Πώς να εμπιστευτείτε τη δική σας δημιουργική διαίσθηση

54
Πώς να εμπιστευτείτε τη δική σας δημιουργική διαίσθηση

Πώς να εμπιστευτείτε τη δική σας δημιουργική διαίσθηση

Η εμπιστοσύνη είναι κάτι που συνήθως σκεφτόμαστε πολύ περισσότερο σε σχέση με τους συμπαίκτες της μπάντας και τους συνεργάτες παρά με τους εαυτούς μας ως τραγουδοποιούς. Εάν αναρωτιέστε τακτικά τις δημιουργικές σας αποφάσεις ή προσπαθείτε να λυγίσετε τη μουσική σας σε κατευθύνσεις που δεν σας φαίνονται φυσικές, μπορεί να έχετε πρόβλημα με το να εμπιστευτείτε τον εαυτό σας ως δημιουργό μουσικής.

Γιατί η εμπιστοσύνη μπορεί να είναι δύσκολη ως τραγουδοποιός

Η δημιουργία μουσικής δεν είναι απλή ή εύκολη, ειδικά αν το κάνεις σοβαρά ή για την καριέρα σου. Στην ατέρμονη επιδίωξη να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν κάτι σπουδαίο, πολλοί μουσικοί παρασύρονται σε συνήθειες να αφήνουν τις εξωτερικές προσδοκίες να διαμορφώσουν τη δουλειά τους περισσότερο από οτιδήποτε τους φαίνεται φυσικό και πρωτότυπο. Η έλλειψη εμπιστοσύνης μπορεί να προέλθει από κακή αυτοπεποίθηση ή ανυπομονησία να πετύχετε μιμούμενοι τη μουσική κάποιου άλλου. Τα προβλήματα δημιουργικής εμπιστοσύνης μπορεί να είναι προφανή, όπως κάποιος που προσπαθεί σκόπιμα να ακούγεται σαν άλλος καλλιτέχνης ή μπορεί να εμφανιστεί με πιο διακριτικούς τρόπους, σαν ένα συγκρότημα να νιώθει ότι τίποτα από αυτά που γράφουν δεν είναι αρκετά καλό. Δεν υπάρχουν συντομεύσεις στη μουσική δημιουργικότητα, κάτι που κάνει την εμπιστοσύνη τόσο δύσκολη. Είναι κάτι στο οποίο θα μπορούσες να δουλέψεις χρόνια και χρόνια και να μην βρεις ποτέ επιτυχία.

Πώς να αποδεχτείτε και να καλωσορίσετε την αποτυχία

Εάν θέλετε να χτίσετε και να ενισχύσετε τη δημιουργική σας εμπιστοσύνη στη σύνθεση τραγουδιών, ξεκινήστε πρώτα με το να σκέφτεστε την αποτυχία. Η αποτυχία δεν είναι μόνο αναπόφευκτη στη δημιουργία μουσικής, αλλά είναι στην πραγματικότητα ένα καλό πράγμα. Η αποτυχία σημαίνει ότι προσπαθείτε να δημιουργήσετε κάτι νέο. Θα μπορούσατε να αντιγράψετε τη δουλειά κάποιου άλλου και να βρείτε κάποια στιγμιαία επιτυχία, και πολλοί καλλιτέχνες το κάνουν αυτό. Αλλά αν θέλετε να πετύχετε με διαρκή τρόπο, θα πρέπει να φτιάξετε κάτι καινούργιο και αξέχαστο, και πιθανότατα θα χρειαστεί μεγάλη αποτυχία για να το κάνετε αυτό. Εάν δημιουργείτε κάτι με τρόπους όπου η διαίσθησή σας και οι ιδέες σας εμπιστεύονται πλήρως και επιδιώκονται, δεν αποτυγχάνετε ανεξάρτητα από το τι μετράει η ροή και οι κριτικές για τη δουλειά σας. Κάθε πράξη αυθεντικής και δωρεάν δημιουργίας μουσικής σας δίνει περισσότερη εμπειρία και άλλη μια ευκαιρία να συνδεθείτε με τους ακροατές. Κάθε νέο τραγούδι διευρύνει τη δική σας μοναδική σχέση με τη μουσική δημιουργία. Αντί να φοβάστε συνεχώς την αποτυχία, είναι πολύ καλύτερα να δημιουργείτε αυθεντικά την καλύτερη μουσική που μπορείτε και να μάθετε να δέχεστε αποτελέσματα που είναι λιγότερο από τα ιδανικά, είτε γράφετε κάτι που δεν σας ενθουσιάζει είτε κάνετε ένα άλμπουμ που δεν ακούει κανείς .

Μαθαίνοντας να εμπιστεύεστε τη δημιουργικότητά σας

Η εμπιστοσύνη στη δημιουργική σας διαίσθηση μπορεί να είναι τόσο εύκολη όσο η συνειδητοποίηση της διαδικασίας γραφής σας όταν δεν είστε αυθεντικοί. Ή, θα μπορούσε να σημαίνει ότι κάνετε τη δουλειά για να αντιστρέψετε τις κακές συνήθειες που έχετε βασιστεί για να δημιουργήσετε μουσική που πιστεύετε ότι ο κόσμος θέλει να γράψετε. Η δημιουργική εμπιστοσύνη φαίνεται διαφορετική για κάθε τραγουδοποιό, αλλά θα καταλήξει να είναι κάτι κρίσιμο για εσάς εάν σκοπεύετε να γράψετε μουσική μακροπρόθεσμα. Το να εφαρμόσετε τη δική σας δημιουργική υπογραφή στη μουσική κάποιου άλλου για μια διασκευή είναι ένα πράγμα, αλλά το να εμπιστεύεστε το όραμα κάποιου άλλου περισσότερο από το δικό σας δεν θα σας οδηγήσει στο σημείο που θέλετε να είστε στη μουσική. Το να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου αρκετά για να δημιουργήσεις κάτι που είναι πραγματικά δικό σου απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια, αλλά αξίζει τον κόπο.

ΚίσσαΠώς να εμπιστευτείτε τη δική σας δημιουργική διαίσθηση

Schreibe einen Kommentar