Ο Drizzy μεταβαίνει στην τρίτη θέση σε αυτή τη λίστα όλων των εποχών. ίντσες πιο κοντά στο Jay-Z και το Fab Four

17
Ο Drizzy μεταβαίνει στην τρίτη θέση σε αυτή τη λίστα όλων των εποχών.  ίντσες πιο κοντά στο Jay-Z και το Fab Four

(13 Νοεμβρίου 2022). Πες τον μικροπρεπή. Να τον πεις αηδία. Μπορείς να τον πεις και προβλέψιμο και πομπώδη και θα δικαιωθείς.

Πρέπει όμως να τον αποκαλείς και παραγωγικό.

Ντρέικ

Στην πραγματικότητα, ο Drake είναι τόσο παραγωγικός αυτές τις μέρες που μάλλον δεν ανησυχεί καν για αυτά τα άλλα επίθετα που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να τον περιγράψουν. Πιθανότατα έχει επίσης ηχογραφήσει αρκετά ακυκλοφόρητα κομμάτια για να βγάλει άλλα έξι ή επτά άλμπουμ ακόμα κι αν σταματούσε να ηχογραφεί σήμερα.

Από αυτή την εβδομάδα, όμως, θα χρειαζόταν μόνο δύο από αυτούς που έφτασαν στο Νο. 1 για να γράψουν ιστορία πιάνοντας τον άλλο ράπερ Jay-Z και προχωρώντας στη δεύτερη θέση στη λίστα Νο. 1 όλων των εποχών πίσω από τους Beatles.

Κι αυτό γιατί το τελευταίο του άλμπουμ, Η απώλειά της—μια συνεργασία με τον συνάδελφό του ράπερ 21 Savage — μπαίνει στο Billboard 200 στο Νο. 1 με 404.000 αντίστοιχες μονάδες άλμπουμ που καταναλώθηκαν, καθιστώντας τον τον 12ο κορυφαίο του Καναδού ράπερ, πίσω από το 14 του Jay και το 19 των Beatles.

Το εξώφυλλο του άλμπουμ για το «Her Loss» των Drake & 21 Savage

Το αμφιλεγόμενο Η απώλειά της –πλήρης με τις απρόκλητες διαφωνίες για άλλες διασημότητες όπως η Megan Thee Stallion, ο Alexis Ohanion, ο Ye και ο πρωτοεμφανιζόμενος ραπ Ice Spice — έτσι απομακρύνεται ο Drake από την τετραπλή ισοπαλία και κατέχει πλέον την τρίτη θέση. Φεύγει στο πέρασμά του τις Barbra Streisand, Bruce Springsteen και Taylor Swift (που ανέβηκε στις τάξεις μόλις πριν από δύο εβδομάδες με Μεσάνυχτα—το οποίο ο Drake εκτοπίζει στο τελευταίο διάγραμμα). Αυτοί οι καλλιτέχνες βρίσκονται πλέον σε τριπλή ισοβαθμία για την τέταρτη θέση με έντεκα Νο. 1 ανά κομμάτι.

Κατά ειρωνικό τρόπο, και οι τέσσερις από αυτούς τους συντελεστές – οι Streisand, Swift, Springsteen και Drake – κυκλοφόρησαν άλμπουμ τον περασμένο μήνα και εξακολουθούν να είναι πολύ ζωντανοί στον αγώνα για γενική υπεροχή στα chart, ακόμα κι αν μερικές από τις τελευταίες προσπάθειές τους δεν βρίσκονται στην κορυφή των charts με την κανονικότητα που συνήθιζαν. Το πιο πρόσφατο του Στρέιζαντ, Ζωντανά στο Bon Soirείναι μια κυκλοφορία μιας ζωντανής παράστασης από 60 χρόνια νωρίτερα, η οποία κάνει ντεμπούτο κάτω από την πρώτη δεκάδα του τρέχοντος chart.

Το νέο σετ στούντιο της Springsteen, Μόνο οι δυνατοί επιβιώνουνκυκλοφόρησε την Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου και πρόκειται να κάνει ντεμπούτο στα charts της επόμενης εβδομάδας μαζί με τον έντονο ανταγωνισμό από τους Nas, The Wakanda Forever Soundtrack και τα ακόμα καυτά άλμπουμ των Taylor Swift και Drake.

Στην πραγματικότητα, ακόμη και οι Beatles, οι οποίοι δεν λειτουργούν εδώ και σχεδόν 53 χρόνια, συμμετέχουν στα τρέχοντα charts με την επανέκδοση του Νο. 1 άλμπουμ τους του 1966 Περίστροφοτο οποίο μπήκε ξανά στο Billboard 200 της περασμένης εβδομάδας στο Νο. 4. Φυσικά, αυτό το άλμπουμ συγκαταλέγεται ήδη μεταξύ των Beatles 19 κορυφαίων τσαρτ και δεν θα είχε συμπληρώσει το σύνολο τους αν ήταν σε θέση να εκτοπίσει το τζάτζερναυτ του Taylor.

Αυτό αφήνει τον Jay-Z, τον εμβληματικό ράπερ που (προς το παρόν) φαίνεται ικανοποιημένος να στηρίζεται στον θρόνο του με το 14 Νο. 1 – το μεγαλύτερο από κάθε χιπ-χοπ τραγούδι – το τελευταίο από τα οποία ήταν το τελευταίο του σόλο άλμπουμ, το 2017 4:44. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο Jay σκοπεύει να κυκλοφορήσει νέο υλικό στο εγγύς μέλλον.

Δεδομένης της μακράς παύσης του Jay και της παραγωγικής παραγωγής του Drake τον τελευταίο καιρό, φαίνεται πιθανό ότι ο ράπερ „God’s Plan“ τελικά θα πιάσει και στη συνέχεια θα ξεπεράσει τον Hova για να γίνει ο καλλιτέχνης hip-hop με τα περισσότερα Νο. 1 άλμπουμ στην ιστορία του Billboard 200.

Είναι σαφές ότι η βάση των θαυμαστών του Drizzy εξακολουθεί να είναι αρκετά ισχυρή για να τον οδηγήσει στην κορυφή, ακόμη και όταν οι ειδικοί του (ή οι μισητές του, αν προτιμάτε) γίνονται όλο και πιο δυνατοί στην περιφρόνησή τους για τις πρόσφατες ατάκες του, συμπεριλαμβανομένης της προφανώς ντροπιαστικής Megan Thee Stallion επειδή πυροβολήθηκε. το πόδι του Καναδού ράπερ Tory Lanez, ή να κυνηγάς τον σύζυγο της πρώην φλόγας Serena Williams, Alexis Ohanion με πεζές ανασκαφές, ή να κοροϊδεύεις τις ικανότητες ραπ της γυναίκας ράπερ Ice Spice (σοβαρά, Drake;).

Είναι αυτό το είδος μικροπρέπειας που φαίνεται να προτιμούν ή τουλάχιστον ανέχονται οι θαυμαστές του Drizzy, ενώ η επιρροή του παραμένει αρκετά υψηλή για να τον κρατήσει στην κορυφή των charts και σε απόσταση αναπνοής από το να προσπεράσει τελικά τον Jay-Z και μετά τους Beatles σε όλα- Νο 1 λίστα χρόνου.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: ο αγώνας για τη συνολική υπεροχή των chart του Billboard 200 έχει γίνει πολύ πιο ενδιαφέρον τις τελευταίες εβδομάδες.

DJRob

DJRob

Ο DJRob (αυτός/αυτός) είναι ένας ανεξάρτητος μουσικός blogger από κάπου στην Ανατολική Ακτή που καλύπτει είδη R&B, hip-hop, ποπ και ροκ – καθώς και πολλά μουσικά νέα και τρέχοντα πράγματα! Μπορείτε να τον ακολουθήσετε στο Twitter στο @djrobblog.

Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε δωρεάν (παρακάτω) για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για μελλοντικά άρθρα.

Schreibe einen Kommentar