Label Συνέντευξη: Pacific Records | Ιστολόγιο ReverbNation

3
Label Συνέντευξη: Pacific Records |  Ιστολόγιο ReverbNation

Indie εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια Pacific Records τρέχει ένα ευκαιρία μέσω μας, όπου θα διεξάγουν έρευνα A&R για να εντοπίσουν πιθανούς καλλιτέχνες της ReverbNation που θα προσθέσουν στο ρόστερ της. Η εταιρεία θέλει να επεκτείνει το ρόστερ της με συναρπαστικά νέα συγκροτήματα που καλύπτουν όλα τα είδη μουσικής.

Η Pacific Records έχει εξελιχθεί από τις ταπεινές απαρχές της ως αλυσίδα καταστημάτων λιανικής πώλησης δίσκων σε μια πολυδιάστατη οντότητα που περιλαμβάνει στούντιο ηχογραφήσεων, υπηρεσίες μηχανικής, αναπαραγωγή CD, μεταξοτυπία και υπηρεσίες αγοράς ταλέντων, ενώ η κύρια εστίασή της παραμένει ως ανεξάρτητη δισκογραφική και μουσικός εκδότης.

Μιλήσαμε με τον Martin Guigui, Senior Vice President & Director της A&R, στην Pacific Records για το πώς ξεκίνησαν, τι είδους καλλιτέχνες αναζητούν, συμβουλές για καλλιτέχνες που υποβάλλουν δισκογραφικές εταιρείες και πολλά άλλα. Δείτε τη συνέντευξή τους!

Πείτε μας για την ετικέτα σας. Πώς σχηματιστήκατε, πόσο καιρό είστε στην επιχείρηση κ.λπ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Brian Witkin ίδρυσε την Pacific Records, η οποία από δισκάδικο λιανικής μετατράπηκε σε πλήρη Label, εκδοτική και ηχογραφική εγκατάσταση. Πριν από μερικά χρόνια μου γνώρισαν τον Ειρηνικό μέσω ενός κοινού φίλου του προέδρου του Pacific Pat Pickslay για να μιλήσουμε για έργα συμπαραγωγής μαζί. Ο Πατ και εγώ το χτυπήσαμε αμέσως. Μοιραζόμαστε παρόμοια κληρονομιά (Αργεντίνικη), και λίγο αργότερα γνώρισα τον Brian Witkin, και δημιουργήσαμε επίσης έναν άμεσο δεσμό. Όλοι μοιραζόμαστε πολύ παρόμοιες οικογενειακές αξίες και καλλιτεχνικό γούστο. Πέρυσι προσκλήθηκα να γίνω μέλος της Pacific Records ως συνεργάτης A&R/Producing, άδραξα την ευκαιρία και ήταν ένα εξαιρετικά αρμονικό ταξίδι.

Τι είδους συγκροτήματα/καλλιτέχνες αναζητάτε;

Είμαι αγνωστικιστής του είδους –αυτό που μου αρέσει στον Ειρηνικό– για εμάς η μουσική δεν έχει διαχωρισμούς. Η υπέροχη μουσική είναι υπέροχη μουσική. Ψάχνω για ένα groove, μια υπέροχη μελωδία, μια στάση, με μια παραδοσιακή ατμόσφαιρα αλλά φρέσκια άποψη αιχμής. Λατρεύω την πρωτοτυπία. Το κλειδί είναι πάντα το συναίσθημα – κάτι που με συγκινεί.

Πώς ακούσατε για το ReverbNation και τις ευκαιρίες μας για δισκογραφικές και καλλιτέχνες;

Γνωρίζω το ReverbNation από την έναρξή του και πάντα σκάβω τη μορφή/πλατφόρμα. Κάνω check in από καιρό σε καιρό για να δω/ακούω τι είναι το πιο πρόσφατο.

Ποια είναι η διαδικασία επιλογής καλλιτεχνών;

Συνδυασμός από στόμα σε στόμα και καλλιτέχνες που με παρακολουθούν, προσεγγίζοντας ένα demo. Μοιραζόμαστε μουσική στο Pacific και λαμβάνουμε τη συμβολή όλων για κάτι που όλοι μας ενθουσιάζει και νιώθουμε ότι ταιριάζει πολύ.

Έχετε κάποια συμβουλή για καλλιτέχνες που υποβάλλουν τη μουσική τους σε δισκογραφικές;

Να είστε ειλικρινείς, να είστε ο εαυτός σας, να σέβεστε, να είστε ταπεινοί και να πλησιάζετε εταιρείες που έχουν μουσική που σκάβετε. Παρακολουθήστε και βεβαιωθείτε ότι η μουσική σας ακούγεται αφού την υποβάλετε. Και συνεχίστε να στέλνετε τη μουσική σας σε ετικέτες μέχρι να βρείτε το τέλειο σπίτι.

Πώς αναπτύσσετε και προωθείτε τους καλλιτέχνες σας;

Ο Pat (Pickslay) είναι ένας πολυτάλαντος παραγωγός. Συνθέτει και μηχανουργεί επίσης. Ο Pat λατρεύει να εργάζεται στη διαδικασία ανάπτυξης της δημιουργίας ενός τραγουδιού, της καθοδήγησης και της ανατροφής ενός καλλιτέχνη. Ως παραγωγός μου αρέσει να μπαίνω στο στούντιο και να φτιάχνω ένα τραγούδι από την αρχή. Είναι πολύ ικανοποιητικό να μπαίνεις στο στούντιο με μια ιδέα, να παίζεις μαζί της, να βρίσκεις την αλήθεια της, να βρίσκεις αυτό το τέλειο αυλάκι και να παρακολουθείς αυτή τη μαγική ιδέα. Η αποτύπωση αυτού του κεραυνού σε ένα μπουκάλι διευκολύνει την αγορά – σε όλους αρέσει ένα υπέροχο τραγούδι που κάνει το λαιμό σας αυλάκι ή που κολλάει σαν φυστικοβούτυρο – κάτι που δεν μπορείτε να το βγάλετε από το μυαλό σας στη μέση της νύχτας.

Κάποια συμβουλή για νέους μουσικούς που μόλις ξεκινούν και προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή των δισκογραφικών;

Εστιάστε στα τραγούδια, τις διασκευές και φροντίστε να ηχογραφήσετε σωστά μερικά τραγούδια. Αξίζει να ξοδέψετε μερικά δολάρια για να έχετε μια καλή ηχογράφηση και αναπαράσταση της μουσικής σας. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι το κλειδί. Στείλτε αυτό το demo σε έναν καθιερωμένο παραγωγό του οποίου τη μουσική θαυμάζετε. Εάν αυτός ο παραγωγός σκάβει τη μουσική σας, τα πράγματα θα συμβούν. Αυτά είναι τα καλύτερα βήματα για να γίνετε αντιληπτοί από μια ετικέτα. Εάν είστε υπέροχοι ζωντανά, δοκιμάστε επίσης να αποκτήσετε κουλοχέρηδες για άνοιγμα ενεργειών. Αυτός είναι ένας άμεσος τρόπος για να γίνετε αντιληπτοί από ετικέτες, προωθητές, πράκτορες, παραγωγούς, μάνατζερ κ.λπ.

Τι συμβαίνει στη συνέχεια για την Pacific Records;

Προσθέτουμε ένα τμήμα soundtrack ταινίας και αναπτύσσουμε μια τηλεοπτική εκπομπή που θα παρουσιάζει μερικά από τα καλύτερα συγκροτήματα της νότιας Καλιφόρνια. Υπάρχει επίσης μια εξαιρετικά δροσερή κυκλοφορία που έρχεται. Είμαστε σιωπηλοί για αυτό αυτή τη στιγμή. Είναι ένας σημαντικός εμβληματικός θρυλικός καλλιτέχνης.

Schreibe einen Kommentar