3 μικροσκοποί που πρέπει να έχει κάθε μουσικός για μια επιτυχημένη χρονιά

6
3 μικροσκοποί που πρέπει να έχει κάθε μουσικός για μια επιτυχημένη χρονιά

Αν είστε κάτι σαν εμένα, θα έχετε την ευκαιρία να πάρετε το σημειωματάριό σας την 1η Ιανουαρίου και να αρχίσετε να γράφετε όλα τα μεγαλύτερα όνειρα, τους στόχους και τις επιθυμίες σας. Χαίρεσαι να κάνεις μεγάλα όνειρα για το μέλλον και η αδρεναλίνη όλων αυτών που θα ακολουθήσουν απλά σε καταναλώνει.

Ή, ίσως πέφτετε στο άλλο στρατόπεδο όπου γουρλώνετε τα μάτια σας με την ιδέα ότι κάποια μέρα θα καθορίσει μια τάση καθορισμού στόχων και απλώς προτιμάτε να παραμένετε σταθεροί δουλεύοντας στους στόχους σας καθ‘ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ή ίσως απλά δεν σας ενδιαφέρει καθόλου, αλλά θα θέλατε πραγματικά να ξεκινήσετε—δεν πειράζει κι αυτό!

Αν διαβάσετε το άλλο άρθρο μας για πώς οι μικρο-στόχοι μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε περισσότερα, Γνωρίζετε ήδη τη δύναμη της δημιουργίας μικρών στόχων για να σας βοηθήσουν σε μεγάλα όνειρα. Αλλά ίσως αναρωτιέστε τι είδους στόχους πρέπει να δημιουργήσετε.

Αν και κάθε καλλιτέχνης είναι μοναδικός και έτσι θα είναι και οι στόχοι του, υπάρχουν μερικοί που μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι οι περισσότεροι indie καλλιτέχνες θα κάνουν καλά να βάλουν στη λίστα τους.

Σημείωση: ο καθένας είναι διαφορετικός, επομένως ανάλογα με το πού βρίσκεστε στην καριέρα σας και τους ατομικούς σας στόχους, θα θέλετε να τους προσαρμόσετε ώστε να ταιριάζουν σε αυτούς. Σκεφτείτε το ως έναν οδηγό για τον καθορισμό στόχων. Χρησιμοποιήστε το ως έμπνευση και για να τροποποιήσετε τους δικούς σας στόχους. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να τα διατηρήσετε διαχειρίσιμα (δηλαδή: micro) και να κολλήσετε μαζί τους!

Αναρωτιέστε ποιοι στόχοι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν καλύτερα για τους indie μουσικούς εκεί έξω που θέλουν να στήσουν τον εαυτό τους για μια επιτυχημένη χρονιά; Αρχικά, θέλετε να δημιουργήσετε έναν οδικό χάρτη για τον ορισμό της επιτυχίας. Αυτό θα είναι το βασικό βήμα για να μάθετε τι είδους στόχους λειτουργούν για εσάς.

Αφιερώστε μερικές ώρες και χαρτογραφήστε πού θέλετε να πάτε και πώς ακριβώς θα φτάσετε εκεί. Μπορείτε να το κάνετε αυτό δημιουργώντας έναν μεγάλο στόχο (όπως να κερδίσω 5.000 νέες ροές Spotify στο σινγκλ μου) και στη συνέχεια να αναλύσετε πώς θα φτάσετε εκεί με μηνιαίους στόχους όπως „δημιουργία playlist με το τραγούδι μου“ ή „αλληλεπίδραση με τους θαυμαστές μου στο τουλάχιστον 2 ώρες την εβδομάδα (άρα έχω μια βάση θαυμαστών που με υποστηρίζει). Και πάλι, καλύπτουμε σε βάθος αυτό το άρθρο στο άρθρο μας σχετικά με το πώς οι μικρο-στόχοι μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε μεγαλύτερη επιτυχία, πιο γρήγορα (σύνδεσμος προς το άρθρο εδώ).

Αφιερώστε 1 ώρα την εβδομάδα για να δημιουργήσετε συνδέσεις

Είστε αυτοί που γνωρίζετε στη μουσική βιομηχανία και αφιερώνοντας χρόνο για να αφιερώνετε τουλάχιστον μία ώρα την εβδομάδα (ιδανικά περισσότερη αν μπορείτε) θα είναι το καλύτερο πράγμα που θα κάνετε για τον εαυτό σας για την καριέρα σας.

Εμπιστευτείτε με σε αυτό —όλα τα πράγματα ίσα—ταλέντο, επωνυμία, παρακολούθηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης— που ξέρετε ότι θα είναι πάντα η διαφορά μεταξύ της απόκτησης μιας ευκαιρίας ή όχι.

Εγγραφείτε στο ReverbNation δωρεάν

Μείνετε σε επαφή με τη δημιουργικότητά σας

Ως καλλιτέχνες φοράμε πολλά καπέλα. Και αυτό που τροφοδοτεί ένα υπέροχο τραγούδι μπορεί συχνά να χαθεί όταν χρειάζεται να τρέχετε την καθημερινή σας μουσική καριέρα.

Αφιερώνοντας χρόνο για να μείνετε σε επαφή με τη δημιουργικότητά σας, ακόμη και για μία ή δύο ώρες την εβδομάδα, θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε επαφή με αυτό που πραγματικά τροφοδοτεί το πάθος σας και τη μουσική σας. Και αυτό είναι ζωτικής σημασίας γιατί όταν μας ρουφάει η καθημερινότητα και ξεχνάμε να διασκεδάσουμε, να παίξουμε και να απολαύσουμε τη τέχνη μας, επηρεάζει τα πάντα, από την προσωπική μας ζωή μέχρι τη μουσική μας καριέρα. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι αφιερώνετε χρόνο για να παραμείνετε δημιουργικοί και να απολαύσετε τη διαδικασία.

Αυτό μπορεί να έρθει σε οποιαδήποτε μορφή λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Ίσως γράφει, ή παίζει, ή ίσως δεν σχετίζεται καθόλου με τη μουσική. Ό,τι κι αν είναι, αφιερώστε χρόνο για αυτό και γράψτε το κυριολεκτικά στο πρόγραμμά σας. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Δεσμευτείτε σε ένα πρόγραμμα αφοσίωσης θαυμαστών

Αυτό θα μπορούσε να είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια λίστα αλληλογραφίας, το Patreon σας ή κάτι άλλο εντελώς, ωστόσο έχετε ένα σταθερό σχέδιο για το πώς θα αλληλεπιδράσετε με τους θαυμαστές σας και στη συνέχεια αφιερώνετε χρόνο κάθε μέρα για να το κάνετε αυτό. να είναι καθοριστικός για την επιτυχία σας ως μουσικός.

Τόσο συχνά βλέπω καλλιτέχνες να αγωνίζονται να:

  • Δημοσιεύστε ενημερώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
  • Απαντήστε στα σχόλια των θαυμαστών τους
  • Γράψτε λεζάντες με νόημα
  • Μεταβείτε στις σελίδες των θαυμαστών τους (και των μελλοντικών θαυμαστών) και αλληλεπιδράστε μαζί τους εκεί

Και φαίνεται στη χαμηλή αφοσίωση, στους χαμηλούς αριθμούς παρακολούθησης και (συγγνώμη που το λέω) συχνά στις χαμηλές ευκαιρίες. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το γεγονός ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα τεράστιο μέρος αυτού που κάνει τους πάντες, από φεστιβάλ μέχρι μάνατζερ, ετικέτες και Τύπο, να θεωρούν μια μπάντα, και συγκεκριμένα, έχει να κάνει με το επίπεδο αφοσίωσης. Εάν έχετε 15.000 ακόλουθους και κανείς δεν αλληλεπιδρά με τις αναρτήσεις σας, αυτό δεν είναι τόσο χρήσιμο όσο το να έχετε 5.000 ακόλουθους και 50 σχόλια σε κάθε ανάρτηση. Πρόκειται για την αλληλεπίδραση.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτός ο στόχος, η δέσμευση σε ένα σχέδιο και πρόγραμμα αφοσίωσης θαυμαστών είναι τόσο σημαντικό. Είναι κάτι που μπορείς να κάνεις σε μία ώρα την ημέρα ή λιγότερο, αλλά το να έχεις απλά ένα πλάνο παιχνιδιού και ένα πρόγραμμα για αλληλεπίδραση θα κάνει τον κόσμο της διαφοράς.

Φυσικά, υπάρχουν πολλοί ακόμη μικρο-στόχοι για τους οποίους θα μπορούσαμε να μιλήσουμε και ανάλογα με το πού βρίσκεστε στην καριέρα σας και τους ατομικούς σας στόχους, η εστίαση ποικίλλει.

Αλλά για τον indie καλλιτέχνη που εξακολουθεί να αναπτύσσει την καριέρα του και θέλει να δημιουργήσει μια βάση αφοσιωμένων θαυμαστών και να αναπτύξει ευκαιρίες τόσο στο διαδίκτυο όσο και εκτός, αυτά είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

Ποιους στόχους θα θέλατε να δείτε να προτείνουμε μικρο-στόχους;

Άντζελα Μαστρογιάκομο είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Muddy Paw PR. Λατρεύει το παγωτό, το ριάλιτι και την παρέα με τον σκύλο της Sawyer.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar