6 πράγματα που αγαπάς για το να είσαι Indie καλλιτέχνης

5
6 πράγματα που αγαπάς για το να είσαι Indie καλλιτέχνης

Εδώ είναι ένα αστείο πράγμα που πρέπει να τυλίξετε γύρω από το κεφάλι σας: σχεδόν σε κάθε συνέντευξη που έχω κάνει με έναν εθνικά γνωστό καλλιτέχνη, όταν τον ρωτάω τι τους λείπει περισσότερο για τις ημέρες πριν από την κυκλοφορία ή τη φήμη τους, η απάντηση είναι πάντα κάποια μορφή του ίδιου: τους λείπει να είναι indie καλλιτέχνες.

Εκπληκτος?

Ήμουν κι εγώ – στην αρχή. Αλλά μετά αρχίσαμε να σκάβουμε βαθύτερα στο τι ήταν αυτό που τους έλειπε και στα πράγματα που δεν επιτρέπει το να είσαι ταγματάρχης με τον ίδιο τρόπο που το να είσαι indie. Όσο περισσότερο μιλούσαμε και όσες περισσότερες συνεντεύξεις έκανα γύρω από αυτό, τόσο πιο εμφανές γινόταν ότι για όλα τα πράγματα που μπορεί να θέλαμε να αλλάξουμε στο να είσαι indie καλλιτέχνης, υπάρχει κάτι ιδιαίτερο στο να είσαι σε αυτό το στάδιο της καριέρας σου. Κάτι που, πολύ συχνά, οι καλλιτέχνες δεν εκτιμούν μέχρι να φύγει προ πολλού και να αντικατασταθεί με νέες και επίπονες εργασίες από τις οποίες δεν μπορούν να ξεφύγουν.

Είστε περίεργοι για το τι είναι να είσαι ένας indie καλλιτέχνης που λείπει περισσότερο από τα μεγάλα συγκροτήματα;

Δημιουργικός έλεγχος

Δεν είναι μυστικό ότι όταν υπογράφετε σε μια δισκογραφική, συχνά υπογράφετε μια συμφωνία που λέει ότι ενώ ναι, διατηρείτε κάποιο έλεγχο στη μουσική που δημιουργείτε, η δισκογραφική έχει μεγαλύτερο λόγο από ό,τι θα ήθελαν πολλοί καλλιτέχνες. Φυσικά, είναι αναμενόμενο—δεν διαφέρει από μια νεοφυή επιχείρηση που κερδίζει επενδυτές και εκείνοι οι επενδυτές που έχουν λόγο για το τι κάνει η εταιρεία ή τον τρόπο λειτουργίας της.

Ωστόσο, η μετάβαση από τη δυνατότητα δημιουργίας της μουσικής, της εικόνας ή της επωνυμίας που θέλετε και με την οποία νιώθετε πιο άνετα σε εκείνη που μια δισκογραφική υπαγορεύει ότι είναι κατάλληλη, είναι μια συνεχής πηγή νοσταλγίας για τις υπογεγραμμένες μπάντες.

Η δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους πρόγραμμα κυκλοφορίας

Όταν είστε υπογεγραμμένοι σε μια δισκογραφική, πρέπει να τηρείτε τους κανόνες της, και σε αυτό συμπεριλαμβάνεται η κυκλοφορία των πραγμάτων. Θυμάμαι ότι παρακολουθούσα το ντοκιμαντέρ της Τέιλορ Σουίφτ και την άκουσα να μιλάει για το πώς ήταν όλα προγραμματισμένα ένα χρόνο ή περισσότερο εκ των προτέρων – αν ήθελε να κάνει διακοπές ή ακόμα και ένα μεγάλο Σαββατοκύριακο, έπρεπε να το καθαρίσει με μια τεράστια ομάδα ανθρώπων πολύ μακριά εκ των προτέρων. Δεν υπάρχει απλώς απογείωση ένα Σαββατοκύριακο επειδή το θέλεις ή αφήνεις ένα νέο σινγκλ που απλά ανυπομονείς να βγεις εκεί έξω, ή ακόμα και να κυκλοφορήσεις ένα ανόητο μουσικό βίντεο που θέλεις να μοιραστείς από την περιοδεία — όλα αυτά (συνήθως) πρέπει να εκκαθαριστεί από μια ομάδα ανθρώπων προτού φτάσει κάπου κοντά στην κυκλοφορία. Και ακόμη και τότε, υπάρχει πιθανότητα να απορριφθεί και να μην το αφήσετε καθόλου.

Το να είσαι indie σημαίνει ότι αν έχεις κάτι που είσαι ενθουσιασμένος να δημιουργήσεις, μπορείς να το δημιουργήσεις. Εάν είστε ενθουσιασμένοι που το μοιραστείτε με τους θαυμαστές σας, μπορείτε να το κάνετε. Δεν απαιτείται έγκριση.

Όταν έρθει η ώρα να διαδώσετε τη μουσική σας, ήρθε η ώρα να δείτε το Promote It

Η ελευθερία να παίρνεις ρίσκα

Όταν κάποιος άλλος έχει επενδύσει πολύ χρόνο και χρήμα για να βεβαιωθεί ότι είστε επιτυχημένοι, δεν παίρνετε ρίσκα. Τουλάχιστον, όχι με τον ίδιο τρόπο που κάνατε. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε απλώς να δοκιμάσετε μια περιοδεία σε μια νέα πόλη για το καλό ή να δείτε εάν ένα συγκεκριμένο κομμάτι εμπορευμάτων έχει απήχηση ή να πηδήξετε στο TikTok για να εκτοξεύσετε τα συναισθήματά σας. Όπως και τα παραπάνω, αυτό συνήθως πρέπει να καθαριστεί από μια ομάδα πριν το κάνει. Δεν υπάρχει το ίδιο επίπεδο αυθόρμητης αίσθησης.

Η ομορφιά του να είσαι indie είναι ότι παίρνεις αυτά τα ρίσκα, απλά δοκιμάζεις νέα πράγματα, διασκεδάζεις και γίνεσαι άχρηστος. Πρέπει να βρίσκεσαι ακριβώς στη στιγμή και να το απολαμβάνεις, χωρίς να σκέφτεσαι υπερβολικά πώς παίζει. Αν δεν δουλέψει, δεν είναι σπουδαίο, προχωράς.

Η αηδία όλων

Ξέρω, μερικές φορές η δυσκολία του να είσαι ανεξάρτητος καλλιτέχνης μπορεί να είναι τρομακτική. Μετά από όλα, θέλετε απλώς κάποιος να σας βοηθήσει ή να σας πει ποια είναι η επόμενη κίνηση. Αλλά εδώ είναι το πράγμα που με εξέπληξε περισσότερο σχετικά με αυτό που λείπει από τους καλλιτέχνες μεγάλων δισκογραφικών, είναι το να είναι αχρείαστο. Είναι όλο το χάος της καθημερινότητας που τόσο συχνά μπορούμε να θεωρούμε δεδομένο. Γι‘ αυτό γυρίζονται ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές για το ξεκίνημα νέων επιχειρηματιών. Γιατί αυτή η ακαταστασία, όσο σκληρή μπορεί να είναι, ΕΙΝΑΙ το κομμάτι που μας κάνει, που ευδοκιμούμε, από το οποίο μπορούμε να αναπτυχθούμε.

Η υπογραφή σε μια ετικέτα… έρχεται συχνά με πιο εκλεπτυσμένη βοήθεια, αλλά αφαιρεί επίσης αυτή την ασυναρτησία που κάποτε ευδοκιμούσατε για να δημιουργήσετε την τέχνη σας και να ζήσετε τη ζωή με τους δικούς σας όρους – όπως το ονειρευόσασταν όταν ξεκινήσατε για πρώτη φορά.

Η ικανότητα να ζουν απλώς τη ζωή τους όπως θέλουν….

Δεν συνειδητοποιείς πόσο καλό το έχεις μέχρι να φύγει. Μερικές φορές, νιώθεις ότι κάνεις ό,τι μπορείς για να σε προσέξουν, αλλά από την άλλη, σκεφτείτε τη ζωή που δημιουργείτε για τον εαυτό σας. Μπορείτε να παίξετε μουσική. Μπορείτε να παίξετε ζωντανά μπροστά σε ανθρώπους που πιστεύουν σε εσάς. Μπορείτε να συνδεθείτε με θαυμαστές που αγαπούν πραγματικά αυτό το πράγμα που έχετε δημιουργήσει από το τίποτα – την τέχνη σας. Σίγουρα θα ήταν ωραίο να έχετε μεγαλύτερο προϋπολογισμό, λίγη βοήθεια, έναν οδικό χάρτη και θα φτάσετε εκεί. Αλλά προς το παρόν, αφιερώστε χρόνο για να απολαύσετε ότι θα ζήσετε τη ζωή σας ακριβώς όπως θέλετε.

Και να δημιουργήσουν τη μουσική που θέλουν

Στο τέλος της ημέρας, είναι για τη μουσική. Αν κάτι αφαιρεί από τη δημιουργία της μουσικής που πραγματικά θέλετε να βάλετε στον κόσμο, πρέπει να αναρωτηθείτε: αξίζει τον κόπο; Είναι αυτό που θέλω; Και, τι είδους ζωή μου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσω πραγματικά ένα έργο τέχνης που είμαι ενθουσιασμένος να μοιραστώ με τον κόσμο;

Ως indie καλλιτέχνης, μπορείς να το κάνεις αυτό. Κάθε. Μονόκλινο. Ημέρα. Και αυτό είναι πολύ εκπληκτικό.

Τι σου αρέσει στο να είσαι indie καλλιτέχνης;

Άντζελα Μαστρογιάκομο είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Muddy Paw PR όπου καλλιτέχνες έχουν δει τοποθετήσεις στο Spotify, το Alternative Press, το American Songwriter, το PopWrapped και άλλα. Λατρεύει το παγωτό, το ριάλιτι και την παρέα με τον σκύλο της Sawyer.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar