Τα δύο Νούμερο Ένα τραγούδια των οποίων οι λήψεις στα chart ήταν μικρότερες από την πρωθυπουργία της Λιζ Τρας και μεγαλύτερη από την προεδρία του Τζο Μπάιντεν (μέχρι σήμερα)

26
Τα δύο Νούμερο Ένα τραγούδια των οποίων οι λήψεις στα chart ήταν μικρότερες από την πρωθυπουργία της Λιζ Τρας και μεγαλύτερη από την προεδρία του Τζο Μπάιντεν (μέχρι σήμερα)

(21 Οκτωβρίου 2022). Όταν η βρετανίδα πρωθυπουργός Λιζ Τρας – της οποίας η ανάληψη των καθηκόντων ήταν μόλις 44 ημέρες νωρίτερα – ανακοίνωσε αιφνίδια την παραίτησή της στις 20 Οκτωβρίου, αιφνιδίασε τον κόσμο, φέρνοντας τις χρηματοπιστωτικές αγορές σε ανάκαμψη και αναγκάζοντας τους πολιτικούς εμπειρογνώμονες να προβληματιστούν για το τι θα ακολουθούσε. ταραγμένο Ηνωμένο Βασίλειο

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Liz Truss στις 14 Οκτωβρίου, μια εβδομάδα πριν από την ανακοίνωση της παραίτησής της (Daniel Leal/Pool Photo μέσω AP, File)

Πυροδότησε επίσης μια σειρά από μιμίδια και ειδησεογραφικά χρονογράφημα σχετικά με τα διάφορα πράγματα στη ζωή που διήρκεσαν την ηγεσία του αμφιλεγόμενου πρωθυπουργού, από βρεγμένο μαρούλι σε άψητο ζαμπόν (κατεψυγμένο, φυσικά), στα περισσότερα σκληρά τυριά, μέχρι το πρώτο lockdown στη Βρετανία για τον κορωνοϊό. Ο πρώτος γάμος της Kim Kardashian (με την Kris Humphries, που κράτησε 72 ημέρες, σχεδόν ένα μήνα περισσότερο από τη θητεία του Truss).

Ήταν τόσο σύντομος ο χρόνος της θητείας της που, αν κάποιος απαριθμούσε όλα τα τραγούδια που έφτασαν στο Νο. 1 στο Billboard Hot 100 (στην Αμερική) και προσδιορίσει εκείνα που πέρασαν περισσότερο στο γενικό chart από ό,τι ο Truss στο γραφείο, d κυριολεκτικά πρέπει να ονομάσουμε και τα 1142 τραγούδια που έχουν φτάσει στην κορυφή του chart.

Κάθε τραγούδι, δηλαδή, μόνο ένα.

Και είναι ένα που έφτασε στο απόγειο μόλις πριν από δύο χρόνια και τέσσερις μήνες, όταν ο προκάτοχος του Τρας και πρώην ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ήταν ακόμα στην εξουσία.

Ήταν ένα τραγούδι από δύο πολύχρωμους ράπερ που κατέκτησε το Νο. 1 θέση την πρώτη του εβδομάδα στη λίστα στις 27 Ιουνίου 2020 και στη συνέχεια έπεσε ρεκόρ από την πρώτη θέση στο Νο. 34 την επόμενη εβδομάδα.

Την επόμενη εβδομάδα έπεσε είκοσι θέσεις παραπάνω στο Νο. 54 και στη συνέχεια την τέταρτη εβδομάδα του έπεσε στο Νο. 83.

Μια εβδομάδα αργότερα είχε φύγει.

Αυτό είναι τέσσερις συνολικά εβδομάδες στο Hot 100—ή 28 ημέρες…δεκαέξι λιγότερες από τον χρόνο της Liz Truss στην εξουσία πριν ανακοινώσει την παραίτησή της την Πέμπτη.

Nicki Minaj (αριστερά) και 6ix9ine

Το τραγούδι ήταν το „Trollz“, ένα ντουέτο μεταξύ της ράπερ 6ix9ine με ουράνιο τόξο και της γυναίκας Nicki Minaj εμπνευσμένη από τη Barbie.

Ποτέ πριν ή έκτοτε ένα τραγούδι που ήταν στην κορυφή του chart δεν έφυγε από τη λίστα τόσο γρήγορα.

Το πιο κοντινό που είχε έρθει πριν από αυτό ήταν όταν το Νο. 1 single του πρώην American Idol Taylor Hicks «Do I Make You Proud» έπεσε από το Hot 100 μετά από μόλις οκτώ εβδομάδες στην έρευνα το 2006.

Ωστόσο, αυτό ήταν διπλάσιο από το „Trollz“, το οποίο θα ήμουν διατεθειμένος να στοιχηματίσω ότι ακόμη και οι πιο σκληροί από τους θαυμαστές του 6ix9ine ή οι Barbies της Nicki δεν θυμούνται.

Για να το θέσουμε σε μια προοπτική, μια από τις μεγαλύτερες νούμερο 1 επιτυχίες φέτος, το „Heat Waves“ των Glass Animals, μόλις πέρασε το ρεκόρ της 91ης εβδομάδας στο Hot 100, το οποίο χρονολογείται από τις 16 Ιανουαρίου 2021, όταν εισήλθε στο γράφημα στο Νο. 100 πριν χρειαστεί περισσότερο από ένα χρόνο για να φτάσει στην πρώτη θέση.

Το πρώην Νο. 1 «Heat Waves» των Glass Animals είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στο Hit 100 με 91 εβδομάδες

Αυτές οι 91 εβδομάδες (και συνεχίζονται) κάνουν το „Heat Waves“ το μακρύτερο τραγούδι στα charts (ανεξάρτητα από τη θέση αιχμής) στην ιστορία των Hot 100 και το μοναδικό τραγούδι που ξεπέρασε την κυβέρνηση του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ. Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 21 Ιανουαρίου, πέντε ημέρες μετά την είσοδο των «Κυμάτων καύσωνα» στο χάρτη.

Παρόλο που αναμένουμε ότι η προεδρία του Μπάιντεν θα ξεπεράσει τελικά τη σειρά των „Heat Waves“, αυτό το τραγούδι έχει πραγματικά ξεπεράσει τρία Ο χρόνος των άλλων προέδρων των ΗΠΑ στην εξουσία: Zachary Taylor (492 ημέρες), James A. Garfield (199 ημέρες) και William Henry Harrison (31 ημέρες), οι οποίοι πέρασαν όλοι λιγότερο χρόνο ως ηγέτες του ελεύθερου κόσμου από τις 643 ημέρες (και μετρώντας) ότι το τραγούδι των Glass Animals έχει συγκεντρωθεί στο Hot 100.

Κάτι που αποκαλύπτει ένα ακόμη συναρπαστικό γεγονός.

Ακόμη και η μοναχική προεδρία των ΗΠΑ που έπεσε πιο σύντομη από την πρωθυπουργία της Λιζ Τρας —του Γουίλιαμ Χένρι Χάρισον (που περικόπηκε από τον ξαφνικό θάνατό του λόγω ασθένειας το 1841)— διήρκεσε περισσότερο από τον «Τρολτζ» κατά τρεις ημέρες.

Άλλο ένα ασήμαντο κομμάτι που βάζει αμφίβολα τη Nicki Minaj και τον σύντροφό της στο τρολάρισμα 6ix9ine στα βιβλία δίσκων.

DJRob

Ο θησαυρός του Trivia DJRob (αυτός/αυτός) είναι ένας ανεξάρτητος μουσικός blogger από κάπου στην Ανατολική Ακτή που καλύπτει είδη R&B, hip-hop, ποπ και ροκ – καθώς και πολλά μουσικά νέα και τρέχοντα πράγματα! Μπορείτε να τον ακολουθήσετε στο Twitter στο @djrobblog.

Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε δωρεάν (παρακάτω) για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για μελλοντικά άρθρα.

Schreibe einen Kommentar