Πώς οι δημιουργοί μουσικής μπορούν να αξιοποιήσουν την απόρριψη και την απογοήτευση

53
Πώς οι δημιουργοί μουσικής μπορούν να αξιοποιήσουν την απόρριψη και την απογοήτευση

Η απόρριψη και η απογοήτευση είναι αναπόφευκτες για όσους ασχολούνται σοβαρά με τη μουσική, οπότε γιατί να μην εφαρμόσετε αυτές τις εμπειρίες και να πάρετε κάποιο καλό από αυτές; Μπορείτε να σκεφτείτε τη ζωή σαν ηχογράφηση τραγουδιού. Μπορούμε να προσπαθήσουμε, και να αποτύχουμε, να αγνοήσουμε ή να επεξεργαστούμε τον ανεπιθύμητο θόρυβο και τα λάθη, ή μπορούμε να τα συνδυάσουμε απρόσκοπτα στην παραγωγή και να τα αφήσουμε να προσθέσουν χαρακτήρα και απόχρωση στη μουσική. Αναποδιές και πόνος θα σας συναντήσουν σε πολλά σημεία στις μουσικές σας αναζητήσεις και πολλά από αυτά που θα ζήσετε θα είναι εκτός ελέγχου. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο ανταποκρίνεστε στις προκλήσεις είναι κάτι που είναι εντελώς στα χέρια σας.

Γιατί οι δημιουργοί μουσικής είναι μοναδικά κατάλληλοι να βιώσουν την απόρριψη και την απογοήτευση

Το να κάνετε οτιδήποτε δημιουργικό σας αφήνει σε κίνδυνο να απογοητευτείτε, αλλά υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλος πόνος και απόρριψη στη μουσική βιομηχανία. Η μουσική ήταν πάντα μια βάναυση βιομηχανία για να βρεις επιτυχία, αλλά ποτέ δεν ήταν τόσο ανταγωνιστική όσο τώρα. Προσθέστε το γεγονός ότι τα έσοδα ροής συνήθως μεταφράζονται σε χαμηλές πληρωμές για τους μουσικούς και μπορείτε να δείτε γιατί πολλοί μουσικοί αισθάνονται κουρασμένοι, απογοητευμένοι και ακόμη και απελπισμένοι. Πολλά έχουν αλλάξει στη μουσική πρόσφατα, κυρίως πόσο εύκολο και φθηνό είναι να δημιουργείς μουσική από οπουδήποτε και να τη μοιράζεσαι. Αλλά αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι ότι υπάρχουν πάντα περισσότεροι καλλιτέχνες εκεί έξω από επαγγελματικές ευκαιρίες για να τους φιλοξενήσουν, είτε είναι να βρουν ένα σπίτι στο ρόστερ μιας εταιρείας είτε να μπουν σε μια δημοφιλή λίστα αναπαραγωγής.

Η μετατροπή του πόνου σε κάτι θετικό ξεκινά με την προοπτική σας

Όλα αυτά σημαίνουν ότι αν κάνεις μουσική και θέλεις να την ακούσει ο κόσμος, θα νιώσεις κάποια στιγμή απογοητευμένος. Τα περισσότερα όλα είναι εκτός ελέγχου σας ως μουσικός. Δεν μπορείς να κάνεις τον κόσμο να ακούει τη μουσική σου ή να του αρέσει. Δεν μπορείς να κάνεις μια ετικέτα να θέλει να υπογράψει και να σε υποστηρίξει. Και δεν μπορείτε να εγγυηθείτε ότι θα κερδίσετε ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό από ένα σινγκλ ή ένα άλμπουμ. Ωστόσο, υπάρχουν τόσα πολλά που βρίσκονται στον έλεγχό σας, και αυτή η υπηρεσία ξεκινά με την προοπτική σας. Μπορείτε να επιτρέψετε στις αποτυχίες και την απόρριψη να καταρρίψουν την αυτοπεποίθησή σας ή μπορείτε να μάθετε από αυτές. Μπορείτε να αφήσετε τα στατιστικά στοιχεία ροής και τις αρνητικές κριτικές να καθορίσουν την αξία σας ως άνθρωπο ή μπορείτε να επιλέξετε να δείτε αυτού του είδους τα σχόλια ως κάτι εντελώς διαφορετικό που δεν έχει καμία σχέση με την αξία σας. Μπορείτε να τα παρατήσετε τη στιγμή που θα συμβεί κάτι κακό ή μπορείτε να παραμείνετε στην πορεία και να κάνετε μουσική για όσο διάστημα σας αρέσει να κάνετε αυτό που κάνετε. Αυτές είναι όλες οι επιλογές που μπορείτε να κάνετε.

Λάβετε αμερόληπτα σχόλια από θαυμαστές σχετικά με τη σύνθεση τραγουδιών, την παραγωγή σας και πολλά άλλα με τις ολοκαίνουργιες Κριτικές Crowd

Δεδομένου ότι η απόρριψη και η απογοήτευση οδηγούν στο δρόμο σας ως μουσικός είτε σας αρέσει είτε όχι, μπορείτε να πάρετε τη συνειδητή απόφαση να επιτρέψετε στις δυσκολίες να χτίσουν τον χαρακτήρα και την ανθεκτικότητά σας. Η μουσική βιομηχανία αγαπά τις ιστορίες επιτυχίας μιας νύχτας, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι που πετυχαίνουν στη μουσική έχουν υπομείνει χρόνια και μερικές φορές δεκαετίες αβεβαιότητας και απόρριψης για να βρουν το κοινό τους και να πετύχουν δημιουργικά και εμπορικά. Μπορείτε να προσπαθήσετε να αποφύγετε τον πόνο και την ταλαιπωρία ή μπορείτε να μάθετε από κάθε εμπειρία και να συνεχίσετε να δημιουργείτε. Αντί να φοβάσαι κάθε οπισθοδρόμηση, είναι απολύτως στη δύναμή σου να μπορείς να μάθεις και να εξελιχθείς από κάθε δύσκολη κατάσταση στη μουσική, είτε είναι η μπάντα σου που διαλύεται είτε ξυπνάς ένα πρωί και διαβάζεις μια τρομερή κριτική για τη μουσική σου.

Οι οδυνηρές εμπειρίες μπορούν να μας κάνουν σοφότερους, πιο ανθεκτικούς και πιο δημιουργικούς. Δεδομένου ότι το κοινό ψάχνει να νιώσει στενά συνδεδεμένο και κατανοητό από τη μουσική που ακούει, τα τραγούδια που είναι γραμμένα από την οπτική γωνία κάποιου που έχει αντέξει δύσκολες στιγμές μπορεί συχνά να έχουν πολύ μεγαλύτερη απήχηση από αυτά που γράφτηκαν από κάποιον που δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ κάτι δύσκολο. Ως τραγουδοποιός, οι εμπειρίες της ζωής σας είναι μερικά από τα πιο πολύτιμα εργαλεία που έχετε στη διάθεσή σας για τη δημιουργία νέας μουσικής, επομένως υπάρχουν πολλά καλά που μπορείτε να βρείτε σε δύσκολες στιγμές.

Χρειάζεται πολλή δουλειά για να αξιοποιήσετε την απόρριψη και την απογοήτευση στη μουσική και είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτό είναι μια επιλογή που θα πρέπει να επιλέγετε ξανά και ξανά. Αλλά αν το κάνετε αυτό, αυξάνετε σημαντικά τις πιθανότητές σας να πετύχετε στη μουσική, ακόμα κι αν η μόνη σας μέτρηση για την επιτυχία είναι αν θα δημιουργήσετε για το υπόλοιπο της ζωής σας ή όχι.

Ο Patrick McGuire είναι συγγραφέας, μουσικός και άνθρωπος. Δεν ζει πουθενά συγκεκριμένα, δημιουργεί μουσική με το όνομα Ίσια λευκά δόντιακαι έχει μεγάλη συγγένεια με τα σκυλιά και να βάζει τα χέρια του στις τσέπες.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar