3 τρόποι για να δικτυωθείτε σαν αφεντικό

3
3 τρόποι για να δικτυωθείτε σαν αφεντικό

Βραχώδη χέρια. Αγωνιστική καρδιά. Τα νεύρα είναι εντελώς στριμωγμένα. Όλα αυτά είναι συνηθισμένα σε ένα γεμάτο δωμάτιο δικτυωτών. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αν είστε ένας από τους πολλούς που ιδρώνουν στην ιδέα να μπουν σε ένα δωμάτιο γεμάτο αγνώστους και να γίνουν γνωστοί, δεν είστε μόνοι. Στην πραγματικότητα, θα έλεγα ότι είστε στην πλειοψηφία.

Αλλά αν αυτός ο εσωστρεφής (αυτός είμαι εγώ!) μπορεί όχι μόνο να κατακτήσει, αλλά τολμώ να πω, να γίνει αρκετά καλός στη δικτύωση, τότε μπορείτε και εσείς. Γιατί πιστέψτε με, κάποτε ήμουν το άτομο που πλησίαζε τόσο κοντά στον τοίχο που σχεδόν έσμιζα (αυτή ήταν η ιδέα) και τώρα πάω σε αγνώστους, κουβεντιάζω και μην το σκέφτομαι δύο φορές. Οι πεταλούδες, οι νευρικές νέλλες, όλα αυτά, πουφ! Χαμένος.

Όμως, όσο συνηθισμένα είναι τα νεύρα γύρω από τη δικτύωση, γνωρίζουμε επίσης αρκετά για να κατανοήσουμε την απίστευτη σημασία του να το κατακτήσουμε. Άλλωστε πόσες φορές έχετε ακούσει ότι δεν είναι τι ξέρεις, αλλά μάλλον ΠΟΥ ξέρεις? Και φίλε, αυτή είναι η αλήθεια. Αυτός που ξέρεις είναι το παν.

Πιστέψτε με, μπορεί να γίνει. Ορίστε λοιπόν μερικές συμβουλές για το πώς να δικτυωθείτε σαν αφεντικό:

Έχετε ένα σχέδιο

Όλα τα καλά ξεκινούν με ένα σχέδιο. Εάν η δικτύωση σας κάνει νευρικούς, τότε το να γνωρίζετε τι να περιμένετε θα σας βοηθήσει να νιώσετε ότι έχετε τον έλεγχο. Και το να νιώθεις τον έλεγχο σημαίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση, η οποία θα βοηθήσει μόνο τις πιθανότητες επιτυχίας σου.

Όταν λέω να έχετε ένα σχέδιο, το εννοώ με μερικούς διαφορετικούς τρόπους. Πρώτα, ξέρετε πότε θα φτάσετε εκεί και πότε θέλετε να φύγετε. Νομίζω ότι βοηθάει να έχεις μια πραγματικά ξεκάθαρη ιδέα για τις προσδοκίες. Αν ξέρεις ότι «πρέπει» να είσαι εκεί μόνο για μία ώρα ή δύο ώρες ή οτιδήποτε άλλο νιώθεις άνετα, τότε δεν νιώθεις τόσο γελοίος πίεση παραμονής για το πλήρες 4ωρο συμβάν. Γνωρίστε το επίπεδο άνεσής σας σε αυτό, πιέστε το λίγο για να συμπεριλάβετε λίγο χώρο για ανάπτυξη και, στη συνέχεια, ρυθμίστε σε ένα χρονοδιάγραμμα.

Ομοίως, θέλετε να έχετε ένα σχέδιο με ποιον θα μιλήσετε και ιδανικά για τι θα μιλήσετε. Σίγουρα, μπορεί να μην γνωρίζετε όλους όσους θα είναι εκεί. Ωστόσο, αν γνωρίζετε μερικά άτομα που θα το κάνουν και με τα οποία θέλετε να μιλήσετε, σκεφτείτε μερικά θέματα. Όταν είστε σε θέση να τους συναντήσετε, δεν θα ψάχνετε τι να πείτε.

Μπορείτε επίσης να το κάνετε αυτό με αγνώστους. Έχετε μερικά βασικά θέματα για να ξεκινήσετε ή να τα αποσύρετε εάν η συζήτηση πέσει σε μια φυσική ηρεμία (αλλά θέλετε ακόμα να τα γνωρίσετε) και θα νιώσετε μια αίσθηση σαφήνειας.

Για παράδειγμα:

„Πώς ξέρετε/μπλέξατε με (όποια κι αν είναι η εκδήλωση δικτύωσης)“

«Τι σε έφερε στην (πόλη)»

Ή ένα που δεν έχει καμία σχέση με τίποτα αλλά είναι ένα καλό σπάσιμο πάγου όπως:

«Πεθαίνω για tacos τελευταία, αλλά είμαι κάπως νέος στην πόλη και δεν μπορώ να βρω! Έχετε κάποια αγαπημένα μέρη που πρέπει να κοιτάξω;»

Σοβαρά. Το κλειδί για τη δικτύωση, είτε το πιστεύετε είτε όχι, είναι να μην μιλάτε μόνο με εμμονή για τη μουσική σας και τι κάνετε. Είναι να δημιουργήσω μια αξιομνημόνευτη σχέση και αν τα tacos δεν το κάνουν αυτό, δεν ξέρω τι κάνει.

Αναζητήστε στο ReverbNation Opportunities για πιθανές δισκογραφικές, εκδόσεις, ραδιοφωνικές παραστάσεις, συναυλίες και πολλά άλλα.

Η μουσική σου δεν έχει σημασία

Το εννοώ. Η μουσική σας δεν έχει σημασία στη δικτύωση και δεν έχει θέση σε εκδηλώσεις δικτύωσης. Όλοι εκεί είναι μουσικοί ή στη μουσική βιομηχανία. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι όλοι εκεί θέλουν κάτι από όλους τους άλλους και πιθανότατα τους έχει βάλει μουσική αρκετά για να κρατήσει μια ζωή. Μην το κάνεις.

Αν και είναι απολύτως φυσιολογικό να μιλάτε για το είδος της μουσικής που παίζετε ή τι σας ενέπνευσε να αρχίσετε να παίζετε, ειδικά κατά την περίοδο της εισαγωγής, δεν θέλετε να κολλήσετε εκεί. Μάθετε τι κάνει ο άλλος και μετά προχωρήστε.

Σκεφτείτε το—αν κάποιος σας ρωτήσει για τα 9-5 σας, πόσο πραγματικά θέλετε να μιλήσετε για αυτό; Μπορεί να μας αρέσει αυτό που κάνουμε, αλλά έχουμε συνηθίσει ΤΟΣΟ να λέμε το ίδιο παιχνίδι ξανά και ξανά, ώστε να πηγαίνουμε σε αυτόματο πιλότο σε αυτό. Σημαίνει επίσης ότι, επειδή μιλάμε για δουλειά και δουλειά, ο φρουρός μας, ή όπως το αποκαλώ „επαγγελματική λειτουργία“ ενεργοποιείται αυτόματα και είναι δύσκολο να συνδεθούμε πραγματικά έτσι.

Εν τω μεταξύ, αν με βάλετε στο θέμα του καλύτερου τάκο που είχα ποτέ, ή με ρωτήσετε για τον σκύλο μου ή κάνετε κομπλιμέντα για το κολιέ μου, είμαι αμέσως και πάλι κανονικός άνθρωπος και βγαίνω από αυτή τη λειτουργία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι που είναι επιτυχημένοι στη δικτύωση γνωρίζουν ότι αυτό είναι πραγματικά το #1 πράγμα που οδηγεί στην επιτυχία: ξέρουν πώς να μιλάνε στους ανθρώπους για τη ζωή, τα ενδιαφέροντά τους και τα πάθη τους και να δημιουργούν δυναμική συζήτηση γύρω από αυτό. Έχει να κάνει με τη σύνδεση σε ανθρώπινο επίπεδο – όχι σε επίπεδο «τι μπορείς να κάνεις για μένα».

Μην φοβάστε να φύγετε

Δεν είναι κατάλληλη κάθε σύνδεση και δεν είστε υποχρεωμένοι να παραμείνετε εκεί μιλώντας σε κάποιον για 20 λεπτά, με τον οποίο ξέρετε ότι σαφώς δεν είστε ικανοί να συνεργαστείτε ποτέ. Απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν αφήνετε τα νεύρα να σας κάνουν το καλύτερο, ή ότι παραβλέπετε μια πιθανή συνεργασία και σίγουρα μην είστε ποτέ αγενείς μόνο και μόνο επειδή νομίζετε ότι δεν θα τους ξαναδείτε ποτέ.

Αλλά μερικές φορές, μπορείτε να πείτε πολύ γρήγορα ότι κάποιος δεν πρόκειται να είναι βασικό μέρος της ιστορίας σας, και αυτό είναι εντάξει. Κάντε τη σύνδεση ούτως ή άλλως και μετά προχωρήστε.

Συμβουλή μπόνους: Η εξάσκηση πραγματικά κάνει τέλειο. Η δικτύωση είναι το είδος του πράγματος που απαιτεί συνεχή συντήρηση και όσο περισσότερο το κάνετε, τόσο καλύτερα θα το πετύχετε. Εμπιστευτείτε ότι τα νεύρα που νιώθετε στην αρχή θα αρχίσουν να εξαφανίζονται, όπως θα ξεκινήσει η αμήχανη συζήτηση και τα αβέβαια αποτελέσματα. Όλα είναι απλά εξάσκηση. Θα είσαι υπέροχος.

Άντζελα Μαστρογιάκομο είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Muddy Paw PR και το Πρόγραμμα THRIVE Mentorship—μια διαδικτυακή κοινότητα που παρέχει σε ανεξάρτητους καλλιτέχνες οικονομικά προσιτή καθοδήγηση όλο το χρόνο από ειδικούς της μουσικής βιομηχανίας και πολλά άλλα. Ελάτε μαζί της για τη δωρεάν εκπαίδευσή της «Πώς να αυξήσετε το κοινό σας χωρίς να ξοδέψετε δεκάρα».

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar