Τα μαθηματικά που λένε ότι η Taylor Swift θα ξεπεράσει τους Beatles και τον Jay-Z σε αυτή τη σημαντική κατηγορία μέχρι το 2029 (πριν κλείσει τα 40)

20
Τα μαθηματικά που λένε ότι η Taylor Swift θα ξεπεράσει τους Beatles και τον Jay-Z σε αυτή τη σημαντική κατηγορία μέχρι το 2029 (πριν κλείσει τα 40)

(23 Οκτωβρίου 2022). Μεσάνυχτα είναι έξω και σπάει ρεκόρ δεξιά και αριστερά.

Το τελευταίο έργο της Taylor Swift καταρρίπτει τα ρεκόρ ροής και πωλήσεων μετά από λίγες μέρες διαθεσιμότητας και αναμένεται να ανέλθει σε 1,2 εκατομμύρια μονάδες και να κάνει το ντεμπούτο στο Νο. 1 στο Billboard 200 άλμπουμ της επόμενης εβδομάδας (με ημερομηνία 5 Νοεμβρίου).

Το «Midnights» είναι σε καλό δρόμο για να πουλήσει 1,2 εκατομμύρια μονάδες την πρώτη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των 400.000 αντιτύπων βινυλίου που αναφέρθηκαν την πρώτη μέρα!

Θα είναι το πρώτο άλμπουμ αυτή τη δεκαετία και το πρώτο μετά το δικό του Taylor Φήμη το 2017 για να μετακινήσετε ένα εκατομμύριο και πλέον μονάδες σε μία εβδομάδα.

Με αυτόν τον τρόπο, θα γίνει το ενδέκατο Νο. 1 άλμπουμ της Swift, τοποθετώντας την σε τετραπλή ισοπαλία με τους Drake, Elvis Presley και Barbra Streisand στην τρίτη θέση όλων των εποχών πίσω μόνο από τους Beatles και τον Jay-Z, που έχουν 19 και 14 αντίστοιχα.

Οι Beatles κατέχουν το ρεκόρ για τα περισσότερα Νούμερο Ένα άλμπουμ από τα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Υπήρξε μια εποχή στην ιστορία που σχεδόν όλοι πίστευαν ότι το ρεκόρ των Beatles θα παρέμενε άθικτο για πάντα. Μέχρι τη χιλιετία του Jay-Z με μια σειρά από Νο. 1 άλμπουμ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000 και των αρχών της δεκαετίας του 10, κανείς δεν ήταν καν κοντά στο να απειλήσει το συγκλονιστικό σύνολο των Fab Four.

Στη συνέχεια, η παραγωγή άλμπουμ του Jay επιβραδύνθηκε σημαντικά, με τον Hov‘ να κυκλοφόρησε μόνο έναν σόλο κορυφαίο τσαρτ τα τελευταία εννέα χρόνια (είχε επτά Νο. 1 άλμπουμ στο προηγούμενο εννιάχρονο παράθυρο).

Με τον τρέχοντα ρυθμό του, φαίνεται τώρα λιγότερο πιθανό ο κύριος Κάρτερ να απειλήσει το σύνολο των Beatles αυτή τη δεκαετία. Λίγοι περιμένουν ότι ο δισεκατομμυριούχος ράπερ, ο οποίος κλείνει τα 53 τον Δεκέμβριο, θα κυκλοφορήσει άλλα πέντε ή έξι άλμπουμ κατά τη διάρκεια της καριέρας του, πολύ λιγότερο κατά τα υπόλοιπα επτά χρόνια της δεκαετίας του 2020.

Η Taylor Swift, από την άλλη πλευρά, κλείνει μόλις τα 33 τον Δεκέμβριο και ακολουθεί μια καυτή σειρά που την έχει δει στην κορυφή του άλμπουμ chart μικρόΈξι φορές από την τελευταία φορά που το έκανε ο Τζέι.

Το τελευταίο σόλο άλμπουμ του Jigga, 4:44έφτασε στο Νο. 1 τον Ιούλιο του 2017.

Από τότε, ο Taylor βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με Φήμη, Εραστής, Λαογραφία, Αιώνια, Fearless (έκδοση Taylor)και Κόκκινο (έκδοση Taylor).

Μεσάνυχτα θα κάνει επτά.

Αν και αυτό το σερί είναι ήδη εντυπωσιακό – και αντιπροσωπεύει τα περισσότερα άλμπουμ Νο. 1 από οποιοδήποτε άλλο σε αυτό το χρονικό διάστημα – είναι η προοπτική του τι βρίσκεται μπροστά για την Taylor που την κάνει πραγματικά καλά να ξεπεράσει όχι μόνο τον Jay-Z, αλλά και τους Beatles. και πιθανότατα πριν από το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας όταν κλείσει τα 40.

Η δεύτερη θέση του Jay-Z στην κατηγορία Νο. 1 άλμπουμ όλων των εποχών βρίσκεται σε κίνδυνο

Πρώτον, υπάρχει το θέμα των επαναηχογραφημένων άλμπουμ του Taylor.

Έχει ορκιστεί να ηχογραφήσει ξανά και να κυκλοφορήσει και τα έξι πρώτα άλμπουμ της μετά την άκρως αμφισβητούμενη κατοχύρωση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας αυτών των αρχικών ηχογραφήσεων από τον εχθρό της Scooter Braun.

Η Braun έκτοτε πούλησε αυτά τα δικαιώματα σε τρίτο μέρος, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Taylor να αναζητήσει λύτρωση. Έχει ήδη ηχογραφήσει ξανά και κυκλοφορήσει δύο από αυτά, Ατρόμητος (τηλεόραση) και Κόκκινο (τηλεόραση)και οι δύο ήταν στην κορυφή του Billboard 200.

Επειδή αυτά τα άλμπουμ είναι νέες ηχογραφήσεις (και σε νέες δισκογραφικές), παρακολουθούνται ανεξάρτητα από τα πρωτότυπα και υπολογίζονται ξεχωριστά στο Νο. 1 σύνολο του Taylor.

Υποθέτοντας ότι η Swift θα κάνει πράξη την υπόσχεσή της να επανακυκλοφορήσει τα υπόλοιπα τέσσερα άλμπουμ—Taylor Swift (τηλεόραση), Μίλα τώρα (τηλεόραση), 1989 (τηλεόραση)και Φήμη (τηλεόραση)—και ότι θα ακολουθήσουν τα βήματα των δύο προκατόχων τους, κάτι που θα έδινε στη Swift δεκαπέντε Νο. 1 άλμπουμ, προχωρώντας την από τον πρόσφατα αδρανοποιημένο Jay-Z.

Αυτό σημαίνει ότι το μόνο που θα χρειαζόταν να κάνει από τώρα έως τον Δεκέμβριο του 2029 είναι να ηχογραφήσει άλλα τέσσερα σωστά άλμπουμ και να φτάσουν στο Νο. 1—όχι μια τραβηγμένη πρόταση για κάποιον που έχει κυκλοφορήσει πέντε νέα κορυφαία στούντιο LP τα τελευταία πέντε χρόνια μόνος.

Τέιλορ Σουίφτ

Η Swift έχει σίγουρα περισσότερα από αρκετά κίνητρα για να το ακολουθήσει.

Πρώτον, μάλλον δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Taylor είναι παρατηρητής της ιστορίας και γνωρίζει τη θέση της σε αυτήν. Κάθε φορά που σπάει ρεκόρ ροής και τσαρτ, αναγνωρίζει αμέσως τα κατορθώματά της στα social media, ευχαριστώντας τους θαυμαστές της για την αμέριστη υποστήριξή τους. Πιθανότατα γνωρίζει πολύ καλά πού κατατάσσεται στη λίστα όλων των εποχών και πόσο μακριά πρέπει να φτάσει για να φτάσει στην κορυφή της.

Δεύτερον, με ένα επικερδές, φιλικό προς τον καλλιτέχνη συμβόλαιο ηχογράφησης στο ενεργητικό της (μέσω της Republic Records) στο οποίο φέρεται να λαμβάνει ποσοστό δικαιωμάτων τουλάχιστον 50 τοις εκατό και έχει την κυριότητα τόσο των κυρίων της όσο και των εκδοτικών της δικαιωμάτων στο μέλλον, δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουν ότι θα επιβραδύνει την παραγωγή της σύντομα.

Αλλά το τρίτο και πιο σημαντικό είναι το καύσιμο που φαίνεται να οδηγεί περισσότερο τον Taylor.

Είναι η ιδέα ότι, για το σύνολο της σύγχρονης μουσικής επιχείρησης, και σίγουρα κατά τη διάρκεια της ιστορίας των τσαρτ άλμπουμ του Billboard, οι άνδρες κυριαρχούν στις αφηγήσεις. Κατά τη διάρκεια της ροκ εποχής, πρώτα ο Έλβις και μετά οι Beatles και αργότερα ο Μάικλ Τζάκσον ήταν οι σημαιοφόροι με τους οποίους συγκρίθηκαν τα επιτεύγματα των περισσότερων άλλων.

Καθώς η εποχή της ροκ έχει δώσει τη θέση της στο hip-hop, άνθρωποι όπως ο Jay-Z, ο Drake, ο Eminem και ο Kanye West έφτιαξαν τα νούμερα 1 άλμπουμ σαν να είναι στοίβες από χαρτονομίσματα δολαρίων, με μόνο χρόνο να χωρίζει αυτούς τους άνδρες από το να δώσουν τελικά οι Beatles τρέχουν για τα χρήματά τους.

Αν και αυτό εξακολουθεί να είναι μια ρεαλιστική πιθανότητα για τον Drake, ο οποίος κυκλοφορεί νέα άλμπουμ τουλάχιστον κάθε χρόνο και έχει τέσσερα Νο. 1 από το τελευταίο του Jay-Z, φαίνεται λιγότερο πιθανό για τον Eminem και τον Ye, των οποίων η παραγωγή έχει επιβραδυνθεί σημαντικά με τα χρόνια. (Ο Drake ανακοίνωσε την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου, ότι θα κυκλοφορήσει ένα νέο άλμπουμ την Παρασκευή 28/10 με τους 21 Savage, δίνοντας μια τεράστια μάχη για την κορυφή κατά τη διάρκεια ΜεσάνυχταΔεύτερη εβδομάδα κυκλοφορίας.)

Εν τω μεταξύ, η Taylor έχει αναδυθεί από ένα ανδροκρατούμενο πεδίο για να πάρει την κυριότητα τόσο της μουσικής της όσο και της μοίρας της, και με αυτόν τον τρόπο άνοιξε το δρόμο και για άλλους καλλιτέχνες -άνδρες και γυναίκες- να το κάνουν επίσης.

Έτσι, θα ήταν κατάλληλο επίτευγμα για εκείνη να ξεπεράσει τους Fab Four που, πριν από αυτήν, ήταν ευρέως αναγνωρισμένοι ως το γκρουπ που έκανε περισσότερα για να επηρεάσει τη μουσική από οποιονδήποτε άλλο.

Θα πάρει ποτέ η Taylor την κορωνίδα των άλμπουμ;

Επιστρέψτε σε περίπου επτά χρόνια —ή νωρίτερα— για να λάβετε την απάντηση.

DJRob

Ο ιστορικός των τσαρτ DJRob (αυτός/αυτός) είναι ένας ανεξάρτητος μουσικός blogger από κάπου στην Ανατολική Ακτή που καλύπτει είδη R&B, hip-hop, ποπ και ροκ – καθώς και πολλά μουσικά νέα και τρέχοντα πράγματα! Μπορείτε να τον ακολουθήσετε στο Twitter στο @djrobblog.

Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε δωρεάν (παρακάτω) για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για μελλοντικά άρθρα.

DJRob

Schreibe einen Kommentar