4 σωτήριες συμβουλές για τον εσωστρεφή μουσικό

58
4 σωτήριες συμβουλές για τον εσωστρεφή μουσικό

Μερικές φορές (εντάξει, πολλές φορές) το να είσαι εσωστρεφής είναι εξαντλητικό. Όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο γύρω μας μας στραγγίζουν και όταν δεν μπορούμε να έχουμε αυτό το χρόνο μόνοι μας για να ανασυνταχθούμε και να επαναφορτιστούμε, μπορεί να μας κάνει να κλείσουμε, καθιστώντας αδύνατο να είμαστε παραγωγικοί. Και αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θέλεις όταν προσπαθείς να δημιουργήσεις το επόμενο αριστούργημά σου, σωστά;

Ακούστε, από τον έναν εσωστρεφή στον άλλο, θέλω να σας αφήσω να ξέρετε ένα μικρό μυστικό – το να είσαι εσωστρεφής είναι στην πραγματικότητα ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Σημαίνει ότι μπορούμε να αγγίξουμε διαισθητικά το κοινό μας, να το συμπάσχουμε, να το κατανοήσουμε και να δημιουργήσουμε τέχνη που θα το βοηθήσει να αισθάνεται λιγότερο μόνος. Και ως μουσικός, αυτό είναι τεράστιο πλεονέκτημα.

Αλλά για να τους προσεγγίσετε, πρέπει να είστε σε θέση να διοχετεύσετε αυτά τα δυνατά σημεία. Έτσι, αν δυσκολεύεστε να βρείτε αυτό το γλυκό σημείο, ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις συμβουλές εξοικονόμησης καριέρας.

Εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση

Μπορεί να σας αρέσει να βρίσκεστε στη σκηνή, αλλά ίσως σας είναι δύσκολο να συνδεθείτε με το κοινό σας προσωπικά. Ίσως σκέφτεστε υπερβολικά τι πρέπει να πείτε ανάμεσα στα τραγούδια ή ίσως η ανάγκη σας να επιτύχετε την τελειότητα αρχίζει να κυριαρχεί και μετά παγώνετε. Ίσως έχετε την τάση να συρρικνώνεστε λίγο στο παρασκήνιο αντί να είστε κύριος της σκηνής, ειδικά αν είστε εκ φύσεως ντροπαλοί στην καθημερινή ζωή.

Αυτό είναι όπου η πρακτική θα γίνει ο καλύτερος φίλος σας. Σκεφτείτε κάτι με το οποίο παλεύατε παλιά και το ξεπεράσατε. Στοιχηματίζω ότι το 99% αυτού έγινε μέσω της εξάσκησης. Οι πιθανότητες είναι ότι δεν ήσασταν φυσικός στο όργανό σας όταν το σηκώσατε για πρώτη φορά, αλλά με συνεχή εξάσκηση, βελτιώσατε. Θα ανέβαινες στη σκηνή εκείνη την πρώτη εβδομάδα; Φυσικά και όχι! Γιατί λοιπόν ασκείς όλη αυτή την πίεση στον εαυτό σου να είσαι φυσικός στη σκηνή, όταν δεν το έχεις εξασκήσει ποτέ πραγματικά;

Μερικές συμβουλές:

  • Κατά τη διάρκεια των προβών του συγκροτήματος, αντισταθείτε στην παρόρμηση να συμπεριφέρεστε σαν να παίζετε σε ένα άδειο δωμάτιο και αντ‘ αυτού αντιμετωπίζετε κάθε διαρκή διαδρομή του σετ σας σαν ζωντανή εμφάνιση. Φανταστείτε ότι το ιδανικό κοινό σας είναι μπροστά σας. Τι θα έλεγες? Εάν δεν είστε φυσικοί με τις κοροϊδίες, σχεδιάστε το εκ των προτέρων και εξασκηθείτε σε αυτό. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε ένα προδιαμορφωμένο σενάριο για να ανατρέξετε, διαγράφοντας την πίεση του διαλόγου από την περιχειρίδα. Τελικά, θα νιώσετε άνετα και θα μπορείτε να αυτοσχεδιάζετε.
  • Κινηματογραφήστε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια της εξάσκησης. Βοηθά να μπορείτε να δείτε πραγματικά πώς κινείστε, ακούγεστε και αλληλεπιδράτε.
  • Χαλαρώστε τον εαυτό σας. Θα συνεχίσετε να βελτιώνεστε με την πάροδο του χρόνου, αλλά μόνο εάν συνεχίσετε να εξασκείτε.

Η μουσική βιομηχανία έχει να κάνει με την οικοδόμηση σχέσεων και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το κάνουν πιο εύκολο από ποτέ. Τα άτομα που κάποτε ήταν απρόσιτα—για παράδειγμα εκπρόσωποι A&R, διευθυντές, χώροι εκδηλώσεων, συντάκτες κ.λπ.—είναι τώρα μόνο ένα κλικ ή email μακριά και το καλύτερο είναι ότι μπορείτε τώρα να τους «γνωρίσετε» από την άνεση του σπιτιού σας .

Για όλους όσους δυσκολεύονται να δικτυωθούν προσωπικά και την υπερδιέγερση που μπορούν να προκαλέσουν οι μεγάλες συγκεντρώσεις και οι δυνατοί χώροι, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα δώρο ζωής που έχει κάνει τη σύνδεση με άλλους στον τομέα σας. Για να μην αναφέρουμε, η διαδικτυακή δικτύωση σάς δίνει περισσότερο έλεγχο στις κοινωνικές σας αλληλεπιδράσεις, επιτρέποντάς σας την ελευθερία να συμμετέχετε και να ανταποκρίνεστε στον δικό σας χρόνο.

Στείλτε εύκολα email και μηνύματα μέσων κοινωνικής δικτύωσης στους θαυμαστές σας από ένα βολικό μέρος με το Fan Reach.

Προσέξτε μόνο να μην παρασυρθείτε στο επίφοβο παιχνίδι σύγκρισης. Ναι, πρέπει να χρησιμοποιείτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με συνέπεια για να βρίσκεστε μπροστά σε θαυμαστές και να μεγαλώνετε το συγκρότημα σας, αλλά αν τα άτομα που ακολουθείτε καταλήγουν να σας κάνουν να νιώθετε άσχημα με τον εαυτό σας, δεν πειράζει να κάνετε unfollow ή σίγαση. Και αν είστε επιρρεπείς σε υπερβολικές σκέψεις και συγκρίσεις, περιορίστε τον χρόνο που αφιερώνετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή ρωτήστε ένα από τα άλλα μέλη του συγκροτήματος που ίσως δεν είναι τόσο ευαίσθητο να χειριστεί αυτή την πλευρά των πραγμάτων.

Εξασκηθείτε στη φροντίδα του εαυτού σας

Πάνω από όλες τις άλλες συμβουλές, αυτή είναι η αγαπημένη μου και είναι επίσης κάτι που είναι σημαντικό να έχετε κατά νου σε καθημερινή βάση, ώστε να διατηρήσετε τη λογική σας και να είστε ο καλύτερος εαυτός σας.

Πιθανότατα θα αισθάνεστε κουρασμένοι μετά από μια παράσταση ή συνάντηση και χαιρετισμό, και αυτό είναι 100 τοις εκατό εντάξει. Μην πιέζετε τον εαυτό σας για να νιώσετε ενέργεια μετά. Αν είσαι εσωστρεφής, ανάμεσα στον συνεχή ήχο που σε κατακλύζει και στον αριθμό των ανθρώπων που περιτριγυρίζεσαι, μια ζωντανή εκπομπή είναι αισθησιακή παραφορτώνωκαι κατεβαίνοντας από αυτή τη διέγερση μπορεί να είναι τραχύς. Αυτή είναι η ώρα να φροντίσεις τον εαυτό σου. Σίγουρα, οι σύντροφοί σας μπορεί να θέλουν να συνεχίσουν το πάρτι όλη τη νύχτα και μπορεί να σας κοροϊδεύουν που δεν θέλετε να συμμετάσχετε, αλλά η ψυχική σας υγεία πρέπει να είναι προτεραιότητα. Εάν δεν αισθάνεστε καλά, χωρίς αμφιβολία θα επηρεάσει τη δουλειά σας και μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω άγχος, ανασφάλεια, ακόμη και κατάθλιψη.

Ακολουθεί η συμβουλή μου – κάντε τη να λειτουργήσει για εσάς. Μην νομίζετε ότι πρέπει να κάνετε αυτό που κάνουν όλοι οι άλλοι. Θα πετύχετε μόνο αν βρείτε έναν ρυθμό και τη ρουτίνα που σας ταιριάζει. Διαφορετικά, θα καταλήξετε να καείτε και να τα παρατήσετε.

Λοιπόν, πώς το κάνετε να λειτουργήσει για εσάς; Σκεφτείτε τα περιβάλλοντα στα οποία ευδοκιμείτε. Για παράδειγμα, εάν είστε σόλο καλλιτέχνης, αυτό μπορεί να μοιάζει σαν να παίζετε οικεία παραστάσεις σε καφετέρια αντί για χώρους με υψηλότερη απόδοση. Μπόνους: μπορείτε να συναντήσετε και να αλληλεπιδράσετε με τους θαυμαστές σας με τρόπο που θα δημιουργήσει πολύ πιο ουσιαστικές σχέσεις και θα αισθανθείτε άνετα και οργανικά για εσάς.

Η διατήρηση μιας καθημερινής ρουτίνας αυτοεξυπηρέτησης θα είναι επίσης σημαντική ως βιογραφικό των περιοδειών. Μπορεί να μην υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να έχετε μόνο χρόνο και ψυχικό χώρο όταν είστε στο δρόμο και μοιράζεστε φορτηγά και μικροσκοπικά δωμάτια μοτέλ με τους συμπαίκτες σας, οπότε βρείτε μικρούς τρόπους για να «δραπετεύσετε». Ξυπνήστε μισή ώρα νωρίτερα για να διαλογιστείτε ή να διαβάσετε ένα κεφάλαιο από το αγαπημένο σας βιβλίο. Ή πιείτε τον καφέ σας έξω καθώς τα πουλιά τραγουδούν τα δικά τους τραγούδια. Αφιερώστε μερικά επιπλέον λεπτά στο μπάνιο, αν χρειαστεί. Όποια κι αν είναι η αυτοφροντίδα σας, κάντε το. Θα σας ωφελήσει μόνο μακροπρόθεσμα.

Βρείτε τους ανθρώπους σας

Τόσα πολλά δημιουργικά είναι εσωστρεφή, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τα πιο θρυλικά μουσικά εικονίδια όλων των εποχών. Βάζω στοίχημα ότι το έχεις ήδη τόσα πολλά φίλοι μουσικοί που είναι εσωστρεφείς και δεν το ξέρεις καν! Μπορεί να μην το καταλάβουν ούτε οι ίδιοι!

Ως εσωστρεφής και ο ίδιος, ξέρω πόσο πολύτιμο είναι να έχεις φίλους που μοιράζονται τις ίδιες τάσεις επειδή η πίεση είναι μακριά από. Δεν χρειάζεται να εξηγήσεις τον εαυτό σου ότι είσαι πιο ήσυχος τη μια μέρα από την άλλη, δεν χρειάζεται να νιώθεις όπως εσύ έχω να μιλάς όταν δεν θέλεις ή δεν μπορείς. Βρείτε τους ανθρώπους σας. Αυτοί που σε καταλαβαίνουν και θα σεβαστούν τον χώρο και τα όριά σου χωρίς αμφιβολία.

Εάν συμμετέχετε σε ένα συγκρότημα γεμάτο εξωστρεφείς, θα σας φανεί πολύτιμο να συγκεντρώσετε μια ομάδα εσωστρεφών συναδέλφων καλλιτεχνών στους οποίους μπορείτε να απευθυνθείτε για συμβουλές και να έρθετε σε επαφή. Ομοίως, εάν είστε σόλο καλλιτέχνης, η συνάντηση με άλλους εσωστρεφείς σόλο καλλιτέχνες θα σας βοηθήσει όχι μόνο να αισθάνεστε λιγότερο μόνοι, αλλά θα μπορείτε επίσης να ανταλλάξετε συμβουλές για να ακμάζετε ως εσωστρεφείς στη μουσική βιομηχανία. Πόσο ωραίο είναι αυτό;

Ενώ κάποιες μέρες το να είσαι εσωστρεφής μπορεί να σου φανεί πρόκληση και να σε αφήνει να εύχεσαι να βρεις την ενέργεια που φαίνεται να έχουν όλοι οι άλλοι, αγκάλιασέ την. Αναγνωρίστε το για όλα τα οφέλη που παρέχει και τη μοναδική ικανότητα και προοπτική που σας δίνει στο να μπορείτε να σχετίζεστε και να συνδεθείτε με το κοινό σας.

Υπάρχουν πολλοί εσωστρεφείς εκεί έξω, και από τον έναν εσωστρεφή στον άλλο, σου λέω, θα αλλάξεις ζωές. Απλά πρέπει να εμπιστευτείς τον εαυτό σου, να αγκαλιάσεις αυτό που πραγματικά είσαι και να το αφήσεις να κάνει τα μαγικά του.

Η Erica D’Aurora είναι ανώτερη δημοσιογράφος με Muddy Paw PR. Βρίσκει τη μεγαλύτερη χαρά της στο να βοηθά καλλιτέχνες να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar