5 Συνήθειες Επιτυχημένων Μουσικών

51
5 Συνήθειες Επιτυχημένων Μουσικών

Όταν πρόκειται να τα καταφέρετε στη μουσική μπιζ, είναι λίγη τύχη, λίγο σκληρή δουλειά και πολλή στρατηγική. Αυτό, έχω διαπιστώσει, είναι όπου πολλοί από εμάς το κάνουμε λάθος. Πιστεύουμε ότι η μουσική θα μας μεταφέρει στην αγκαλιά των λατρεμένων θαυμαστών και των ανυπόμονων δισκογραφικών, και όταν αυτό δεν συμβαίνει μόνο λόγω της μουσικής, είναι εύκολο να αισθανόμαστε σαν να αποτύχαμε ή να σηκώνουμε τα χέρια μας με ήττα.

Αν έχω μάθει κάτι την τελευταία δεκαετία ότι το κάνω αυτό, είναι ότι υπάρχουν μερικές συνήθειες που έχουν οι επιτυχημένοι μουσικοί και δεν είναι τόσο περίπλοκες ή περίπλοκες όσο νομίζεις.

Είστε έτοιμοι να μάθετε τι είναι;

Να έχετε πάντα ένα σχέδιο

Το να προσπαθείς να τα καταφέρεις στη μουσική βιομηχανία και να μην έχεις κανένα άλλο σχέδιο εκτός από τη δημιουργία καλής μουσικής είναι σαν να μπαίνεις σε ένα αυτοκίνητο χωρίς να ξέρεις πού πηγαίνεις, αλλά να νομίζεις ότι θα φτάσεις εκεί μόνο και μόνο επειδή το αυτοκίνητο έχει βενζίνη. Οι πιθανότητες είναι ότι θα καταλήξετε να καείτε τον εαυτό σας (και το αυτοκίνητο) οδηγώντας σε κύκλους ασταμάτητα προσπαθώντας να καταλάβετε γιατί αυτή ή εκείνη η στροφή δεν λειτούργησε.

Η μουσική είναι έτσι

Δεν αρκεί πλέον μόνο να φτιάχνεις υπέροχη μουσική, πρέπει να μπορείς να αποδεικνύεις την ιδέα όταν πρόκειται για τα πάντα, από την προσέλκυση θαυμαστών μέχρι την προσοχή των δισκογραφικών ή την κράτηση μιας παράστασης. Η υπέροχη μουσική είναι η βάση για την είσοδο – δεν είναι ολόκληρη η enchilada

Έχοντας αυτό κατά νου, πρέπει να έχετε ένα πραγματικό σχέδιο για αυτό που θέλετε. Αυτό σημαίνει ότι, αν θέλετε να υπογράψετε σε μια εταιρεία, ξέρετε ότι πιθανότατα πρέπει να δημιουργήσετε μια ισχυρή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συμμετοχή σε ζωντανές εκπομπές για να ξεκινήσετε. Η σύνταξη ενός σχεδίου για το πώς να κάνετε αυτά τα πράγματα είναι απαραίτητη.

Να είστε ευέλικτοι στην προσέγγισή σας

Εάν ένας τρόπος για να φτάσετε στον στόχο σας δεν λειτουργεί, να είστε πρόθυμοι να τον προσαρμόσετε. Για παράδειγμα, αν έχετε αποφασίσει να αυξήσετε τους ακόλουθούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύοντας σε ιστορίες κάθε μέρα, αλλά μετά από ένα μήνα απλά δεν λειτουργεί, δοκιμάστε κάτι νέο. Αυτό μπορεί να σημαίνει απλώς μια προσαρμογή στον τύπο περιεχομένου που παρέχετε. Ή μπορεί να σημαίνει εξερεύνηση άλλης πλατφόρμας. Να είστε πρόθυμοι να δοκιμάσετε νέα πράγματα και μην μένετε τόσο κολλημένοι σε έναν συγκεκριμένο τρόπο.

Με άλλα λόγια, να ξέρετε πού πηγαίνετε, αλλά να είστε ευέλικτοι στο πώς θα φτάσετε εκεί.

Πάντα να ψάχνεις ευκαιρίες

Υπάρχουν συνεχώς ευκαιρίες για τους μουσικούς να μεγαλώνουν, τις περισσότερες φορές απλώς δεν δίνουμε σημασία. Μερικές φορές αυτές οι ευκαιρίες θα πρέπει να αναζητηθούν, αλλά άλλες φορές θα είναι ακριβώς μπροστά σας. Και όσο περισσότερο αρχίσετε να δίνετε προσοχή σε ό,τι συμβαίνει γύρω σας και να χρησιμοποιείτε αυτό το κομμάτι της δημιουργικότητάς σας που ενώνει δύο και δύο, τόσο περισσότερες ευκαιρίες θα βρείτε.

Πες ότι εργάζεσαι σε ζυθοποιείο. Θα μπορούσατε να προτείνετε να κάνετε μια μηνιαία διαμονή εκεί; Διοργανώνετε μια φιλανθρωπική εκδήλωση όπου παίζετε εσείς και τρία άλλα τοπικά συγκροτήματα για να συγκεντρώσετε χρήματα για έναν σκοπό στον οποίο πιστεύετε;

Ίσως δείτε τα εμπορεύματα μιας άλλης μπάντας που πραγματικά θαυμάζετε. Ρωτήστε τους πώς το βρήκαν και με ποιον συνεργάστηκαν. Σκέψου πώς θα μπορούσες να δημιουργήσεις κάτι εξίσου μοναδικό με τον εαυτό σου και να συνεργαστείς με τον ίδιο κατασκευαστή ή σχεδιαστή.

Ή ίσως θέλετε να παίξετε ένα φεστιβάλ αλλά οι μεγάλοι δεν είναι έτοιμοι για εσάς ακόμα. Κοιτάξτε γύρω σας και γίνετε τοπικοί. Δημιούργησε δικό σου. Όσο περισσότερες ευκαιρίες δημιουργείτε για τον εαυτό σας, τόσο περισσότεροι θα σας βρουν.

Δημιουργήστε ορόσημα

Η ύπαρξη σημείων αναφοράς για την επιτυχία θα σας βοηθήσει να παραμείνετε σε καλό δρόμο. Όπως και με τις παραπάνω συμβουλές, θα πρέπει να παραμείνετε ευέλικτοι σε αυτό και αν κάτι δεν λειτουργεί ή δεν είναι πλέον στόχος, δεν πειράζει να το αλλάξετε. Για παράδειγμα, αν βάλετε στόχο να παίξετε σε ένα συγκεκριμένο γήπεδο μέχρι το τέλος της χρονιάς, αλλά μέχρι το Φθινόπωρο είτε συνειδητοποιήσετε ότι βρίσκεστε πολύ μακριά από αυτό είτε απλά δεν το θέλετε πια, είναι εντάξει να αλλάξετε αυτόν τον στόχο.

Ο σκοπός εδώ είναι να κρατήσετε τον εαυτό σας υπόλογο και να συνεχίσετε να μεγαλώνετε, ώστε να έχετε πάντα μια εστίαση. Εάν δεν έχετε μια καθορισμένη εστίαση προς την οποία εργάζεστε (και ένα σχέδιο για να φτάσετε εκεί), είναι πραγματικά δύσκολο να παραμείνετε σε καλό δρόμο.

Αναζητήστε καθοδήγηση

Όσο περισσότερη υποστήριξη μπορείτε να περιβάλλετε, τόσο το καλύτερο. Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι στη μουσική και όχι μόνο είχαν μέντορες και μια ομάδα υποστήριξης. Όποιος κι αν είναι ο αγαπημένος σας μουσικός, αν εμφανίστηκε τα τελευταία 10 χρόνια, μπορεί να σας υποσχεθεί ότι δεν υπέγραψε μια εταιρεία μόνο και μόνο επειδή έπεσε πάνω στην υπέροχη μουσική τους. Ακόμη και οι καλλιτέχνες που ακούγονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ήδη δημιουργήσει τεράστιους ακόλουθους από τις ετικέτες του χρόνου που δείχνουν ενδιαφέρον.
Αναζητήστε λοιπόν καθοδήγηση. Βρείτε υποστήριξη. Χτίστε μια ομάδα γύρω σας. Μην το κάνετε μόνοι σας και περιτριγυριστείτε από άλλους που πιστεύουν σε εσάς και μπορούν να καλύψουν τα κενά για να σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά της επιτυχίας στη μουσική βιομηχανία και υπόσχομαι ότι, μόλις τελειώσετε, θα αλλάξει το παιχνίδι.

Η Angela Tyler είναι η ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος του Muddy Paw PR που εξασφαλίζει τοποθετήσεις στο Forbes, Business Insider, Alternative Press, American Songwriter, PopWrapped και άλλα. Λατρεύει το παγωτό, το ριάλιτι και την παρέα με τον σκύλο της Sawyer.

Schreibe einen Kommentar