και των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ παντού. Το δεξί σάλπισε την άνοδο του τραγουδιού στην κορυφή των τσαρτ της Apple iTunes όπου εκτόπισε το δραπέτη Νο. 1 επιτυχία της Adele, „Easy On Me“ για περίπου μιάμιση εβδομάδα, και στους αριστερούς δεν άρεσε τόσο πολύ.

Είμαι σίγουρος ότι θυμάσαι τις ιστορίες. Ήταν μόλις πριν από δύο εβδομάδες όταν το Fox News και άλλα συντηρητικά μέσα το αποκαλούσαν «Νούμερο Ένα τραγούδι στη χώρα» λόγω της σύντομης νίκης του στο iTunes. (Σημείωση προς τους αναγνώστες: το να είσαι Νο. 1 στο iTunes το 2021 είναι σαν να έχεις το σινγκλ κασέτας με τις περισσότερες πωλήσεις το 2001, αυτοί οι κάποτε σημαντικοί δείκτες απλά δεν σημαίνουν τίποτα πέρα ​​από τη συνάφειά τους χρόνια.)

Ο ράπερ MAGA Bryson Gray (αριστερά) και η Adele σε μια διπλή φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα συντηρητικά μέσα μόλις πριν από δύο εβδομάδες

Βλέπετε, ενώ οι επικριτές του Μπάιντεν βιάζονταν να προσθέσουν το „Brandon“ στις βιβλιοθήκες τους στο iTunes, το τραγούδι της Adele συνέχισε να κερδίζει τη μάχη του streaming και του ραδιοφώνου (μαζί με αξιοσέβαστους αριθμούς λήψεων) και έτσι διατήρησε το Νο. 1 του στα πιο γνωστά , το οποίο περιλαμβάνει όλο το γράφημα του Billboard Hot 100, το οποίο συνεισφέρει στην κατάταξή του όλα αυτά τα στοιχεία – ροή, αναπαραγωγή ραδιοφώνου και, ναι, ακόμη και αυτές οι ενοχλητικές λήψεις.

Στην πραγματικότητα, παρά τη νίκη του οπορτουνιστικού τραγουδιού στο iTunes, είκοσι επτά άλλα τραγούδια ξεπέρασαν την κατάταξη του „Let’s Go Brandon“ στο Hot 100 με ημερομηνία 6 Νοεμβρίου, το οποίο παρακολουθούσε την περίοδο που περιελάμβανε την Νο. 1 κατάταξη του πολιτικού ραπ στο iTunes. Έτσι, η κατάσταση του „Brandon’s“ top-download μεταφράστηκε σε ένα μέτριο Νο. 28 στο μεγάλο chart… αξιοσέβαστο, αλλά σίγουρα όχι „Number one song in the country“.

Τώρα, μόλις μια εβδομάδα αργότερα, το „Let’s Go Brandon“, η έκδοση του Bryson Grey, βρίσκεται στο Νο. 99 της χώρας, έχοντας πέσει 71 θέσεις στο Billboard Hot 100 από εκεί που βρισκόταν μόλις πριν από επτά ημέρες. Επίσης, ένα σύντροφο αλλά εντελώς διαφορετικό „Let’s Go Brandon“ από έναν άλλο ράπερ (Loza Alexander) πέφτει από το νούμερο 38 την περασμένη εβδομάδα στο 96 αυτήν την εβδομάδα.

Στη μουσική μπιζ, υπάρχει ένα κοινό ρητό ότι η δεύτερη (ή τρίτη) εβδομάδα ύπαρξης ενός τραγουδιού συνήθως λέει την ιστορία. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι η παλιά ιστορία ότι η ποπ μουσική και η πολιτική δεν αναμειγνύονται πάντα καλά, ή πιο συγκεκριμένα, η μουσική hip-hop και η συντηρητική πολιτική κάνουν περίεργους συντρόφους.

Ως μιμίδιο, το „Let’s Go Brandon“ ήταν αρκετά έξυπνο. Εντάξει, ίσως είναι κάπως ανόητο και λίγο προσβλητικό, αλλά είναι σχεδόν ένας καθαρός τρόπος που μπορείς να πεις „f**k the President“ χωρίς να το πεις στην πραγματικότητα, και όλοι όσοι προσέχουν θα ξέρουν τι σημαίνει.

Στην ιδανική περίπτωση, ακόμη και τα μικρά παιδιά μπορούν να ξεφύγουν λέγοντάς το στους γονείς ή τους δασκάλους τους, χωρίς να φοβούνται ότι θα τεθούν σε «τάιμ άουτ» ή χειρότερα, να ξεπλυθούν τα στόματά τους με μια ράβδο σαπουνιού. (Σημείωση για ενήλικες που εργάζονται: Εάν είστε σε μια σε μεγάλο βαθμό απολιτική δουλειά που περιλαμβάνει την εξυπηρέτηση του ευρύτερου κοινού, θα πρέπει πιθανώς να αποφύγετε να φωνάξετε αυτήν τη φράση ενώ κάνετε την εν λόγω δουλειά – όπως να πιλοτάρετε ένα εμπορικό τζετ γεμάτο πελάτες που πληρώνουν, παράδειγμα. Απλά λέω.)

Τόσο βολικό ήταν το μιμίδιο -ο Τζο Μπάιντεν δεν είναι σαφώς δημοφιλής πρόεδρος σε αυτή τη συγκυρία και τα ποσοστά αποδοχής του είναι σε χαμηλά όλων των εποχών- που όσοι πέντε διαφορετικά τραγούδια „Let’s Go Brandon“ σημείωσαν διάστιξη στο iTunes chart την 1η Νοεμβρίου, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων από ράπερ και ενός τραγουδιστή της κάντρι (ανερχόμενος Cameron Byfield).

Αυτά τα τραγούδια „Let’s Go Brandon“, όλα προεκτάσεις του συναισθήματος που οξύνθηκε όταν μια αθλητική προσωπικότητα δήλωσε ανακριβώς ότι ένα πλήθος σε μια εκδήλωση αγώνων NASCAR φώναζε αυτές τις τρεις λέξεις αντί για αυτό που στην πραγματικότητα έλεγαν („f**k Joe Biden ”), έκαναν έκκληση στους συντηρητικούς όχι μόνο λόγω των μηνυμάτων τους, αλλά και ΠΟΥ έκανε το ραπ.

Το „Let’s Go Brandon“ του Bryson Gray αποκλείστηκε από το YouTube για διαιώνιση ψεμάτων σχετικά με τον COVID-19

Οι ράπερ που έχουν καταγραφεί στο iTunes με αυτό είναι μαύροι άνδρες, ένα απίθανο δημογραφικό στοιχείο που ενσαρκώνει όλο και περισσότερο τα αισθήματα κατά του Μπάιντεν/υπέρ του Τραμπ τους τελευταίους μήνες. Μερικοί διάσημοι ράπερ γενικά έχουν φλερτάρει ή φλερτάρει συντηρητικούς τον περασμένο χρόνο, καθώς αρκετοί (βλέπε Nicki Minaj) έχουν εκφράσει φωνές κατά της στάσης του Μπάιντεν για το εμβόλιο COVID-19 και άλλων πολιτικών.

Σε πλήρη αποκάλυψη, το τραγούδι απαγορεύτηκε από το YouTube για τη διαιώνιση παραπληροφόρησης σχετικά με τον COVID-19, κάτι που σίγουρα δεν βοήθησε τις πιθανότητές του στο Billboard, αλλά θα νόμιζες ότι αυτό θα επέκτεινε τη ζωή του στην κορυφή του iTunes, σωστά; Οχι τόσο.

Οι τέσσερις διαφορετικές ραπ εκδόσεις του „Brandon“ κατατάχθηκαν όλες στο Νο. 48 ή υψηλότερο στο iTunes μόλις πριν από εννέα ημέρες. Τώρα μόνο δύο έχουν απομείνει στη λίστα των 200 θέσεων και η υψηλότερη από αυτές—από τη Loza Alexander—είναι στο Νο. 102. Η συντηρητική έκδοση του Bryson Gray, η οποία συγκεντρώνει τους τίτλους, βρίσκεται στο Νο. 113 στο iTunes καθώς πληκτρολογώ.

Το „Let’s Go Brandon“, παρά τα ομότιμα ​​τραγούδια του που έχουν υποστεί απότομες πτώσεις στα charts λίγες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία τους, πιθανότατα θα παραμείνει ένα προσάρτημα της ποπ κουλτούρας για εβδομάδες και μήνες – ίσως ακόμη και για όσο ο Μπάιντεν παραμένει στην εξουσία.

Οι άνθρωποι γενικά που απεχθάνονται τον εν ενεργεία πρόεδρο και την πολιτική του έχουν επιλέξει το „Let’s Go Brandon“ στην τελευταία φράση αλιευμάτων ως κωδικό για την πιο χυδαία δήλωση f-bomb. Είναι ο ίδιος ο ορισμός του όρου «ευφημισμός» και είναι αυτός που πιθανότατα θα παραμείνει για λίγο.

Για παράδειγμα, στην Κοινοπολιτεία της Βιρτζίνια όπου άρχισα να γράφω αυτό το άρθρο, έχω δει πινακίδες «Let’s Go Brandon» τοποθετημένες στις κορυφές των νταλίκων, σε αυτοκόλλητα με προφυλακτήρες αυτοκινήτων και σε μπλουζάκια και καπέλα του μπέιζμπολ παντού. Με μια σημαντική εκλογή κυβερνήτη ακριβώς στον καθρέφτη – μια που θεωρήθηκε σε μεγάλο βαθμό ως δημοψήφισμα για την πολιτική του Μπάιντεν (αν όχι και του Ντόναλντ Τραμπ), το συναίσθημα „Let’s Go Brandon“ ήταν έντονο εδώ στο Old Dominion ως Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ο Glenn Youngkin έβγαλε μια νίκη.

Αλλά όπως πηγαίνουν τα τραγούδια, το „Let’s Go Brandon“ – διαλέξτε την εκδοχή σας – είναι σχεδόν τόσο χρονική όσο θα μπορούσε να είναι κάθε μελωδία με πολιτικά κίνητρα που κυνηγούν τη μόδα. Σε μήνες από τώρα, ή ίσως και νωρίτερα, πιθανότατα θα έπρεπε να αναζητήσετε τον τίτλο στο Google για να δείτε ποιοι ράπερ ηχογράφησαν τα τραγούδια (ακόμα κι αν ήσασταν ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους – πολλοί από τους οποίους ομολογουμένως δεν είναι οπαδοί της ραπ στην αρχή – που αγόρασαν ένα από αυτούς).

Πολλοί δεν θα θυμούνται αυτά τα τραγούδια ως κάτι περισσότερο από απλές υποσημειώσεις στο γενικό πλαίσιο της διχαστικής πολιτικής του 2021, όταν όλα λέγονται και γίνονται. Είτε το αγαπούσες από τα δεξιά είτε το μισούσες από τα αριστερά.

Α, και το τραγούδι της Adele „Let’s Go Brandon“ πανηγυρικά Ρυθμός μόλις πριν από ένα δεκαπενθήμερο; Λοιπόν, το „Easy On Me“ βρίσκεται αμέσως στο Νο. 1 του iTunes, ταιριάζοντας με τη θέση που κατέχει στο πιο σημαντικό Billboard Hot 100 τις τελευταίες τρεις εβδομάδες (και συνεχίζει να μετράει).

Στο επόμενο chart – δεδομένης της κατακόρυφης πτώσης τους στο Hot 100 αυτή την εβδομάδα από το 28-99 και από το 38-96, αντίστοιχα – τα δύο εναπομείναντα τραγούδια „Let’s Go Brandon“ των Bryson Gray και Loza Alexander θα είναι τυχερά αν είναι ακόμα καν στη λίστα.

Ο συντηρητικός ράπερ Μπράισον Γκρέι

DJRob

Ο DJRob (αυτός/αυτός) είναι ένας ανεξάρτητος μουσικός blogger από κάπου στην Ανατολική Ακτή που καλύπτει είδη R&B, hip-hop, pop και rock – καθώς και πολλά μουσικά νέα και τρέχοντα πράγματα! Μπορείτε να τον ακολουθήσετε στο Twitter στο @djrobblog.

Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε δωρεάν (παρακάτω) για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για μελλοντικά άρθρα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar