5 σημάδια ότι επισπεύδετε τη διαδικασία δημιουργίας μουσικής

5
5 σημάδια ότι επισπεύδετε τη διαδικασία δημιουργίας μουσικής

Ένα πρόβλημα για το οποίο μιλάμε πολύ στη συγγραφή τραγουδιών είναι η τελειομανία, ένα θέμα που κρατά πολλούς μουσικούς στο περιθώριο και τους εμποδίζει να δημιουργήσουν την καλύτερη δουλειά τους. Αλλά όλο και περισσότεροι τραγουδοποιοί παλεύουν με το αντίθετο πρόβλημα, το οποίο είναι να βιάζουν τις ιδέες να ολοκληρώσουν και να τις κυκλοφορούν όταν δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί. Με το πόσο γρήγορο και εύκολο είναι να κυκλοφορεί μουσική τώρα, αυτό γίνεται μεγαλύτερο ζήτημα για ανεξάρτητους καλλιτέχνες. Αν και η δημιουργία πολλής μουσικής και η κοινή χρήση της με τον κόσμο μπορεί σίγουρα να είναι ανταμείβοντας για εσάς και τους θαυμαστές σας, δεν κάνετε τη χάρη στον εαυτό σας ή σε κανέναν άλλον βιαζόμενοι να φέρετε τα τραγούδια σας στην τελική ευθεία. Ακολουθούν πέντε σημάδια ότι δεν αφιερώνετε αρκετό χρόνο στη δημιουργική σας διαδικασία:

Κάθε τραγούδι καταλήγει να ακούγεται το ίδιο

Η δημιουργική συνοχή είναι ένα πράγμα, αλλά αν κάθε τραγούδι σας ακούγεται αναπόφευκτα το ίδιο, είναι ένα ισχυρό μήνυμα ότι βιάζεστε. Όλοι έχουμε βιώσει τη μαγεία που συμβαίνει όταν ένα τραγούδι συγκεντρώνεται σε λίγα λεπτά, σχεδόν σαν να ήταν πάντα εκεί και περιμένει να το ανακαλύψουν. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, η μουσική ανάπτυξη είναι μια μακρά διαδικασία δοκιμής και λάθους. Χρειάζεται χρόνος για να ακούσουμε τι λειτουργεί και τι όχι. Όταν όλα τα τραγούδια σας ακολουθούν την ίδια προβλέψιμη τροχιά, είναι σημάδι ότι δεν κάνετε την απαραίτητη δουλειά για να αφήσετε τις ιδέες να ξεδιπλωθούν και να σας οδηγήσουν στη διαδικασία φυσικά.

Οι ερμηνείες στις ηχογραφήσεις σας δεν είναι σταθερές

Μπορεί να έχετε ένα σταθερό τραγούδι στα χέρια σας, αλλά ποτέ δεν θα ανταποκριθεί στις δυνατότητές του εάν μπερδέψετε τη διαδικασία ηχογράφησης. Η ηχογράφηση μπορεί να είναι ένα τεράστιο εγχείρημα, ακόμη και για τραγούδια με απλή ενορχήστρωση. Μερικές μέρες οι παραστάσεις σας θα είναι επίκαιρες, αλλά οι λήψεις σας θα στερούνται συναισθηματικού βάθους και έμπνευσης. Τις άλλες μέρες θα έχετε το αντίθετο πρόβλημα. Η διευκόλυνση στη διαδικασία της ηχογράφησης απαιτεί χρόνο και η συντριπτική πλειοψηφία των μουσικών δεν θα μπορέσει ποτέ να καρφώσει τις ηχογραφήσεις τους στις πρώτες λίγες λήψεις. Η επίλυση αυτού του προβλήματος είναι απλή, αλλά χρειάζεται πολλή πειθαρχία για να δώσετε στα ηχογραφημένα στοιχεία του τραγουδιού σας τον χρόνο και την προσοχή που χρειάζονται.

Οι στίχοι σου στερούνται βάθους

Κάθε τραγουδοποιός προσεγγίζει τη στιχουργική με διαφορετικό τρόπο και μερικοί βλέπουν τις λέξεις στα τραγούδια τους ως δευτερεύουσες σε σχέση με τη μουσική. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το πόσο σημαντικοί πιστεύετε ότι είναι οι στίχοι, το κοινό ενδιαφέρεται γι‘ αυτούς και μια ή δύο κακές γραμμές θα μπορούσαν να είναι αρκετές για να κάνουν κάποιον να θέλει να απενεργοποιήσει τη μουσική σας. Εκτός κι αν πρόκειται για μια σκόπιμη δημιουργική απόφαση που συνάδει με την ταυτότητά σας ως καλλιτέχνη, απλώς το να συνδυάσετε λέξεις και να το ονομάσετε μια μέρα δείχνει ότι δεν αφιερώνετε αρκετό χρόνο για να αναπτύξετε τον συναισθηματικό χαρακτήρα και την ιστορία των τραγουδιών σας.

Τα τραγούδια σου ακούγονται βαρετά

Μπορεί να είσαι πολλά πράγματα στη μουσική, αλλά το να είσαι βαρετός όλα αλλά εγγυάται ότι θα ξεχαστείς γρήγορα. Οι περισσότεροι τραγουδοποιοί δεν επιλέγουν να είναι βαρετοί, φυσικά. Η μουσική μας είναι βαρετή όταν γεμίζουμε τον μουσικό χώρο με όποιες εύκολες ιδέες έχουμε, αντί να εξερευνούμε, να παίρνουμε ρίσκα, να κάνουμε ερωτήσεις και να ανοίγουμε τον εαυτό μας στην πιθανότητα αποτυχίας. Το να γράφεις προβλέψιμη, ήπια μουσική είναι πολύ πιο γρήγορο από το να εμβαθύνεις στη διαδικασία και να εξερευνήσεις, αλλά δεν θα σου δώσει τα αποτελέσματα που θέλεις.

Λάβετε αμερόληπτα σχόλια από θαυμαστές σχετικά με τη σύνθεση τραγουδιών, την παραγωγή σας και πολλά άλλα με τις ολοκαίνουργιες Κριτικές Crowd

Ποτέ δεν είσαι ικανοποιημένος με το τελικό αποτέλεσμα

Αν μισείτε όλα όσα γράφετε, μπορεί να οφείλεται στο ότι τα τραγούδια σας είναι χρόνια βιαστικά και υπανάπτυκτα. Ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να αναγνωρίσουμε πόσο δύσκολο είναι να βρεις την ισορροπία του να ξοδέψεις πολύ χρόνο ή πολύ λίγο χρόνο για να τελειώσεις τραγούδια και άλμπουμ. Αυτή η περιοχή δεν είναι εύκολη στην πλοήγηση πολλές φορές. Αλλά το να μην είστε ποτέ ικανοποιημένοι με τη μουσική που δημιουργείτε είναι ένα σημάδι ότι δεν δίνετε στα τραγούδια σας τον χρόνο που χρειάζονται για να ανθίσουν σε ολοκληρωμένα κομμάτια μουσικής που θέλετε να μοιραστείτε με ενθουσιασμό.

Δεν είναι εύκολο να επιβραδύνεις και να εστιάζεις στο να κάνεις τη δουλειά της ανάπτυξης των τραγουδιών σου στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Αλλά λίγη υπομονή πάει πολύ στη σύνθεση τραγουδιών. Σε πολλές περιπτώσεις, θα διαπιστώσετε ότι περισσότερος χρόνος που αφιερώνεται στα τραγούδια σας θα έχει ως αποτέλεσμα τη μουσική στην οποία επενδύετε πολύ περισσότερο και αυτό είναι σημαντικό όταν πρόκειται να υποστηρίξετε τα τραγούδια σας όταν έρθει η ώρα να τα προωθήσετε.

Ο Patrick McGuire είναι συγγραφέας, μουσικός και άνθρωπος. Δεν ζει πουθενά συγκεκριμένα, δημιουργεί μουσική με το όνομα Ίσια λευκά δόντιακαι έχει μεγάλη συγγένεια με τα σκυλιά και να βάζει τα χέρια του στις τσέπες.

Schreibe einen Kommentar