Το νέο άλμπουμ της house μουσικής του Drake συνεχίζει ένα πρόσφατο δίλημμα για τους χαρτολόγους του hip-hop

61
Το νέο άλμπουμ της house μουσικής του Drake συνεχίζει ένα πρόσφατο δίλημμα για τους χαρτολόγους του hip-hop

(22 Ιουνίου 2022). Οι άνθρωποι συχνά επικρίνουν τον Drake ότι προσπαθεί να είναι πάρα πολλά πράγματα για πάρα πολλούς ανθρώπους με τα άλμπουμ του. Οι πρόσφατες κυκλοφορίες του ονομάστηκαν φουσκωμένες και φόρμουλες με τον Καναδό σούπερ σταρ να τραγουδά ή να τραγουδά-ραπίζει στην παραδοσιακή του μονότονη παράδοση σε ένα κολάζ από trap beats σε μελωδία 20 και πλέον τραγουδιών ανά άλμπουμ, δίνοντας στους θαυμαστές του hip-hop, του R&B και ποπ περισσότερο από αρκετό για να ικανοποιήσουν τις διαφορετικές παλέτες τους.

Ήταν υπέροχο για την κυριαρχία του στα chart – έχει δέκα Νο. 1 άλμπουμ και ένα gazillion στο Hot 100 τραγούδια – καθώς και ικανοποιητικό για μεγάλο μέρος των πιστών θαυμαστών του, που στην εποχή του stanning σημαίνει πολλά. Αλλά γίνεται βαρετό μετά από λίγο και δυσκολεύει τη διάκριση μεταξύ μιας κυκλοφορίας του Drake και της επόμενης.

Ο Drizzy λοιπόν έκανε κάτι διαφορετικό αυτή τη φορά.

Μας έδωσε το στούντιο άλμπουμ Νο. 7, ένα που θα μπορούσε εύκολα να μεταγλωττιστεί ως mixtape, που περιέχει μόλις δεκατέσσερα κομμάτια με ένα ενοποιητικό κοινό νήμα που διατρέχει τα περισσότερα από αυτά: παλλόμενοι χορευτικοί ρυθμοί που συνδυάζονται καλά και, σε ορισμένες ακολουθίες τραγουδιών, κάνουν ένα αρκετά μακρύ μείγμα σπιτιών που θα κρατούσε τους πισινούς στις πίστες για περισσότερο από ένα ζεστό λεπτό.

Ο Drake με ένθετο εξωφύλλου νέου άλμπουμ

Ειλικρινά, NevermindΤο , που κυκλοφόρησε με έκπληξη την περασμένη Παρασκευή (17 Ιουνίου), είναι ειρωνικά το πιο συνεκτικό σετ του Drake μέχρι σήμερα, με τον ράπερ να τραγουδά κυρίως σε διάφορα house beat, όπως το Chicago house, το Baltimore house και το Jersey house. Κυκλοφόρησε μόλις εννέα μήνες μετά Πιστοποιημένο Αγόρι Εραστήτο οποίο βρισκόταν στην πρώτη δεκάδα σχεδόν όλη την ύπαρξή του, το νέο άλμπουμ θα πρέπει να ενταχθεί στους άμεσους προκατόχους του (βάσει πρώιμων προβλέψεων, αναμένεται να πουλήσει μόλις 200.000 μονάδες την πρώτη εβδομάδα) και να γίνει το ενδέκατο συνεχόμενο Νο. 1 του Drake άλμπουμ την πρώτη του ημερομηνία καταλληλότητας—το τσαρτ Billboard 200 με ημερομηνία 2 Ιουλίου.

Η ενσωμάτωση ατμοσφαιρικών house beat σε ένα επίδοξο άλμπουμ hip-hop είναι μια αναχώρηση για τον ράπερ και μια σημαντική στιγμή για τη σκηνή του χορού, ειδικά όταν το κάνει ο μεγαλύτερος σούπερ σταρ της μουσικής στον πλανήτη. Η έκθεση που λαμβάνει μόνο το Jersey house χάρη στο TikTok και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σίγουρα θα ενισχυθεί χάρη στον Drake που ανέβασε τα κέρδη.

Δώστε του ένα Α για την έννοια.

Ωστόσο, παίρνει ένα πιο μέτριο Β-μείον για την εκτέλεσή του.

Ενώ τα dance beats είναι ως επί το πλείστον ναρκωτικά (δείτε την έξυπνη χρήση του ενός αστείου βρόχου κρεβατιού που υφαίνει μέσα και έξω από το αυλάκι στο τραγούδι „Current“ ή το παιχνίδι „$100.000 Pyramid“ εμφανίζει νότα ρολογιού που χτυπά παντού „Massive“), ο Drake έχει μια τάση να είναι πολύ επαναλαμβανόμενος, τόσο στα θέματα των τραγουδιών όσο και στους ίδιους τους στίχους.

Για παράδειγμα, ο Drizzy μιλάει ασταμάτητα για την οριακή του τοξικότητα με τις γυναίκες: κακές σχέσεις με γυναίκες, απώλεια γυναικών, αμφισβήτηση γυναικών, πολλές γυναίκες, γυναίκες με προβλήματα, γυναίκες που θέλει αλλά δεν τις χρειάζεται και αντίστροφα, γυναίκες με καλές …

Βρίσκεται επίσης εγκλωβισμένος σε πολλές λυρικές απολήξεις — ίσως για εφέ, όπως συνηθίζεται στη χορευτική μουσική, αλλά σε ενοχλητικό αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα, στο πρώτο πλήρες τραγούδι (αυτό με το πολυγαμικό βίντεο) „Falling Back“, ο Drake επαναλαμβάνει τη γραμμή τίτλου „falling back on me“ είκοσι φορές διαδοχικά κοντά στο τέλος, αλλάζοντας σπάνια τον ρυθμό ή τον τόνο του. Αναρωτιέσαι πότε θα σταματήσει πριν καν φτάσει στα μισά του δρόμου.

Το επόμενο κομμάτι, „Texts Go Green“, έχει την ίδια επεξεργασία στο τέλος, όπου ο Drake επαναλαμβάνει τη φράση „τα έχεις να κάνεις με εμένα σκληρά“ περίπου οκτώ φορές διαδοχικά. Στο „Keeper“, λυπάται τους ακροατές γράφοντας μόνο τη φράση „γιατί να σε κρατήσω;“ στην ψυχή μας μισή ντουζίνα φορές στο εναρκτήριο ρεφρέν (εμφανίζεται συχνά αργότερα, αν και… άφθονα).

Ο Drake φαινομενικά ξεφεύγει από αυτό το χάλι προς το τέλος του άλμπουμ και, εκτός από εκείνες τις μικρές στιγμές του Drake-being-Drake, Ειλικρινά, Nevermind δημιουργεί ένα αρκετά καλό σετ χορευτικής μουσικής, που δεν θα έπρεπε να έχει πρόβλημα να παίζει πολύ όλο το καλοκαίρι, καθώς οι σκηνές του φεστιβάλ και των κλαμπ ανοίγουν ξανά πλήρως για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια (ακόμα και αν δεν υπάρχει ραδιόφωνο για τη βόλτα) .

Τώρα το δίλημμα

Είναι αυτό το στοιχείο χορού/τραγουδισμού που δημιουργεί ένα δίλημμα για τους ιστορικούς χιπ που παρακολουθούν τα ορόσημα του Drake και άλλων ράπερ στα chart όλα αυτά τα χρόνια.

Με Ειλικρινά, Nevermind σχεδόν βέβαιο ότι θα φτάσει στην κορυφή του Billboard 200 την επόμενη εβδομάδα, θα έδινε στον Drake το ενδέκατο Νο. 1 άλμπουμ του και θα τον έβαζε σε έναν πολύ σπάνιο αέρα με άλλους καλλιτέχνες που έχουν φτάσει σε αυτό το ορόσημο (μόνο οι Beatles, ο Jay-Z, ο Elvis Presley, η Barbra Ο Στρέιζαντ και ο Μπρους Σπρίνγκστιν είχαν έντεκα ή περισσότερους κορυφαίους στα chart).

Αλλά όταν πρόκειται για παρακολούθηση άλμπουμ hip-hop αποκλειστικά, μόνο ο Jay-Z είχε περισσότερα. Στην αποκλειστική λίστα αυτού του ιστολογίου με όλα τα hip-hop άλμπουμ και τους καλλιτέχνες που έχουν φτάσει στην κορυφή του Billboard 200, το οποίο είναι επίσης το πιο διαβασμένο άρθρο του ιστολογίου τον περασμένο χρόνο, ο Hova βρίσκεται στην κορυφή με 14 Νο. 1, ακολουθούμενο από ένα 3- ισοπαλία μεταξύ του Eminem, του Kanye West και του Drake με δέκα το ένα.

Το νέο άλμπουμ του Drizzy, υπό κανονικές συνθήκες, θα του έδινε έντεκα Νο. 1 στην κατάταξη ανά είδος, εκτός από το ότι δύσκολα μπορεί να ονομαστεί hip-hop άλμπουμ. Τίμια βρίσκεται ακριβώς στην κατηγορία χορού με τον σούπερ σταρ του Τορόντο να τραγουδά πολύ περισσότερο από το ραπ (μόνο δύο από τα 14 κομμάτια του διαθέτουν τις 6 δεξιότητες του God’s MC’ing: το „Sticky“ και το „Jimmy Cooks“, το τελευταίο με τους 21 Savage). Το προτελευταίο κομμάτι του άλμπουμ „Liability“ μπορεί επίσης να πληροί τις προϋποθέσεις, αλλά ακόμη και αν το μετρήσουμε αυτό θα έδινε Τίμια μόλις τρία ραπ τραγούδια από τα δεκατέσσερα συνολικά.

Στο άρθρο του ιστολογίου που απαριθμεί και τα 244 από τα άλμπουμ Hip-Hop No. 1 μέχρι σήμερα, ένας κανόνας αναφέρει: «τα άλμπουμ που περιέχουν μόνο ένα μικρό ποσοστό τραγουδιών ραπ ή χιπ-χοπ εξαιρούνται (από την ανακεφαλαίωση)—όπως και το R&B ή ποπ άλμπουμ στα οποία οι ραπ καλλιτέχνες παίζουν κυρίως μεγάλους ρόλους».

Ο Drake δεν παίζει κανέναν επιλεγμένο ρόλο στο δικό του άλμπουμ, φυσικά, αλλά έχει σαφώς μόνο ένα μικρό ποσοστό ραπ μουσικής, οπότε το ερώτημα είναι: αν Ειλικρινά, Nevermind βρίσκεται στην κορυφή του Billboard 200 την επόμενη εβδομάδα, εκτός από το ότι είναι το ενδέκατο του Drake, γίνεται και το 245ο hip-hop άλμπουμ που το κάνει;

Ή μήπως έχει σταματήσει τελείως αυτή η ανακεφαλαίωση;

Αυτό το επιχείρημα δεν έρχεται χωρίς προηγούμενο. Αρκετοί ράπερ με την πάροδο του χρόνου έχουν παρακάμψει τη γραμμή μεταξύ hip-hop και άλλων ειδών.

Ο Post Malone έχει καταγγείλει περίφημα το hip-hop στο παρελθόν. Ο ρυθμός τραγουδιού του πήρε την απόφαση να συμπεριλάβει στη βαθμολογία τα δύο Νο. 1 άλμπουμ του, Beerbongs και Bentley και Η αιμορραγία του Χόλιγουντ, ένα σκληρό (κάναμε λάθος στην πλευρά της συμπερίληψης). Το δίλημμα των Posty αποφεύχθηκε περαιτέρω νωρίτερα αυτό το μήνα όταν το τελευταίο του άλμπουμ, Πονόδοντος δώδεκα καρατίωναπέτυχε να φτάσει στην κορυφή του γραφήματος.

Ο Rocker Machine Gun Kelly έκανε εύκολη απόφαση να αφήσει τα άλμπουμ του από το νούμερο 1 του χιπ χοπ

Ένας άλλος ράπερ που έγινε ρόκερ, ο Machine Gun Kelly, είχε διαφορετική έκβαση όταν πήγε full alternative-rock στα δύο Νο. 1 άλμπουμ του Tickets To My Downfall και Mainstream Sellout. Πριν από τότε ηχογραφούσε αποκλειστικά ως ράπερ.

Αλλά κανένα από τα ραπ άλμπουμ της MGK δεν έφτασε στο Νο. 1, έτσι εκτός από το ότι ο διακόπτης είδους ήταν μια εξαιρετική κίνηση καριέρας για τον ιθαγενή του Χιούστον, δεν χρειάστηκε ένα bate-and-switch από αυτόν τον blogger όταν πάρθηκε η απόφαση να αποκλειστεί το δύο Νο. 1 ροκ άλμπουμ από το τρέχον χιπ-χοπ άλμπουμ.

Πιο πρόσφατα, το djrobblog επανεξέτασε το στάτους του Bad Bunny, του Πορτορικανού ράπερ/τραγουδιστή του οποίου τα δύο τελευταία άλμπουμ πήγαν στο Νο. 1. Προηγουμένως, το blog δεν περιλάμβανε το πρώτο του Νο. 1 στο άλμπουμ hip-hop επειδή Μην το θεωρείτε «χιπ-χοπ» με την πιο αληθινή έννοια.

Ωστόσο, μετά από περαιτέρω αναθεώρηση και αφού άκουσε τους δύο κορυφαίους του Μπάνι πιο ανοιχτόμυαλα, το ιστολόγιο αναθεώρησε τη λίστα για να συμπεριλάβει και τα δύο Η τελευταία παγκόσμια περιοδεία και Ένα καλοκαίρι χωρίς εσένατο τελευταίο είναι το πιο πρόσφατο „ραπ“ άλμπουμ που έφτασε στην κορυφή του chart νωρίτερα αυτό το μήνα.

Τελικά, τίποτα από όλα αυτά μπορεί να μην έχει σημασία γιατί τα νούμερα 1 των άλμπουμ είναι επιτεύγματα καλλιτεχνών και ο Drake θα έχει το ενδέκατο Νο. 1 του, ανεξάρτητα από το πώς το κόψετε. Επίσης, ο Drake είναι ένα πολύ πιο καθιερωμένο εικονίδιο hip-hop από εκείνους τους άλλους καλλιτέχνες και η απάντηση μπορεί να συνοψιστεί στο αν το άλμπουμ του θα λάβει ή όχι ένα πάσο και θα προστεθεί στη λίστα Νο. 1 του hip-hop λόγω των δύο ή τριών ραπ του. κομμάτια και απλά επειδή ο 6-θεός είναι αυτός που είναι.

Αλλά σε εκείνους τους καθαρολόγους του hip-hop που ξέρουν καλύτερα, Ειλικρινά, Nevermind δεν είναι hip-hop, και σίγουρα θα περιμένουν μια υποσημείωση ή μια δήλωση αποποίησης ευθύνης εάν το άλμπουμ συμπεριληφθεί στη βαθμολογία hip-hop Νο. 1 του ιστολογίου.

Θα είναι επίσης ενδιαφέρον να δούμε αν Ειλικρινά, Nevermind περιλαμβάνεται στο chart Top Rap Albums του Billboard την επόμενη εβδομάδα, όπου Πιστοποιημένο Loverboy, Να προσέχεις και Σκορπιός είναι προς το παρόν (ακόμα) στη λίστα.

Ο 33χρονος Drake θα έχει έντεκα Νο. 1 άλμπουμ αν το „Honestly, Nevermind“ φτάσει στην κορυφή του chart την επόμενη εβδομάδα, καθιστώντας τον τον νεότερο καλλιτέχνη που έφτασε στο ορόσημο

Μείνετε συντονισμένοι.

DJRob

Ο DJRob (αυτός/αυτός/η) είναι ένας ανεξάρτητος μουσικός blogger από κάπου στην Ανατολική Ακτή που καλύπτει είδη R&B, hip-hop, ποπ και ροκ – καθώς και πολλά μουσικά νέα και τρέχοντα πράγματα! Μπορείτε να τον ακολουθήσετε στο Twitter στο @djrobblog.

Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε δωρεάν (παρακάτω) για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για μελλοντικά άρθρα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar