3 τρόποι για να ξεπεράσετε το σύνδρομο απατεώνων

50
3 τρόποι για να ξεπεράσετε το σύνδρομο απατεώνων

Σύνδρομο απατεώνων: αμφιβολίες για τις ικανότητες, τα ταλέντα ή τα επιτεύγματά σας και έχετε έναν επίμονο εσωτερικευμένο φόβο να εκτεθείτε—να σας θεωρήσουν απάτη.

Σηκώστε το χέρι σας εάν κάποιο από τα παρακάτω ακούγεται γνωστό:

Γνωρίζοντας στην καρδιά σας ότι είστε υπέροχοι σε αυτό που κάνετε, αλλά συνεχίζετε να μαντεύετε τον εαυτό σας.

Συχνά πέφτετε θύμα της σύγκρισης του εαυτού σας με άλλους – συγκροτήματα που έχουν φτάσει εκεί που είναι πιο γρήγορα από εσάς, που βλέπουν την επιτυχία που θέλετε κ.λπ.

Σταματάς τον εαυτό σου από το να κάνεις/ να πεις/ να κυνηγάς πράγματα επειδή ανησυχείς ότι δεν είσαι έτοιμος ή ότι οι άνθρωποι θα σε κοροϊδέψουν. ΔΗΛ.: δεν κάνετε αίτηση για αυτό το φεστιβάλ επειδή «ποιο είναι το νόημα» ή δεν κάνετε αυτή την προσπάθεια επειδή «δεν θα συμβεί ποτέ για εσάς».

Αυτό είναι το σύνδρομο απατεώνων και πλήττει ακόμη και τους πιο έμπειρους μουσικούς εκεί έξω – αλλά δεν χρειάζεται να τρέχει τη ζωή σας. Και η αλήθεια είναι ότι, ενώ δεν έχω γνωρίσει ποτέ ένα άτομο που να μην έχει ασχοληθεί με αυτό, θέλετε να αρχίσετε να το αναγνωρίζετε και να το χειρίζεστε, ώστε να σταματήσει να καταστρέφει τις πιθανότητες επιτυχίας σας. Είναι ένα πράγμα να αφή αυτά τα κύματα ανασφάλειας—είναι άλλο να τα αφήνεις να σε κρατούν πίσω.

Γιατί η ειρωνεία σε όλα αυτά είναι ότι το σύνδρομο απατεώνων θα σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν είσαι αρκετά καλός (όταν πραγματικά είσαι) και ότι ο φόβος ότι δεν είσαι αρκετά καλός θα είναι αυτό που σε εμποδίζει να κυνηγήσεις τα όνειρά σου.

Και δεν το θέλουμε αυτό. Λοιπόν, πώς μπορείτε να το κάνετε για τα καλά και να αρχίσετε να εμφανίζεστε ως ο καλύτερος εαυτός σας;

Μάθετε τι το προκαλεί

Τι είναι αυτό που προκαλεί το σύνδρομο απατεώνων σας να εμφανιστεί αρχικά;

Όπως συμβαίνει με τόσα πολλά πράγματα, αν μπορέσουμε πρώτα να προσδιορίσουμε τι προκαλεί το πρόβλημα, μπορούμε να αρχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε αυτό. Αναρωτηθείτε λοιπόν, θυμάστε πότε αρχίσατε να νιώθετε έτσι; Αν όχι, δεν πειράζει, βάλε τα δυνατά σου. Ξεκινήστε από το σημείο που βρίσκεστε και αναρωτηθείτε πότε φουντώνει περισσότερο. Είναι στη σκηνή; Σε εκδηλώσεις δικτύωσης; Στα DM; Πότε νιώθετε αυτή τη συντριπτική αίσθηση ότι «ανακαλύπτεστε» ως απάτη αρχίζει να εισχωρεί;

Γράψτε το και αρχίστε να δίνετε προσοχή σε τυχόν κοινούς παρονομαστές μεταξύ των γεγονότων.

Λάβετε αμερόληπτα σχόλια από θαυμαστές σχετικά με τη σύνθεση τραγουδιών, την παραγωγή σας και πολλά άλλα με τις ολοκαίνουργιες Κριτικές Crowd

Επαναπλαισώστε το—δεν είστε νευρικοί, είστε ενθουσιασμένοι

Υπάρχει ένα πραγματικά συναρπαστικό πράγμα που έμαθα σχετικά με την ανταπόκριση του σώματός μας στον φόβο, και το κρατάω πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου όταν ανησυχώ για κάτι. Και δηλαδή, ότι ανταποκρινόμαστε στον φόβο και τον ενθουσιασμό με τον ίδιο τρόπο.

Σκέψου το. Πώς νιώθετε όταν είστε νευρικοί; Έχεις πεταλούδες στο στομάχι σου, ιδρωμένες παλάμες, καρδιά που τρέχει. Τι γίνεται όταν είσαι ενθουσιασμένος; Πεταλούδες στο στομάχι σου, ιδρωμένες παλάμες, καρδιά που τρέχει….η απόκριση του σώματος είναι η ίδια. Αυτό σημαίνει ότι εξαρτάται από τον τρόπο που είμαστε σκέψη σχετικά με αυτό.

Από εδώ και στο εξής, κάθε φορά που αισθάνεστε νευρικοί, να το επαναπλαισιώνετε ως ενθουσιασμό. Δεν έχεις άγχος να ανέβεις στη σκηνή, είσαι ενθουσιασμένος που μοιράζεσαι αυτό που αγαπάς με τους ανθρώπους γύρω σου. Δεν είστε νευρικοί για να πάτε σε αυτήν την εκδήλωση δικτύωσης, είστε ενθουσιασμένοι που θα γνωρίσετε νέους φίλους.

Να είστε πάντα προετοιμασμένοι

Όσο πιο προετοιμασμένοι είστε, τόσο λιγότερος χώρος για να σας πιάσουν αυτές οι ανασφαλείς σκέψεις.

Λοιπόν, προλάβετε. Προετοιμαστείτε όσο το δυνατόν περισσότερο. Για παράδειγμα, εάν είστε νευρικοί σχετικά με τα γεγονότα δικτύωσης, πρώτα, αναρωτηθείτε για τι είστε νευρικοί. Εάν νιώθετε ότι δεν ανήκετε, γράψτε όλους τους λόγους που το ανήκετε. Αν ανησυχείτε ότι θα ξεμείνετε από πράγματα για να μιλήσετε, ετοιμάστε μερικά θέματα για τα οποία μπορείτε να συνομιλήσετε με οποιονδήποτε (δηλ.: τι σας έφερε εδώ/τι κάνετε/άλλα γενικά παγοθραυστικά).

Ανακάλυψα ότι αυτό που σταματά πραγματικά το σύνδρομο απατεώνων είναι η προετοιμασία γιατί η προετοιμασία γεννά αυτοπεποίθηση και η αυτοπεποίθηση είναι ο εχθρός του συνδρόμου απατεώνων.

Μερικά άλλα πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε:

-Γράψτε μια λίστα με 10-20 λόγους για τους οποίους είστε καταπληκτικοί σε αυτό που κάνετε.

-Γράψτε μια λίστα με 10-20 λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι θα επωφεληθούν από τη μουσική/ζωντανή σας εκπομπή/κτλ. (να είστε επιεικής εδώ – καυχηθείτε!)

-Γράψτε μια λίστα με 10-20 λόγους για τους οποίους ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να κάνετε αυτό το ταξίδι της ζωής σας και να είστε μουσικός πλήρους απασχόλησης – ευπρόσδεκτοι προσωπικοί και επαγγελματικοί λόγοι (π.χ.: «θέλεις να φροντίσεις την οικογένειά σου» είναι εξίσου έγκυρο με το να λες «θέλεις να αλλάξεις τη ζωή κάποιου με τη μουσική σου»).

-Διατηρήστε μια λίστα/φάκελο στο τηλέφωνο ή τον υπολογιστή σας με θετικές/ενθαρρυντικές λέξεις από άτομα που σας αγαπούν/τη μουσική σας/να σας βοηθήσουν να στηρίξετε.

Τελικά, η υπέρβαση του συνδρόμου απατεώνων απαιτεί χρόνο και με κάθε νέο επίπεδο που περνάτε, οι πιθανότητες είναι ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσετε μια νέα εκδοχή του — αλλά αυτό δεν χρειάζεται να είναι τρομακτικό. Στην πραγματικότητα, μπορεί να φανεί καθώς δείχνετε ανάπτυξη και κάνετε σοβαρή πρόοδο. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να γιορτάσουμε και να περιμένουμε με ανυπομονησία. Το έχεις αυτό!

Άντζελα Μαστρογιάκομο είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Muddy Paw PR. Λατρεύει τα αρτοσκευάσματα, ένα καλό βιβλίο και να κρέμεται με τον σκύλο της Sawyer.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar