5 πράγματα που πρέπει να πείτε όχι ως μουσικός

68
5 πράγματα που πρέπει να πείτε όχι ως μουσικός

Η ανοιχτότητα και η περιέργεια είναι σημαντικά θετικά γνωρίσματα που πρέπει να έχουν οι σοβαροί μουσικοί. Ωστόσο, το να λες ναι σε κάθε ευκαιρία που σου έρχεται είναι κακή ιδέα. Είτε κάνετε μουσική πλήρους απασχόλησης για τη δουλειά σας είτε σε κάθε ελεύθερη στιγμή που μπορείτε, έχετε περιορισμένο αριθμό πόρων και χρόνου ως μουσικός. Αφιερώνοντας τον χρόνο και την προσοχή σας σε λάθος πράγματα στη μουσική σημαίνει ότι θα χάσετε τα πράγματα που θα κάνουν τη διαφορά στην καριέρα σας. Ακολουθούν πέντε παραδείγματα πραγμάτων στα οποία πρέπει πιθανώς να πείτε όχι στη μουσική:

Πληρωμή με έκθεση

Η σειρά «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να σας πληρώσουμε για να παίξετε, αλλά θα υπάρχει πολύς κόσμος στο σόου» είναι κάτι που έχουν κατά καιρούς μουσικοί όλων των επιπέδων εμπειρίας. Η ιδέα είναι ότι η παράσταση που σας ζητείται να παίξετε είναι βέβαιο ότι θα γεμίσει με τόσο κόσμο που θα χάσετε μια τεράστια ευκαιρία να κάνετε νέους θαυμαστές αν πείτε όχι. Αλλά εδώ είναι το θέμα: το να παίζεις για έκθεση είναι σχεδόν πάντα κακή ιδέα. Αν πραγματικά αναμένεται να παρουσιαστούν πολλοί άνθρωποι, γιατί οι διοργανωτές ή οι διοργανωτές του χώρου δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τους καλλιτέχνες; Κάποιος θα βγάλει χρήματα και δεν θα είσαι εσύ. Αυτό το θέμα αφορά λιγότερο τα χρήματα και περισσότερο τη δικαιοσύνη. Η μουσική υποτιμάται συνεχώς από καταστάσεις όπως αυτή, επομένως η άρνησή σας να παίξετε δωρεάν θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την αξιοπρέπειά σας απαιτώντας αποζημίωση και εκφράζοντας τη σημασία αυτού που κάνετε.

Συνεργασίες με τις οποίες δεν σας ενδιαφέρει

Ο χρόνος σας είναι το πολυτιμότερο πλεονέκτημά σας ως μουσικός. Το να το σπαταλάτε δουλεύοντας σε έργα που δεν προκαλούν τη δημιουργικότητά σας ή σας φέρνουν πιο κοντά στους στόχους σας σημαίνει ότι σπαταλάτε τον πιο σημαντικό πόρο σας. Είτε παίζετε σε ένα άλμπουμ είτε συμμετέχετε σε ένα νέο συγκρότημα, οι συνεργασίες καταλαμβάνουν τόνους ενέργειας και χρόνου μακριά από τα έργα που σας ενδιαφέρουν πραγματικά. Έτσι, ενώ μπορεί να αισθάνεστε άβολα να πείτε όχι βραχυπρόθεσμα, θα καταλήξετε να γλιτώσετε από έναν κόσμο απογοήτευσης και χαμένου χρόνου μακροπρόθεσμα. Το ταλέντο σας είναι πολύ σημαντικό για να σπαταλάτε σε πράγματα στα οποία απλά δεν ενδιαφέρεται η καρδιά σας, γι‘ αυτό επικεντρωθείτε στο να κάνετε αυτό που αγαπάτε και πείτε ευγενικά όχι σε οτιδήποτε άλλο.

Περιηγήσεις χωρίς οφέλη

Είναι ένας συνεχής πειρασμός για κάποιες μπάντες να θέλουν να βγουν στο δρόμο για όσο χρόνο χρειάζεται για να πετύχουν. Δυστυχώς, αυτή η ιδέα είναι τόσο ρομαντική όσο και μη ρεαλιστική για τα περισσότερα συγκροτήματα. Εάν δεν είστε καθιερωμένος καλλιτέχνης, τα σόου που θα βγείτε έξω από την πόλη σας θα είναι πιθανότατα κακά–– κάνοντας εμφανίσεις σε ένα strip mall bar στη 1 π.μ. το βράδυ της Κυριακής σε ένα άδειο δωμάτιο ή παίζοντας μερικά τραγούδια πριν από μια κωμωδία ανοιχτό μικρόφωνο, για παράδειγμα. Μην με παρεξηγείτε. Αυτού του είδους οι περιοδείες δημιουργούν εμπειρία και χαρακτήρα στους μουσικούς. Αλλά έρχεται ένα σημείο όπου είναι πολύ καλύτερα να μένετε σπίτι και να φτιάχνετε την καλύτερη μουσική που μπορείτε αντί να περάσετε το βράδυ με τη νύχτα παίζοντας σε άδεια δωμάτια. Οι περιοδείες δεν σας κρατούν μόνο μακριά από το στούντιο, αλλά και από σχέσεις, αμειβόμενες δουλειές και σταθερότητα. Εάν δεν κερδίζετε νέους θαυμαστές, χρήματα ή εμπειρία, ήρθε η ώρα να είστε πιο απαιτητικοί όσον αφορά τις περιοδείες.

Αναζητήστε στο ReverbNation Opportunities για πιθανές δισκογραφικές, εκδόσεις, ραδιοφωνικές παραστάσεις, συναυλίες και πολλά άλλα.

Μπαίνοντας στα χρέη

Ένας αμέτρητος αριθμός ταλαντούχων καλλιτεχνών έχουν χρεωθεί για τη μουσική τους. Πολλοί από αυτούς τους καλλιτέχνες αναγκάστηκαν να βάλουν τις μουσικές τους φιλοδοξίες ή να σταματήσουν να φτιάχνουν μουσική εντελώς επειδή τα οικονομικά τους προβλήματα είναι πολύ άσχημα. Για να αποφύγετε τα ίδια προβλήματα, θα πρέπει να αποφύγετε το οικονομικό χρέος. Σίγουρα, ακούγεται ωραίο βραχυπρόθεσμα να χρηματοδοτήσετε το επόμενο άλμπουμ σας με μια πιστωτική κάρτα υψηλού ενδιαφέροντος, να μπείτε στο φορτηγό σας και να κάνετε περιοδεία για τον επόμενο χρόνο, αλλά είναι ρεαλιστικό; Μπορείτε να πληρώσετε τους λογαριασμούς σας με έσοδα ροής, πωλήσεις εμπορευμάτων και χρήματα που κερδίζετε σε παραστάσεις κάθε βράδυ; Ακόμα κι αν βιώνετε κάποια επιτυχία με τη μουσική σας, η απάντηση πιθανότατα θα είναι όχι. Ζούμε σε μια ιδιαίτερη εποχή όπου δεν ήταν ποτέ πιο προσιτό να φτιάχνεις και να μοιράζεσαι μουσική. Δεν χρειάζεται να χρωστάς για να γίνεις σοβαρός μουσικός, αλλά είναι ακόμα εύκολο να το κάνεις. Να είστε προσεκτικοί, να είστε διακριτικοί και να πείτε όχι όταν πρέπει.

Αφήνοντας τις προβολές, τις ροές και τα follows να καθορίζουν την αξία σας ως μουσικός

Είτε είστε ένας διάσημος ποπ σταρ είτε ένας φιλόδοξος καλλιτέχνης που μόλις ξεκινάτε, η δημιουργία μουσικής σήμερα σημαίνει ότι έχετε πρόσβαση σε μια συνεχή ροή πληροφοριών που σχετίζεται με την απόδοση των τραγουδιών σας στο διαδίκτυο. Ροές, προβολές, λήψεις, προσθήκες playlist––αυτές είναι μερικές μόνο από τις μετρήσεις που προσφέρονται από πλατφόρμες ροής και διανομείς μουσικής. Είναι δελεαστικό να έχετε εμμονή με αυτούς τους αριθμούς, αλλά δεν πρέπει. Το πιο δημοφιλές τραγούδι σας δεν είναι απαραίτητα το καλύτερο τραγούδι σας. Και αν η μουσική σας δεν έχει βρει ακόμη κοινό, δεν σημαίνει ότι τα τραγούδια σας δεν είναι καλά. Ως καλλιτέχνης, μόνος μπορείς να αποφασίσεις την αξία σου. Το να αφήνετε τους αλγόριθμους να ορίζουν την τιμή σας είναι υπερβολικά απλοϊκό, επιφανειακό και ανακριβές. Αν και αυτές οι μετρήσεις μπορεί να είναι χρήσιμες για πράγματα όπως το να αποφασίσετε πού να περιηγηθείτε ή να επικεντρώσετε τις προσπάθειες ραδιοφωνικών καμπανιών, οι αριθμοί δεν μπορούν να σας πουν τίποτα για τη δυνητική ή δημιουργική σας αξία. Πείτε λοιπόν όχι την επόμενη φορά που θα μπείτε στον πειρασμό να αφήσετε τους αριθμούς να διαμορφώσουν την αξία σας ως καλλιτέχνη.

Εάν δεν είστε έμπειροι στη μουσική, μπορεί να θέλετε να πείτε ναι σε κάθε ευκαιρία που εμφανίζεται. Αλλά το να μάθετε να απορρίπτετε πράγματα που δεν σας φέρνουν πιο κοντά στους δημιουργικούς και επαγγελματικούς σας στόχους είναι μια σημαντική δεξιότητα για έναν καλλιτέχνη.

Ο Patrick McGuire είναι συγγραφέας, μουσικός και άνθρωπος. Δεν ζει πουθενά συγκεκριμένα, δημιουργεί μουσική με το όνομα Ίσια λευκά δόντιακαι έχει μεγάλη συγγένεια με τα σκυλιά και να βάζει τα χέρια του στις τσέπες.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar