25 «non-hit» τραγούδια του Michael Jackson που λατρεύω και οι άλλοι όχι…

50
25 «non-hit» τραγούδια του Michael Jackson που λατρεύω και οι άλλοι όχι…

(24 Ιουνίου 2022). Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά αυτό το Σαββατοκύριακο σηματοδοτεί τη δέκατη τρίτη επέτειο από τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον στις 25 Ιουνίου 2009.

Παρόλο που η μουσική κληρονομιά του Βασιλιά της Ποπ ζει και θα έχουμε για πάντα τον τεράστιο κατάλογό του με τραγούδια με μεγάλες επιτυχίες και πρωτοποριακά μουσικά βίντεο για να μας θυμίζει πόσο ταλαντούχος ήταν αυτός ο σουπερνόβα, η απροσδόκητη αποχώρησή του το 2009 ήρθε μπροστά σε οποιονδήποτε από εμάς τους αληθινούς θαυμαστές. έτοιμοι να πούμε το τελευταίο αντίο.

Το παλιό απόφθεγμα «το αστέρι που καίει δύο φορές πιο λαμπερό καίει το μισό» ίσχυε προφανώς στην περίπτωσή του. Ο Μάικλ Τζάκσον έφτασε σε αστρονομικά ύψη σταδιοδρομίας κατά τη διάρκεια της ζωής του, που λίγοι έχουν πριν ή μετά. Είναι μια κληρονομιά που πιθανότατα δεν θα ταιριάξει ποτέ στη ζωή μας (και όχι, ο Chris Brown και ο Drake δεν είναι στο επίπεδο του Michael!).

Όμως, μεγάλο μέρος αυτής της κληρονομιάς έχει τις ρίζες του στις γνωστές επιτυχίες του MJ, τις μεγάλες που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε…αυτές που ξεπέρασαν τα σκαλοπάτια των charts για περισσότερο από μισό αιώνα από τη στιγμή που αυτός και τα αδέρφια του έκαναν το chart τους έκανε το ντεμπούτο του το 1969 με την πρωτοφανή σόλο επιτυχία του και μέχρι σήμερα (το Συγκινών Το άλμπουμ πλησιάζει την 40η επέτειό του αυτόν τον Δεκέμβριο και εξακολουθεί να βρίσκεται στο τρέχον chart του Billboard 200 στο Νο. 93 και το ομώνυμο σινγκλ του έχει επιστρέψει στο πάνω μισό του Hot 100 τα τελευταία πολλά Halloween, ενώ η συλλογή των μεγαλύτερων επιτυχιών του κάνει τακτικές επαναλαμβανόμενες εμφανίσεις στα charts ).

Σε μια μικρή απόκλιση από τον κανόνα, αυτό το άρθρο του ιστολογίου θυμίζει το The Gloved One παραθέτοντας 25 από τις „non-hit“ του, τραγουδισμένες είτε σόλο είτε με τα αδέρφια του, που έκαναν τεράστιο μουσικό αντίκτυπο στα πραγματικά… τραγούδια σας που είναι, σε ορισμένες περιπτώσεις, τόσο καλά όσο (ή ακόμα καλύτερα από) τα κορυφαία του γραφήματος. Αυτά τα τραγούδια μπορεί να είχαν γίνει επιτυχίες αν είχαν κυκλοφορήσει εμπορικά ως σινγκλ ή είχαν προωθηθεί σε μεγάλο βαθμό (σε περιπτώσεις μετά τη χιλιετία όπου οι single κυκλοφορίες δεν ήταν προϋπόθεση για να είναι επιτυχία στα chart).

Ω, και ως δήλωση αποποίησης ευθύνης, οι μη singles όπως το „I Can’t Help It“ ή „The Lady In My Life“ αποκλείονται επειδή, ακόμη και αν θεωρηθεί ότι δεν ήταν single, θεωρούνται σε μεγάλο βαθμό ως κλασικά από την ευρύτερη κοινότητα (ειδικά οι οπαδοί του MJ).

Μετακινηθείτε λοιπόν στην παρακάτω λίστα και απολαύστε. Και να θυμάστε, μη διστάσετε να ψηφίσετε τα μεμονωμένα τραγούδια και να αφήσετε ένα σχόλιο παρακάτω ή σε οποιοδήποτε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου δημοσιεύεται αυτό το άρθρο.

Ακολουθούν τα 25 άγνωστα τραγούδια του MJ, που παρατίθενται αλφαβητικά κατά τίτλο:

DJRob

DJRob

Ο DJRob (αυτός/αυτός/η) είναι ένας ανεξάρτητος μουσικός blogger από κάπου στην Ανατολική Ακτή που καλύπτει είδη R&B, hip-hop, ποπ και ροκ – καθώς και πολλά μουσικά νέα και τρέχοντα πράγματα! Μπορείτε να τον ακολουθήσετε στο Twitter στο @djrobblog.

Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε δωρεάν (παρακάτω) για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για μελλοντικά άρθρα.

Schreibe einen Kommentar