Τι δεν πρέπει να κάνετε όταν γράφετε το βιογραφικό σας

72
Τι δεν πρέπει να κάνετε όταν γράφετε το βιογραφικό σας

Όταν εμπλέκεσαι σε δύο πλευρές της βιομηχανίας, όπως εγώ – το να είσαι και δημοσιογράφος και συγγραφέας, μερικές φορές νιώθεις ότι το μόνο που διαβάζεις είναι βιογραφικά καλλιτεχνών.

Πιστέψτε με, τα έχω δει όλα, και πολλά από αυτά τα βιογραφικά που έχω διαβάσει είναι δεν αρκετά.

Ένα βιογραφικό είναι μια σημαντική αντανάκλαση του συγκροτήματος ή του καλλιτέχνη για το οποίο πρόκειται. Αυτό μπορεί να σας φαίνεται μεγάλο κακό, αλλά θα εκπλαγείτε με το πόσα βιογραφικά υπάρχουν κακώς γραμμένα ή κάνουν το συγκρότημα να φαίνεται κακό γιατί είναι κακογραμμένα.

Και ειλικρινά, νομίζω ότι η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν συνειδητοποιούμε πόσο σημαντικό είναι πραγματικά ένα βιογραφικό και δεν ξέρουμε τι να προσέξουμε όταν πρόκειται να το γράψουμε.

Ρίξτε μια ματιά σε μερικά από αυτά τα don’t για να ξεκινήσετε με το τι δεν πρέπει να κάνετε στην επόμενη αναθεώρηση του βιογραφικού σας.

Μην τριγυρνάς

Παρακαλώ, παρακαλώ, παρακαλώ, εξοικονομήστε χρόνο και ενέργεια όλων διατηρώντας το βιογραφικό σας συνοπτικό.

Αυτό δεν είναι το μέρος για να περιπλανηθείτε για ολόκληρη την ιστορία της μπάντας σας ή για ολόκληρη την ιστορία της ζωής σας. Σίγουρος, εσείς μπορεί να ενδιαφέρεται για αυτές τις λεπτομέρειες, αλλά ο υπόλοιπος κόσμος μάλλον δεν ενδιαφέρεται. Θυμηθείτε, εδώ θα αφαιρέσουμε τις πρώτες εντυπώσεις, πράγμα που σημαίνει ότι εάν ένας άγνωστος δεν πρόκειται να το βρει συναρπαστικό, πρέπει να φύγει.

Το βιογραφικό σας είναι ένα άλλο μέρος όπου μπορείτε να πουλήσετε τον εαυτό σας και να δώσετε στους ανθρώπους έναν λόγο να ακούσουν τη μουσική σας, ώστε να μπορούν στη συνέχεια να γίνουν νέοι θαυμαστές. Δεν θέλετε να τους βαρεθείτε με άχρηστα στοιχεία.

Σκεφτείτε τι θα θέλατε και τι δεν θα θέλατε να μάθετε για μια άλλη μπάντα και τι θα σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε. Έχετε κάποια αξιόλογα επιτεύγματα; Ποια είναι η αποστολή σας; Ποια είναι μια μοναδική ιστορία για το συγκρότημα;

Ταυτόχρονα, δεν θέλουμε ένα βιογραφικό που να είναι μόνο λίγες προτάσεις. Η παραμονή περίπου 400-500 λέξεων σάς δίνει αρκετό χώρο για να μεταφέρετε την ιστορία σας και τις σχετικές λεπτομέρειες όπως τα παραπάνω, χωρίς να απομακρυνθείτε πολύ.

Μην αφήνετε τους θαυμαστές σας ανενημέρωτους

Έχω διαβάσει το μερίδιο των βιογραφικών μου, και δεν θα πιστεύατε πόσο συχνά το βιογραφικό ενός συγκροτήματος αφήνει έξω πληροφορίες για την τελευταία του κυκλοφορία. Κατάλαβα, έχεις άλλα πράγματα. Αλλά προτού ξεκινήσετε να στέλνετε αυτό το μωρό έξω, βεβαιωθείτε ότι είναι ενημερωμένο για να αντικατοπτρίζει ποιος είστε και τι προωθείτε πραγματικά.

Μπορεί να νομίζετε ότι κανείς δεν θα το προσέξει, αλλά η αλήθεια είναι ότι το βιογραφικό σας θα πρέπει να αναβαθμίζεται με κάθε νέα κυκλοφορία. Αυτό είναι κρίσιμο γιατί αν το βιογραφικό σας είναι το πώς λέτε στον τύπο, τους χώρους, κ.λπ. για το ποιος είστε, πρέπει να αντικατοπτρίζει την πιο πρόσφατη εκδοχή αυτού.

Και τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να πάρει πολύ χρόνο. Το μεγαλύτερο μέρος του βιογραφικού σας μπορεί και θα παραμείνει το ίδιο, αλλά η εναλλαγή των πληροφοριών για την τελευταία σας κυκλοφορία και η προσθήκη σχετικών επιτευγμάτων καθώς έρχονται θα βοηθήσουν το βιογραφικό σας να ξεχωρίσει πραγματικά.

Όταν έρθει η ώρα να διαδώσετε τη μουσική σας, ήρθε η ώρα να δείτε το Promote It

Μην γράφετε σε πρώτο πρόσωπο

Αυτό είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που βλέπω καλλιτέχνες να κάνουν, είναι ότι θα γράψουν το βιογραφικό τους σε πρώτο πρόσωπο. Αυτό είναι ένα μεγάλο όχι-όχι—πάντα θέλετε να γράψετε σε τρίτο πρόσωπο. Ενώ αρχικά μπορεί να αισθάνεστε ότι είναι απρόσωπο, αυτή είναι η συνήθης πρακτική και θα κάνει το όλο θέμα πολύ πιο ευανάγνωστο.

Και κοίτα, θυμάσαι στο σχολείο όταν οι δάσκαλοι σου ζητούσαν να γράψεις δοκίμια σε τρίτο πρόσωπο; Είναι το ίδιο πράγμα εδώ. Το να γράψετε το βιογραφικό σας σε πρώτο πρόσωπο (π.χ. «Με λένε Χ και είμαι τραγουδιστής-τραγουδοποιός από το Τέξας») ακούγεται απίστευτα DIY και αντιεπαγγελματικό. Η χρήση της αντικειμενικής φωνής (π.χ. „Η μπάντα X άφησε το στίγμα της στο κοινό σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και πέρα ​​από αυτήν“), από την άλλη πλευρά, όχι μόνο φαίνεται πιο επαγγελματική, αλλά επιτρέπει επίσης στον αναγνώστη να απορροφήσει την ιστορία σας χωρίς προκατάληψη.

Ωστόσο, αν θέλετε να προσθέσετε λίγο πιο προσωπική πινελιά, μπορείτε να συμπεριλάβετε μια άμεση πρόταση, είτε πρόκειται για το γιατί κάνετε μουσική είτε για το μήνυμα πίσω από το επερχόμενο άλμπουμ σας. Τα εισαγωγικά προσθέτουν εκπληκτικό βάθος σε κάθε βιογραφικό και βοηθούν να υπενθυμίσουν στους ανθρώπους ότι δεν διαβάζουν για μια αφηρημένη έννοια, αλλά για πραγματικούς ανθρώπους που δημιουργούν τέχνη με απήχηση.

Μην γράφετε το δικό σας βιογραφικό αν το γράψιμο δεν είναι το δυνατό σας κοστούμι

Το καταλαβαίνω, μερικές φορές μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να γράψουμε για τον εαυτό μας. Μπορεί να αισθάνεται περίεργο και να απολαμβάνει τον εαυτό του, και μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο να μετακινηθείς.

Εάν δυσκολεύεστε να γράψετε για τον εαυτό σας, ή αν γνωρίζετε ότι το να γράψετε με αυτόν τον τρόπο δεν είναι το πράγμα σας, (ή αν γνωρίζετε ότι το γράψιμο γενικά δεν είναι η δύναμή σας) είτε ένα από τα μέλη της μπάντας σας αναλάβει , ή πληρώστε κάποιον να το κάνει για εσάς.

Εάν το βιογραφικό σας είναι γραμμένο άσχημα, κανείς δεν πρόκειται να σας πάρει στα σοβαρά. Γι‘ αυτό είναι τόσο σημαντικό να κάνετε DIY μόνο αυτό το κομμάτι των πραγμάτων εάν είστε ήδη ένας δυνατός συγγραφέας που νιώθει άνετα να γράφει για τον εαυτό σας. Διαφορετικά, γλυτώστε από την ταλαιπωρία και ρίξτε κάποιον εκατό δολάρια για να το κάνει για εσάς. Ίσως αξίζει τον κόπο απλώς να μην περάσετε ώρες αγωνίας για αυτό και να διασφαλίσετε ότι έχετε ένα βιογραφικό υψηλής ποιότητας, με επαγγελματικό ήχο που θα σας προσδώσει περισσότερο Τύπο και ευκαιρίες.

Εξάλλου, αν το βιογραφικό σου είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του EPK σου και η πρώτη εισαγωγή σε εσένα και το συγκρότημα σου, αξίζει να το κάνεις σωστά, έτσι δεν είναι;

,Άντζελα Μαστρογιάκομο είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Muddy Paw PR. Λατρεύει το παγωτό, την άχρηστη τηλεόραση και την παρέα με τον σκύλο της Sawyer.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar