4 λόγοι που οι τραγουδοποιοί εγκαταλείπουν | Ιστολόγιο ReverbNation

45
4 λόγοι που οι τραγουδοποιοί εγκαταλείπουν |  Ιστολόγιο ReverbNation

Οι τραγουδοποιοί δεν το έχουν εύκολα. Γράφουμε τραγούδια την πιο ανταγωνιστική περίοδο στην ιστορία της μουσικής βιομηχανίας. Εάν είστε επαγγελματίας τραγουδοποιός, οι πηγές εισοδήματος που ήταν αξιόπιστες, όπως η αδειοδότηση, έχουν μειωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Και με τη σημερινή κουλτούρα ακρόασης που επικεντρώνεται στα playlist, είναι μια γιορτή ή κατάσταση πείνας για πολλούς επαγγελματίες τραγουδοποιούς. Αλλά ακόμα κι αν δεν γράφετε τραγούδια για την κύρια πηγή εισοδήματός σας, υπάρχουν πολλές προκλήσεις που πιθανότατα θα αντιμετωπίσετε ως τραγουδοποιός. Αν σας αρέσει να φτιάχνετε μουσική και θέλετε να το κάνετε σοβαρά για το υπόλοιπο της ζωής σας, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε γιατί τόσοι πολλοί τραγουδοποιοί το αποκαλούν.

Αποθάρρυνση

Η σύνθεση τραγουδιών μπορεί να είναι μια άχαρη προσπάθεια για πολλούς δημιουργούς σε διαφορετικά σημεία της καριέρας τους. Ίσως μόλις ξεκινάτε και δυσκολεύεστε να γράψετε κάτι που να βρίσκει κοινό. Ή ίσως συμμετείχατε σε κάτι μεγάλο πριν από μερικά χρόνια και δεν έχετε καταφέρει να ανταποκριθείτε σε αυτό το είδος επιτυχίας από τότε. Η αποθάρρυνση είναι ένας από τους μεγαλύτερους λόγους που οι τραγουδοποιοί εγκαταλείπουν τη μουσική. Η απογοήτευση και η απόρριψη είναι αναπόφευκτες στη μουσική είτε γράφεις τραγούδια και τα ερμηνεύεις με ένα συγκρότημα είτε δημιουργείς μουσική για άλλους καλλιτέχνες. Το κόλπο είναι να γνωρίζετε αυτό το γεγονός και να το αποδεχτείτε. Για πολλούς από εμάς, η μεγαλύτερη ανταμοιβή που παίρνουμε γράφοντας μουσική είναι το γεγονός ότι μας δίνει χαρά, σκοπό και κατανόηση. Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να θέλεις να κάνεις τη σύνθεση τραγουδιών την καριέρα σου, αλλά αν αυτός είναι ο στόχος σου, πρέπει να ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να το κάνεις. Εάν δίνετε προτεραιότητα στην προσωπική απόλαυση της σύνθεσης τραγουδιών πάνω από οτιδήποτε άλλο, θα έχετε ένα εσωτερικό τείχος προστασίας ενάντια στην απογοήτευση.

Ανία

Πολλοί μουσικοί σταματούν να γράφουν τραγούδια επειδή αισθάνονται δημιουργικά αδιάφοροι. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν ένας τραγουδοποιός βγάζει το ίδιο είδος τραγουδιών ξανά και ξανά, ή όταν ένας συγγραφέας αισθάνεται μια γενική έλλειψη ενδιαφέροντος για τη μουσική που κάνει. Η ανία είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί σχεδόν πάντα τους έμπειρους τραγουδοποιούς. Μετά από χρόνια δημιουργίας μουσικής, είναι φυσικό να νιώθουμε συναισθηματικά και δημιουργικά αποκομμένοι από τη διαδικασία της συγγραφής μερικές φορές. Αλλά αντί να τα παρατήσουν, τόσοι πολλοί συγγραφείς θα είναι καλύτερα να κάνουν διαλείμματα και να μάθουν πώς να προσθέτουν νέα ενέργεια και ιδέες στη διαδικασία συγγραφής τους. Ακούστε νέα μουσική. Μάθετε ένα νέο όργανο. Συνεργαστείτε με κάποιον με μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στη μουσική από εσάς. Αν βαριέσαι να γράφεις μουσική, είναι επειδή νιώθεις πολύ άνετα. Ανακινώντας τα πράγματα και προσθέτοντας καινούργια στη διαδικασία σας, η σύνθεση τραγουδιών θα συνεχίσει να είναι ελκυστική και ενδιαφέρουσα για εσάς.

Εγγραφείτε στο ReverbNation δωρεάν

Έλλειψη οικονομικής στήριξης

Χρειάζεται χρόνος και χρήμα για να γίνει μουσική. Από το κόστος των οργάνων και του εξοπλισμού ηχογράφησης μέχρι τον χρόνο που χρειάζεται για να γράψετε τραγούδια που θα μπορούσατε να ξοδέψετε για να κερδίσετε χρήματα με πιο αξιόπιστους τρόπους, η σύνθεση τραγουδιών απαιτεί μερικές μεγάλες επενδύσεις. Μπορεί να σας αρέσει να κάνετε μουσική και να θέλετε να το κάνετε για το υπόλοιπο της ζωής σας, αλλά μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να το επιδιώξετε αν δεν σας κερδίζει χρήματα. Για πολλούς συγγραφείς, αυτό γίνεται καλύτερο με την πάροδο του χρόνου, όταν συγκεκριμένα τραγούδια αρχίζουν να αποκτούν έλξη και να κερδίζουν χρήματα και προσοχή. Δεν είναι εύκολο να το κάνετε, αλλά η απάντηση εδώ είναι να φτιάχνετε την καλύτερη μουσική που μπορείτε όσο πιο συχνά μπορείτε, εντάσσοντας τη σύνθεση τραγουδιών στην καθημερινή σας ζωή με τρόπους που είναι συνεπείς και ρεαλιστικοί. Πόσες ώρες κάθε εβδομάδα μπορείτε να αφιερώσετε στη συγγραφή; Ίσως είναι μόνο τρεις ή τέσσερις. Αν ναι, αξιοποιήστε όσο το δυνατόν περισσότερο αυτές τις ώρες και φροντίστε να μην παραλείψετε μια εβδομάδα. Αντί να τα παρατάτε, προσπαθήστε να εντάξετε τη μουσική στη ζωή σας με τρόπους που είναι βιώσιμοι.

Εξωτερικοί παράγοντες καθημερινής ζωής

Οι μη μουσικές καριέρες, τα παιδιά και οι ρομαντικοί σύντροφοι είναι όλα παραδείγματα πραγμάτων που μπορούν να σταθούν εμπόδιο σε εσάς και τη μουσική σας. Το αλίευμα είναι ότι η καλύτερη μουσική αφορά την ανθρωπότητα και τις περίπλοκες ζωές που ζούμε. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιτευχθεί μια ισορροπία μεταξύ της μουσικής και της μη μουσικής σας ζωής. Εάν δεν το κάνετε αυτό, είτε θα σταματήσετε να γράφετε τραγούδια είτε θα έχετε τίποτα σημαντικό να γράψετε τραγούδια. Για πολλούς από εμάς, το κόλπο είναι να δημιουργείτε χρόνο κατά τη διάρκεια κάθε εβδομάδας που είναι πλήρως αφιερωμένος στη σύνθεση τραγουδιών, την ηχογράφηση και την παραγωγή μουσικής, ενώ εμφανίζεστε πλήρως για τους άλλους τομείς της ζωής που αισθάνεστε παθιασμένοι τον υπόλοιπο χρόνο σας. Το να ζεις μια βαθιά και ουσιαστική ζωή εκτός μουσικής, ενώ έχεις χώρο για να γράψεις τραγούδια, είναι η συνταγή για να βρεις μακροπρόθεσμη ολοκλήρωση και ισορροπία στην τραγουδοποιητική σου καριέρα.

Η σύνθεση τραγουδιών μπορεί να είναι εξαντλητική, σπαρακτική, άχαρη και εξαντλητική. Αλλά αν αυτή είναι η καριέρα σας ή ακόμα κι αν είναι κάτι που σας δίνει σκοπό και ενθουσιασμό, θα πρέπει να βρείτε το κίνητρο για να προχωρήσετε όταν τα πράγματα δυσκολεύουν.

Ο Patrick McGuire είναι συγγραφέας, μουσικός και άνθρωπος. Δεν ζει πουθενά συγκεκριμένα, δημιουργεί μουσική με το όνομα Ίσια λευκά δόντιακαι έχει μεγάλη συγγένεια με τα σκυλιά και να βάζει τα χέρια του στις τσέπες.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar