5 Συμβουλές για την καταπολέμηση του μπλοκ του μουσικού συγγραφέα

3
5 Συμβουλές για την καταπολέμηση του μπλοκ του μουσικού συγγραφέα

Εάν είστε τυχεροί, η σύνθεση τραγουδιών είναι κάτι που φυσικά αισθάνεστε ότι θέλετε να κάνετε είτε είναι η καριέρα σας είτε κάτι που κάνετε με κάθε ελεύθερο λεπτό σε αυτήν την εποχή της ζωής σας. Αλλά αν δεν είστε τόσο τυχεροί, το να γράψετε τραγούδια μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο ή ακόμα και αδύνατο αυτή τη στιγμή. Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι μουσικοί περνούν από περιόδους όπου μπορεί να αισθάνεται είτε αβίαστη είτε ατελείωτη πρόκληση να δημιουργήσει μουσική. Το να περάσετε ένα κίνητρο με τη μουσική σας καριέρα δεν είναι λόγος να τα παρατήσετε, αλλά μια ευκαιρία να εμβαθύνετε. Πολλοί μουσικοί θα σας πουν ότι αυτές οι περίοδοι άνθησης και αποτυχίας είναι φυσιολογικές στη σύνθεση τραγουδιών και ότι συχνά υπάρχει πολλή έμπνευση για να βρεθείτε αφού περάσετε μια περίοδο ξηρασίας. Ακολουθούν πέντε στρατηγικές για την καταπολέμηση του μπλοκ του συγγραφέα:

Πειραματιστείτε σε ένα νέο όργανο

Η καινούργια, η περιέργεια και ο κίνδυνος είναι τα ανέκδοτα στο μπλοκ του συγγραφέα και η ενσωμάτωση ενός νέου οργάνου στη διαδικασία γραφής σας θα σας επιτρέψει να αγκαλιάσετε και τα τρία. Η προβλεψιμότητα οδηγεί σε πλήξη και είναι αδύνατο να βαριέσαι όταν μαθαίνεις κάτι νέο στη μουσική. Δεν θα είστε «καλοί» στο να παίζετε ένα όργανο που είναι καινούργιο για εσάς, και αυτό είναι το θέμα. Το να νιώθετε άβολα και να αποπροσανατολίζεστε είναι αυτό που στοχεύετε εδώ, οπότε αφήστε τις ιδέες σας για τελειότητα και απλώς προσπαθήστε να δημιουργήσετε και να διασκεδάσετε. Μπορεί να μην χρησιμοποιείτε τίποτα που γράφετε σε αυτό το όργανο ή να το παίζετε στις ηχογραφήσεις σας, και αυτό είναι απολύτως εντάξει. Ο στόχος εδώ είναι να ξεκλειδώσετε τη δημιουργική ενέργεια, όχι να κατακτήσετε ένα νέο όργανο.

Αναπτύξτε τη διαδικασία σας και δοκιμάστε κάτι διαφορετικό

Η ίδια διαδικασία γραφής θα δημιουργήσει αναπόφευκτα τα ίδια τραγούδια που ακούγονται, και αυτό είναι μια συνταγή για πλήξη. Συχνά δεν μας αρέσει να αλλάζουμε τον τρόπο που γράφουμε απλώς επειδή είμαστε πολύ τεμπέληδες ή πολύ φοβόμαστε να αποτύχουμε. Αλλά αν θέλετε πραγματικά να επιστρέψετε στη μουσική, πρέπει να είστε πρόθυμοι να εργαστείτε και να αποτύχετε. Μπορείτε να αλλάξετε τη διαδικασία γραφής κάνοντας πρώτα αυτό που συνήθως κάνετε τελευταία ή ξεκινώντας με έναν νέο και άγνωστο τρόπο. Οι λεπτομέρειες δεν έχουν σημασία αρκεί να κάνεις κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο.

Επισκεφτείτε το Marketplace και αποκτήστε αποκλειστική πρόσβαση και εκπτώσεις στα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες μουσικών στον κόσμο με τη συνδρομή σας στο ReverbNation.

Συνεργαστείτε με κάποιον νέο

Το να φέρετε κάποιον με τον οποίο δεν έχετε γράψει ποτέ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεφύγετε από ένα δημιουργικό τέλμα. Ένα νέο άτομο στο δωμάτιο σημαίνει νέες ιδέες, νέα ενέργεια και νέες προοπτικές. Όλες οι συνεργασίες είναι σχέσεις και η καθεμία είναι εντελώς μοναδική. Η καινούργια συνεργασία με κάποιον νέο μπορεί να σας κάνει να σκεφτείτε τι είναι δυνατό στη μουσική με διαφορετικούς και συναρπαστικούς τρόπους.

Αναζητήστε νέα μουσική

Αν βαριέσαι να κάνεις μουσική, μπορεί να οφείλεται στο ότι βαριέσαι να ακούς μουσική. Το να ακούτε μουσική που είναι καινούργια για εσάς είναι μια σημαντική επιλογή τρόπου ζωής που μπορεί να σας ενθουσιάσει με τη δημιουργία ξανά. Αν κάποιος άλλος μπορεί να δημιουργήσει ένα καταπληκτικό τραγούδι, γιατί να μην το κάνεις εσύ; Εκτός από την ενεργοποίηση από τη μουσική, θα εμπνευστείτε και από τις συγκεκριμένες ιδέες που ακούτε. Συχνά πιστεύουμε ότι το να ακούμε νέα μουσική είναι μόνο κάτι που κάνουμε όταν είμαστε νέοι, αλλά είναι μια πρακτική που θα σας βοηθήσει να εξασκηθείτε στη σύνθεση τραγουδιών ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είστε.

Δώστε στον εαυτό σας ένα διάλειμμα

Και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, το να κάνετε τακτικά διαλείμματα είναι απαραίτητο για την καταπολέμηση του αποκλεισμού του μουσικού συγγραφέα. Κάθε σοβαρός τραγουδοποιός ξέρει πόση δουλειά είναι η δημιουργία μουσικής. Δεν μπορείς απλά να συνεχίσεις και να προχωράς ανεξάρτητα από το πόσο αγαπάς αυτό που κάνεις. Αν είστε καμένοι, σεβαστείτε το πώς νιώθετε και κάντε ένα διάλειμμα. Μπορεί να είναι ένας μήνας ή ένας χρόνος, και τι έχει νόημα εξαρτάται από τον τραγουδοποιό, αλλά αν νιώθετε κολλημένοι και βαριεστημένοι με τη μουσική σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως χρειαστείτε ένα μεγαλύτερο διάλειμμα. Πατώντας το κουμπί παύσης μπορείτε να επαναφορτίσετε τις δημιουργικές σας ενέργειες και να αναπτύξετε νέες ιδέες. Και να θυμάστε, πρέπει να ζήσετε μια βαθιά ζωή για να έχετε πράγματα για να γράψετε τραγούδια, οπότε τα διαλείμματα καταλήγουν να είναι ευεργετικά για τη μουσική σας με πολλούς τρόπους.

Το Writer’s block είναι ένα δυσάρεστο πρόβλημα για τους μουσικούς, αλλά δεν χρειάζεται να διαρκέσει για πάντα. Εάν βάλετε τη δουλειά και διακόψετε όταν χρειάζεται, μπορείτε να περάσετε δύσκολες περιόδους και να επιστρέψετε στη δημιουργία ξανά όταν είστε έτοιμοι.

Ο Patrick McGuire είναι συγγραφέας, μουσικός και άνθρωπος. Δεν ζει πουθενά συγκεκριμένα, δημιουργεί μουσική με το όνομα Ίσια λευκά δόντιακαι έχει μεγάλη συγγένεια με τα σκυλιά και να βάζει τα χέρια του στις τσέπες.

Schreibe einen Kommentar