Πώς το να κρατάτε ένα ημερολόγιο θα σας κάνει καλύτερο τραγουδοποιό

4
Πώς το να κρατάτε ένα ημερολόγιο θα σας κάνει καλύτερο τραγουδοποιό

Τίποτα δεν υποκαθιστά τη μαγεία του να κάθεσαι με ένα όργανο και να πειραματίζεσαι όταν πρόκειται για τη σύνθεση τραγουδιών. Αν θέλετε να κάνετε υπέροχη μουσική, αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι για το πώς φαίνεται το έργο. Αλλά υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε ως δημιουργός μουσικής για να ενσωματώσετε τη μουσική δημιουργία στην καθημερινή σας ζωή. Η τήρηση ημερολογίου είναι ένα από αυτά.

Η συγγραφή σε ένα περιοδικό μπορεί να μην φαίνεται ιδιαίτερα χρήσιμη για τη διαδικασία της σύνθεσης τραγουδιών, αλλά είναι κάτι εύκολο που θα προσφέρει μεγάλα οφέλη για τη δουλειά σας ως τραγουδοποιός.

Το ημερολόγιο σάς βοηθά να επεξεργαστείτε τα συναισθήματα και τις εμπειρίες σας

Ρωτήστε τους αναπτυσσόμενους καλλιτέχνες τι τους εμποδίζει να γράψουν τη μουσική που θέλουν και πολλοί θα πουν ότι δεν έχουν ιδέα για το τι να γράψουν τραγούδια. Το ημερολόγιο μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση αυτού του προβλήματος. Εάν είστε ένας ζωντανός, που αναπνέει, παρατηρητικός άνθρωπος, τότε αυτόματα έχετε μια ατελείωτη ποσότητα σπουδαίων σημαντικών πραγμάτων στη ζωή σας που μπορούν να εμπνεύσουν τη μουσική σας. Το έργο περιορίζει αυτόν τον ακατανόητα μακρύ κατάλογο συναισθημάτων, ιδεών και εμπειριών σε μερικά πράγματα που μπορείτε να αξιοποιήσετε και να εργαστείτε με αυτά. Το ημερολόγιο μπορεί να σας βοηθήσει να το κάνετε αυτό με δυνατό τρόπο. Οι περισσότεροι τραγουδοποιοί δημιουργούν έργα για το τι σκέφτονται και τους ενδιαφέρει περισσότερο. Έτσι, αν πιάνεις τον εαυτό σου να γράφει για τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά, αυτά είναι τα πράγματα για τα οποία θα είναι πιο φυσικό να γράψεις στη μουσική σου. Όταν χρειάζεστε έμπνευση, μπορείτε απλά να διαβάσετε όσα γράφετε.

Η μουσική σας δεν χρειάζεται να είναι συναισθηματική ή ακόμα και άμεσα με τις προσωπικές σας εμπειρίες με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά το να είστε σε επαφή με τα συναισθήματά σας θα σας βοηθήσει ως τραγουδοποιό ανεξάρτητα από το είδος της μουσικής που κάνετε. Η επεξεργασία των συναισθημάτων και των εμπειριών σας μέσω του ημερολογίου σάς επιτρέπει να εμφανίζεστε στη σύνθεση των τραγουδιών σας εστιασμένοι και έτοιμοι να ακολουθήσετε τις ιδέες σας όπου κι αν σας οδηγήσουν. Μερικές από τις εμπειρίες για τις οποίες γράφετε μπορούν να μεταφραστούν απευθείας σε στίχους τραγουδιών, ενώ άλλες θα προσφέρουν ενέργεια και έμπνευση που μπορούν να διαμορφώσουν τις ιδέες σας. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε απευθείας τα πράγματα για τα οποία γράφετε στο ημερολόγιό σας για τη διαδικασία καταγραφής των σκέψεών σας, ώστε να είναι χρήσιμα για τη συγγραφική σας δουλειά.

Το ημερολόγιο οξύνει τις δεξιότητες γραφής σας

Το γράψιμο δεν είναι εύκολο, είτε πρόκειται για στίχους είτε για κάτι πιο ουσιαστικό, όπως ένα δοκίμιο. Το να κρατάτε ένα καθημερινό ημερολόγιο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας στο γράψιμο, κάτι που θα σας φανεί χρήσιμο όταν έρθει η ώρα να γράψετε στίχους. Εάν είστε νέοι στο γράψιμο τραγουδιών και εξακολουθείτε να βρίσκετε τη βάση σας, η τήρηση ημερολογίου είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να νιώσετε άνετα με το γράψιμο. Το να γράφεις τραγούδια είναι προφανώς μια μουσική προσπάθεια, αλλά τελικά είναι μια πράξη οργάνωσης ιδεών. Το να γράφεις λέξεις είναι κάτι παρόμοιο και το να γίνεις καλύτερος συγγραφέας θα σε βοηθήσει μόνο στην προσπάθειά σου να φτιάξεις καλύτερη μουσική.

Εγγραφείτε στο ReverbNation δωρεάν

Το ημερολόγιο σάς βοηθά να γνωρίσετε τον εαυτό σας

Τι κάνατε ακριβώς πριν από ένα χρόνο σήμερα; Πώς νιώσατε για τη ζωή, τις σχέσεις και τον εαυτό σας; Αν το ημερολόγιο ήταν ένα τακτικό μέρος της ζωής σας πριν από ένα χρόνο, πιθανότατα θα μπορούσατε να απαντήσετε εύκολα σε αυτήν την ερώτηση. Το ημερολόγιο μάς επιτρέπει να γνωρίζουμε τον εαυτό μας όχι μόνο στην παρούσα στιγμή, αλλά και ποιοι ήμασταν στο παρελθόν. Αυτό είναι χρήσιμο όχι μόνο για να εξορύξετε τις προηγούμενες και τις παρούσες εμπειρίες σας για μουσική έμπνευση, αλλά και για να εμφανιστείτε στη διαδικασία γραφής με αυτοπεποίθηση για το ποιοι είστε, πού πηγαίνετε και τι θέλετε.

Συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κρατάτε ημερολόγιο

Όποιος γράφει σοβαρά περιοδικά θα σας πει ότι γίνεται κάπως εθιστικό μόλις γίνει τακτικό μέρος της ρουτίνας σας. Όταν είστε σε επαφή με την βασική σας ανάγκη να εκφράσετε τις ιδέες σας και να κατανοήσετε τι συμβαίνει στη ζωή σας, το ημερολόγιο μπορεί να γίνει ένα θεραπευτικό μέρος της καθημερινής ζωής. Θα χρειαστείτε κάποια πειθαρχία για να ξεκινήσετε τη συνήθεια του ημερολογίου σας και είναι καλή ιδέα να ξεκινήσετε από μικρά με στόχους όπως να γράφετε τουλάχιστον μια παράγραφο κάθε μέρα. Η συνέπεια είναι το σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε εδώ, επομένως δώστε προτεραιότητα στο να γράφετε λίγο κάθε μέρα παρά να γράφετε πολλά κάθε τόσο. Εάν δεν ξέρετε τι να κάνετε ημερολόγιο, δοκιμάστε να αφηγηθείτε αξέχαστες στιγμές της ημέρας σας. Συνεχίστε έτσι και δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος έως ότου το ημερολόγιο αρχίσει να αποφέρει μεγάλα οφέλη στην πρακτική σας στη συγγραφή τραγουδιών.

Ο Patrick McGuire είναι συγγραφέας, μουσικός και άνθρωπος. Δεν ζει πουθενά συγκεκριμένα, δημιουργεί μουσική με το όνομα Ίσια λευκά δόντιακαι έχει μεγάλη συγγένεια με τα σκυλιά και να βάζει τα χέρια του στις τσέπες.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar