Ο Drake και ο 21 Savage μετέφεραν την ημερομηνία κυκλοφορίας του άλμπουμ τους μια εβδομάδα πίσω «λόγω του Covid», αλλά ήταν πραγματικά τρομοκρατημένοι από την μαγευτική ώρα;

27
Ο Drake και ο 21 Savage μετέφεραν την ημερομηνία κυκλοφορίας του άλμπουμ τους μια εβδομάδα πίσω «λόγω του Covid», αλλά ήταν πραγματικά τρομοκρατημένοι από την μαγευτική ώρα;

(30 Οκτωβρίου 2022). Στις 21 Οκτωβρίου, ο Drake έκπληξη ανακοίνωσε ότι κυκλοφορούσε ένα κοινό άλμπουμ με τον συνάδελφό του ράπερ 21 Savage την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου με την επωνυμία Η απώλειά της.

Πέντε μέρες αργότερα, ο Καναδός ράπερ ανακοίνωσε Η απώλειά της θα καθυστερούσε μια εβδομάδα (έως τις 4 Νοεμβρίου) λόγω του ότι ο παραγωγός του Noah „40“ Shabib προσβλήθηκε από τον Covid-19 κατά τη μίξη και το mastering του LP.

Rappers 21 Savage (αριστερά) και Drake

Η πρώτη ανακοίνωση (της ύπαρξης και της εκκρεμούς κυκλοφορίας του άλμπουμ) ενσωματώθηκε σε ένα μουσικό βίντεο που είχε καθυστερήσει πολύ καιρό για την κοινή Νο. 1 επιτυχία του ντουέτου „Jimmy Cooks“, που ήταν στο τελευταίο άλμπουμ του Drake Ειλικρινά, Nevermind κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιούνιο. Το „Jimmy Cooks“ τελικά προωθήθηκε επίσημα ως σινγκλ αυτόν τον μήνα, σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την κορυφή του Hot 100 και πολύ αργότερα Ειλικρινά, Nevermind βγήκε από την κορυφή του τσαρτ άλμπουμ Billboard 200.

Η ανακοίνωση του νεότερου άλμπουμ, Η απώλειά της, προκάλεσε έκπληξη για διάφορους λόγους. Πρώτον, είναι ένα κοινό άλμπουμ του Drake και ενός άλλου ράπερ. Η μόνη άλλη φορά που συνέβη ήταν όταν ο Drizzy κυκλοφόρησε το 2015 τη συνεργασία του με το Future, Τι ώρα να είσαι ζωντανός.

Δεύτερον, ήταν μόλις τέσσερις μήνες μετά το τελευταίο άλμπουμ του Drake, η πιο γρήγορη ανάκαμψη για τους Six God, των οποίων οι τελευταίες έντεκα κυκλοφορίες (συμπεριλαμβανομένων των mixtapes και της Future team-up) έχουν φτάσει στο Νο. 1.

Αλλά η μεγαλύτερη (και πιο τολμηρή) έκπληξη ήταν ότι η αρχική ημερομηνία του άλμπουμ ήταν μόλις μια εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του Taylor Swift στις 21 Οκτωβρίου. Μεσάνυχτατο εμπορικό φαινόμενο που έχει δημιουργήσει πωλήσεις και ροές ρεκόρ και θα γίνει το ενδέκατο Νο. 1 άλμπουμ της Taylor όταν τα charts αποκαλυφθούν αργότερα σήμερα (30 Οκτωβρίου), φέρνοντάς την σε σχέση με τον Drake και δύο άλλους καλλιτέχνες (Bruce Springsteen και Barbra Streisand) για τους τρίτους κορυφαίους όλων των εποχών πίσω από τους Beatles και τον Jay-Z.

Το εξώφυλλο του άλμπουμ της Taylor Swift «Midnights».

Οι αριθμοί της πρώτης εβδομάδας για το άλμπουμ του Taylor είναι τόσο τεράστιοι – οι μεγαλύτεροι για οποιοδήποτε άλμπουμ εδώ και επτά χρόνια – που θα μπορούσαν εύκολα να μεταφερθούν σε μια δεύτερη εβδομάδα στο Νο. 1, την ίδια εβδομάδα που ο Drake Η απώλειά της θα είχε επηρεάσει τα γραφήματα.

Κανονικά, τα υπερπαραγωγικά άλμπουμ έχουν τεράστιες μειώσεις σε αριθμούς κατανάλωσης τη δεύτερη εβδομάδα διαθεσιμότητάς τους. Πολλοί βλέπουν μειώσεις έως και 70 τοις εκατό από την εβδομάδα 1 έως τη δεύτερη εβδομάδα σε μονάδες που μεταφέρθηκαν ισοδύναμες με άλμπουμ.

Αλλά όταν το άλμπουμ είναι η πιο γρήγορη κυκλοφορία των τελευταίων επτά ετών και η μοναδική που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο αντίτυπα από το 2017 (Taylor’s Φήμη), η πτώση της δεύτερης εβδομάδας θα πρέπει να είναι δραστική για τον Taylor’s Μεσάνυχτα να εγκαταλείψει την πρώτη θέση στο Billboard 200 με ημερομηνία 12 Νοεμβρίου, το ίδιο Drake και 21 Savage’s Η απώλειά της αρχικά θα έκανε το ντεμπούτο του.

Γεγονός που μας φέρνει πίσω στην ανακοίνωση που έκανε ο Drake μόλις πέντε ημέρες μετά την Taylor’s Μεσάνυχτα στο δρόμο. Η καθυστέρηση μίας εβδομάδας του Drake – και τα στοιχήματα που σχετίζονται με αυτήν – δεν είναι ασήμαντα.

Κανένα άλμπουμ από τον Drake ή τον Taylor δεν έχει φτάσει στο Νο. 1 χωρίς πρώτα να κάνει το ντεμπούτο του εκεί. Αυτό προσδίδει μεγάλη σημασία σε εκείνη την πρώτη εβδομάδα. Επιπλέον, με τα τραγούδια της Taylor να λαμβάνουν συνήθως περισσότερη υποστήριξη από το ραδιόφωνο, το άλμπουμ της πιθανότατα θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από αυτό του Drake.

Αυτό θα πρότεινε Μεσάνυχτα θα μπορούσε εύκολα να ξεπεράσει Η απώλειά της αργότερα στους κύκλους προώθησής τους, πράγμα που σημαίνει ότι ο Drake θα έπρεπε να επενδύσει στην εβδομάδα επιρροής του για να φτάσει το άλμπουμ του στην κορυφή.

Η μεταφορά του άλμπουμ του σε κυκλοφορία στις 4 Νοεμβρίου σημαίνει ότι η αρχική του επίδραση θα συμπίπτει τώρα με τα νούμερα της τρίτης εβδομάδας της Taylor (στο τσαρτ με ημερομηνία 19 Νοεμβρίου), τα οποία σίγουρα θα είναι μικρότερα από τα δύο πρώτα καρέ της και ένα πιο εύκολο όριο για τον Drake και το 21 να περάσουν καθ‘ οδόν για να αποκτήσουν έναν άλλο κορυφαίο χάρτη.

Για τον Drake, Η απώλειά της Η κορυφή του Billboard 200 θα ήταν ιστορική. Θα γινόταν το δωδέκατο Νο. 1 του, ένα σημαντικό επίτευγμα που θα τον τοποθετούσε αποκλειστικά στην τρίτη θέση πίσω από τους Beatles (19) και τον Jay-Z (14) στη λίστα όλων των εποχών.

Θα κρατούσε επίσης ζωντανή τη δισκογραφική σειρά του με διαδοχικά Νο. 1 άλμπουμ και θα τον έκανε να ισοφαρίσει τον Jay-Z για το προβάδισμα όλων των εποχών για καλλιτέχνες hip-hop.

Επιπλέον, θα δημιουργούσε κάποια απόσταση μεταξύ του Drake και των πλησιέστερων υποψηφίων του hip-hop, Eminem και Ye (πρώην Kanye West), οι οποίοι έχουν δέκα Νο. 1 άλμπουμ το καθένα.

Για καλλιτέχνες όπως ο Drake, ο Taylor και οι άλλοι κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εποχής που δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στους αριθμούς των τσαρτ Billboard και στα ιστορικά ορόσημα από ό,τι ίσως καλλιτέχνες από οποιοδήποτε άλλο προηγούμενο χρονικό πλαίσιο, το διακύβευμα είναι πολύ υψηλό για να κυκλοφορήσει ο Drake ένα άλμπουμ μόλις μία εβδομάδα μετά ταραχοποιός σαν του Taylor’s Μεσάνυχτα.

Είναι αξιόπιστο ότι η κατάσταση Covid του Shabib οδήγησε πραγματικά στην καθυστέρηση μιας εβδομάδας;

Φυσικά είναι πιθανό ο Drake, ο Shabib και η παρέα να ανακατεύονταν Η απώλειά της ακριβώς μέχρι την προγραμματισμένη εβδομάδα κυκλοφορίας και ότι η καθυστερημένη διάγνωσή του τους έκανε να πατήσουν το κουμπί «παύση».

Αλλά είναι πιο εύλογο ότι το άλμπουμ ήταν ήδη σε τελική μορφή και έτοιμο για κυκλοφορία όταν ο Drake αποφάσισε να ενσωματώσει το προηγούμενο street date στο μουσικό βίντεο για το „Jimmy Cooks“. Εάν η κατάσταση του Shabib ήταν αρκετά σοβαρή ώστε να οδηγήσει σε καθυστερήσεις στην παραγωγή, τότε φαίνεται περίεργο ότι, μόλις λίγες μέρες μετά την ασθένεια στις 26 Οκτωβρίου, ο Drake θα μπορούσε να προβλέψει μια ημερομηνία της 4ης Νοεμβρίου με τόση βεβαιότητα.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, καθώς ελπίζουμε σε ταχεία ανάρρωση για τον Shabib, όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα και στα δύο Μεσάνυχτα και Η απώλειά της τις επόμενες εβδομάδες για να δούμε αν θα γραφτεί ιστορία.

Και αν ο Drake παίζει στοίχημα Η απώλειά της θα αποφύγει να το κάνει, χμ, την απώλειά του.

DJRob

Ο DJRob (αυτός/αυτός) είναι ένας ανεξάρτητος μουσικός blogger από κάπου στην Ανατολική Ακτή που καλύπτει είδη R&B, hip-hop, ποπ και ροκ – καθώς και πολλά μουσικά νέα και τρέχοντα πράγματα! Μπορείτε να τον ακολουθήσετε στο Twitter στο @djrobblog.

Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε δωρεάν (παρακάτω) για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για μελλοντικά άρθρα.

DJRob

Schreibe einen Kommentar