Πώς να καταλάβετε πότε δεν δημιουργείτε αυθεντικά

52
Πώς να καταλάβετε πότε δεν δημιουργείτε αυθεντικά

Ως καλλιτέχνης, έχετε μια εντελώς μοναδική προοπτική για να αντλήσετε έμπνευση από το αν μόλις ξεκινήσατε να φτιάχνετε μουσική ή γράφετε τραγούδια εδώ και χρόνια. Αλλά μόνο και μόνο επειδή έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε μουσική που προέρχεται από ένα αυθεντικό μέρος δεν σημαίνει ότι μπορείτε πάντα ή να το κάνετε. Μερικοί καλλιτέχνες αγωνίζονται να εμπιστευτούν τη δική τους μοναδική μουσική διαίσθηση και να διαμορφώσουν τη μουσική τους πολύ στενά γύρω από αυτό που κάνουν άλλοι μουσικοί, και μπορεί να το κάνετε αυτό με τη μουσική σας χωρίς καν να το γνωρίζετε. Πώς ξέρετε πότε δεν δημιουργείτε αυθεντικά;

Τι είναι δικό σου έναντι τι είναι κάποιου άλλου

Δεν είναι πάντα εύκολο να το αναγνωρίσεις όταν οι ιδέες κάποιου άλλου έχουν αρχίσει να παραγκωνίζουν τις δικές σου πρωτότυπες ιδέες. Δεν χρειάζεται να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τις ακριβείς προόδους των χορδών, τα beats, τα όργανα και το στυλ παραγωγής άλλου καλλιτέχνη για να δημιουργήσετε αυθεντικά. Θα μπορούσε να είναι κάτι τόσο λεπτό όσο το να απορρίψετε μια από τις αρχικές σας ιδέες γιατί δεν πιστεύετε ότι είναι αυτό που «πρέπει» να ακούγεστε. Ή, χωρίς καν να το καταλάβετε, τα πράγματα για τα οποία τραγουδάτε ή ακόμα και ο τρόπος που παίζετε το όργανό σας θα μπορούσαν να επηρεαστούν πάρα πολύ από τα μουσικά σας είδωλα.

Το ερώτημα που πρέπει να κάνετε για να ανακαλύψετε εάν δημιουργείτε μουσική αυθεντικά ή όχι είναι αν αυτό που φτιάχνετε είναι πραγματικά δικό σας ή όχι, και το ζήτημα της ιδιοκτησίας ξεπερνά την ακριβή μουσική ενός άλλου καλλιτέχνη. Ένα τραγούδι, ένα riff ή μια φωνητική μελωδία μπορεί να μιμηθεί απολύτως το στυλ κάποιου άλλου και όσο περισσότερο βασίζεστε στις ίδιες εξωτερικές επιρροές στη μουσική σας, τόσο λιγότερο «δικό σας» γίνεται.

Πώς η κριτική ακρόαση μουσικής μπορεί να σας βοηθήσει να ενσωματώσετε τις επιρροές σας με αυθεντικό τρόπο

Κάτι που πρέπει να θυμάστε είναι ότι είμαστε όλοι σκλάβοι των επιρροών μας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Δεν θα τα ξεπεράσετε ποτέ εντελώς, και αυτό είναι καλό. Το βασικό πράγμα που πρέπει να κατανοήσουμε εδώ είναι η επίγνωση. γνωρίζοντας πότε ξεκινούν οι ιδέες κάποιου άλλου και αρχίζουν οι δικές σας. Οι δεξιότητες κριτικής ακρόασης παίζουν σε μεγάλο βαθμό εδώ, κάτι που συνεπάγεται την ακρόαση της δουλειάς ενός άλλου καλλιτέχνη και τη δυνατότητα αναγνώρισης και κατανόησης γιατί η μουσική ακούγεται όπως ακούγεται. Αν λατρεύεις έναν καλλιτέχνη, τι ακριβώς σε συγκινεί η δουλειά του; Γίνετε όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένοι, μέχρι το είδος των εφέ παραγωγής, τις φωνές συγχορδιών, τις μελωδίες και τις δομές τραγουδιών που χρησιμοποιούν. Όταν αρχίσετε να κατανοείτε τι κάνει τη μουσική κάποιου ενδιαφέροντος, θα μπορείτε να ενσωματώσετε αυτά τα στοιχεία στη δική σας μουσική με ελεγχόμενο και αυθεντικό τρόπο.

Η σημασία της τακτικής δημιουργίας για την εύρεση της αυθεντικής μουσικής φωνής σας

Μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για μερικούς αναπτυσσόμενους καλλιτέχνες να αποκαλύψουν τη μοναδική, δημιουργική φωνή τους, και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι γράφοντας πολλή μουσική. Αυτό σημαίνει ότι αν τα πρώτα δύο τραγούδια σας ή ακόμα και ένα ολόκληρο άλμπουμ που έχετε κυκλοφορήσει ακούγεται πολύ σαν τη μουσική κάποιου άλλου, δεν πειράζει. Εάν κάνετε τη δημιουργία μουσικής μέρος της καθημερινότητάς σας και αρχίσετε να ακούτε προσεκτικά τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες, σύντομα θα αναπτύξετε τη δική σας αυθεντική φωνή ως τραγουδοποιός.

Schreibe einen Kommentar