5 Συμβουλές για μια γόνιμη συνεργασία

50
5 Συμβουλές για μια γόνιμη συνεργασία

Μερικές από τις καλύτερες μουσικές στον κόσμο προέρχονται από συνεργασία, αλλά η δημιουργία με συνεργάτες δεν είναι φυσικό σε ορισμένους τραγουδοποιούς. Κάθε συνεργασία είναι μια σχέση, είτε γράφεις με έναν συνεργάτη είτε παίζεις μουσική ως εξαμελές συγκρότημα. Όταν αυτές οι σχέσεις βασίζονται στην εμπιστοσύνη, την επικοινωνία και τον σεβασμό, η δημιουργικότητα επιτρέπεται να ευδοκιμήσει. Αν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη συνεργασία με άλλους μουσικούς, λάβετε υπόψη αυτές τις συμβουλές:

Κρατήστε ανοιχτούς τους δρόμους επικοινωνίας

Η επικοινωνία είναι απαραίτητη σε κάθε σχέση και οι μουσικές συνεργασίες δεν διαφέρουν.

Για να είναι καρποφόρες οι συνεργασίες, είναι σημαντικό όλοι οι εμπλεκόμενοι να νιώθουν άνετα να μοιράζονται τις σκέψεις, τις ιδέες και τις ανησυχίες τους. Όταν όλοι όσοι συμμετέχουν στη συνεργασία σας δεσμεύονται να μιλούν ελεύθερα και να ακούν, οι καλύτερες ιδέες σας μπορούν να αναπτυχθούν φυσικά και ξεκάθαρα, λαμβάνοντας υπόψη τη συμβολή όλων. Οι συνεργασίες σας δεν μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως το δημιουργικό τους δυναμικό χωρίς ανοιχτή επικοινωνία, γι‘ αυτό θέστε το ως προτεραιότητα.

Έχετε μια πολιτική «χωρίς κακές ιδέες».

Κάθε ιδέα πρέπει να θεωρείται ότι έχει δυνατότητες και αξία σε μουσικές συνεργασίες, ακόμα κι αν δεν είστε σίγουροι αν θα πάνε πουθενά ή όχι. Το να ακούτε τις ιδέες όλων με έναν υπομονετικό και με σεβασμό τρόπο δημιουργεί μια θετική και ανοιχτή κουλτούρα στις συνεργασίες σας, και αυτό είναι απαραίτητο για να διατηρήσετε τις ιδέες σε τροχιά και κάθε μέλος της συνεργασίας να αισθάνεται σαν να έχει το δέρμα του στο παιχνίδι. Μπορεί να ακούσετε την ιδέα κάποιου και να νομίσετε αμέσως ότι είναι νεκρή κατά την άφιξή σας, αλλά η αλήθεια είναι ότι πραγματικά δεν ξέρετε μέχρι να την εξερευνήσετε. Είναι απολύτως πιθανό οι ιδέες που κρίνετε ως φτωχές στην αρχή να εξελιχθούν σε κάτι που αργότερα αγαπάτε και να είστε δίπλα σας, επομένως δεσμευτείτε να δίνετε σε ό,τι φέρνουν οι συνεργάτες σας στο τραπέζι μια δίκαιη βολή.

Λάβετε αμερόληπτα σχόλια από θαυμαστές σχετικά με τη σύνθεση τραγουδιών, την παραγωγή σας και πολλά άλλα με τις ολοκαίνουργιες Κριτικές Crowd

Αφήστε τον εγωισμό σας έξω από αυτό όσο το δυνατόν περισσότερο

Οι ανεξέλεγκτοι εγωισμοί έχουν σπαταλήσει αμέτρητα μουσικά έργα και μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τη συνεργασία σας αν δεν είστε προσεκτικοί. Όλοι στις δημιουργικές συνεργασίες σας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα, ακόμη και όταν τα μέλη συνεισφέρουν περισσότερο ή λιγότερο από άλλα. Τα μουσικά χαρίσματα ενός ανθρώπου δεν έχουν καμία σχέση με την ανάγκη του να τον σέβονται και να τον ακούν. Όταν κάνουμε συνεργασίες για τον εαυτό μας περισσότερο από τη μουσική που δημιουργείται, οι καλύτερες ιδέες μας πνίγονται από την ασήμαντη ανταγωνιστικότητα, τη ζήλια και τις μνησικακίες. Το να παραμερίζετε πραγματικά την υπερηφάνεια κάποιου και να επικεντρώνεστε αποκλειστικά στη δημιουργία δεν είναι φυσικό για πολλούς μουσικούς, οπότε για να το κάνετε αυτό για εσάς μπορεί να χρειαστεί πολλή συνειδητή προσπάθεια και δουλειά, αλλά αξίζει τον κόπο αν θέλετε υγιείς και γόνιμες σχέσεις συνεργασίας στη ζωή σας.

Να σέβεστε ο ένας τον άλλο

Κάθε συμβουλή σε αυτήν τη λίστα περιστρέφεται γύρω από ένα θεμέλιο αμοιβαίου σεβασμού για τα άτομα με τα οποία συνεργάζεστε. Αν δεν νιώθετε σεβασμό στις δημιουργικές σας σχέσεις, δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσετε ελεύθερα και με το μέγιστο των δυνατοτήτων σας. Το ίδιο ισχύει και για τους μουσικούς με τους οποίους συνεργάζεσαι. Όλο το ταλέντο στη σύνθεση και τη μουσική ερμηνεία της λέξης δεν μπορεί να αναπληρώσει την κακή συμπεριφορά: να μιλάει για ανθρώπους, να μειώνει κάποιον, να απορρίπτει τις ιδέες κάποιου πριν τις ακούσει, ανταγωνιστικότητα κ.λπ. Τα ίδια χαρακτηριστικά που κάνουν ένα άτομο επιτυχημένο φίλος, συνάδελφος ή ρομαντικός σύντροφος θα σας βοηθήσει να είστε ένας σεβαστής μουσικός συνεργάτης.

Προσπαθήστε να ακούτε περισσότερο παρά να μιλάτε

Οι συνεργασίες σας θα ευδοκιμήσουν όταν κάθε μέλος κάνει μια προσπάθεια να βεβαιωθεί ότι ακούγονται οι φωνές όλων. Πολλοί από εμάς φυσικά θέλουμε να μοιραστούμε τις ιδέες μας αντί να ακούμε αυτές που φέρνουν οι συνεργάτες μας στο τραπέζι. Αλλά κάνοντας αυτό επανειλημμένα δημιουργεί μια άνιση δυναμική μέσα στη σχέση. Τις περισσότερες φορές, η ίδια η συνεργασία καθώς και η μουσική που παράγει θα είναι καλύτερα όταν ακούγονται όλοι και λαμβάνονται σοβαρά υπόψη, και αυτό δεν μπορεί να συμβεί χωρίς ακρόαση. Να θυμάστε ότι όταν η μουσική έχει προτεραιότητα έναντι όλων των άλλων, η ακρόαση θα έρθει φυσικά. Μπορεί να είστε τόσο ενθουσιασμένοι για τη δημιουργία που θέλετε απλώς να φτάσετε στη δημιουργία και τελικά να ξεχάσετε να ακούσετε τους συνεργάτες σας, αλλά προσπαθήστε να αντισταθείτε σε αυτή την παρόρμηση και αντ‘ αυτού να ακούσετε.

Άλλα άτομα στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σύνταξης τραγουδιών σημαίνει ότι δημιουργείτε με μια εντελώς διαφορετική δυναμική από ό,τι όταν γράφετε μόνοι. Όταν οι δημιουργικές σας σχέσεις δίνουν προτεραιότητα στο σεβασμό, την επικοινωνία και τη διαφάνεια, μπορείτε να κάνετε την καλύτερη μουσική σας.

Ο Patrick McGuire είναι συγγραφέας, μουσικός και άνθρωπος. Δεν ζει πουθενά συγκεκριμένα, δημιουργεί μουσική με το όνομα Ίσια λευκά δόντιακαι έχει μεγάλη συγγένεια με τα σκυλιά και να βάζει τα χέρια του στις τσέπες.

Schreibe einen Kommentar