Οι Isley Brothers μετέτρεψαν επιτέλους ένα από τα πιο αγαπημένα/sampled τραγούδια τους σε Νο. 1 επιτυχία…47 χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία

24
Οι Isley Brothers μετέτρεψαν επιτέλους ένα από τα πιο αγαπημένα/sampled τραγούδια τους σε Νο. 1 επιτυχία…47 χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία

(1 Οκτωβρίου 2022). Το εμβληματικό άλμπουμ των Isley Brothers του 1975 Η θέρμανση είναι σε λειτουργία ήταν πρωτοποριακή σε τόσα πολλά μέτωπα τον τελευταίο σχεδόν μισό αιώνα.

Το αρχικό LP, το οποίο έγινε το πρώτο crossover Νο. 1 άλμπουμ του συγκροτήματος τον Σεπτέμβριο του 1975, περιείχε μόνο έξι κομμάτια, αλλά ήταν όλα κλασικά: τρεις καλόπιστοι rockers (“Fight The Power”, “The Heat Is On” και “Hope You Feel Better Love») στην Πλευρά Α και τρεις αισθησιακές μπαλάντες δημιουργίας μωρών («For The Love Of You», «Sensuality» και «Make Me Say It Again Girl») στην άλλη πλευρά.

Αυτά τα έξι τραγούδια επηρεάζουν τη λαϊκή μουσική και κάνουν πολιτιστικά κύματα για γενιές (πέντε από τα έξι έχουν δοκιμαστεί συνολικά 192 φορές, σύμφωνα με το whosampled.com). Και τώρα ένα από αυτά, που είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και πιο δείγματα κομμάτια του συγκροτήματος (δείτε παρακάτω γράφημα), έγινε Νο. 1 σινγκλ στο Billboard το 2022.

The Isley Brothers (Ron, αριστερά και Ernie) και Beyoncé

Το „Make Me Say It Again, Girl“ – μια επανασχεδιασμός του κλασικού τους ’75 με τον Ron Isley (του οποίου χρησιμοποιούνται τα αυθεντικά φωνητικά) σε ένα ντουέτο με την Beyoncé – έφτασε στην κορυφή του Adult R&B Airplay chart (με ημερομηνία 1 Οκτωβρίου), καθιστώντας το τέταρτο Το τραγούδι του Isley έφτασε στο Νο. 1 στη συγκεκριμένη λίστα, την οποία αυτό το ιστολόγιο αναφέρει με αγάπη ως το Chart Grown Folks.

Τα πρώτα τρία τραγούδια του Isley που έφτασαν στην κορυφή των 29 ετών Grown Folks ήταν τα „Tears“ (1997), „Contagious“ (2001) και „Gotta Go Solo“ (Patti LaBelle ft. Ronald Isley, 2005).

Το επιστέγασμα του „Make Me Say It Again, Girl“ – που κυκλοφόρησε αρχικά χωρίς κόμμα το 1975 (για όλους τους γραμματικούς μάγκες εκεί έξω, το κόμμα είναι κατάλληλο) – είναι ταιριαστό και έχει καθυστερήσει πολύ. Το κλασικό τραγούδι αποτελεί μέρος του μουσικού DNA για επιτυχίες πολλών άλλων καλλιτεχνών για δεκαετίες, αλλά ποτέ δεν είδε το φως της δημοσιότητας στα charts από μόνο του μέχρι τώρα.

Πίνακας R&B Airplay για ενήλικες από το Billboard.com

Αλλά μην κάνετε λάθος, το „Make Me Say“ δεν είναι άγνωστο στο Νο. 1. Ως το τελευταίο κομμάτι Η θέρμανση είναι σε λειτουργίατο τραγούδι βοήθησε ώστε το άλμπουμ των Isley Brothers να γίνει ένα από τα τρία LP των Black γκρουπ που έφτασε στο Νο. 1 στο τσαρτ ποπ άλμπουμ του Billboard το 1975 (ειρωνικά, αυτά τα γκρουπ—οι Isleys, οι Ohio Players και οι Earth, Wind & Fire—ήταν επίσης τα τρία πρώτα ολόμαυρα, αυτοτελή συγκροτήματα που έφτασαν στην κορυφή του τσαρτ των ποπ άλμπουμ και τα μόνα που το έκαναν κατά τη δεκαετία του 1970 (καμία δεν το έκανε τη δεκαετία του ’80).

Στη συνέχεια, το 1996, το „Make Me Say“ έγινε μέρος του μεγαλύτερου χιπ-χοπ τραγουδιού εκείνης της χρονιάς όταν οι Bone Thugs-n-Harmony το έκαναν δείγμα για το „Tha Crossroads“, το οποίο ήταν στην κορυφή του τσαρτ Hot 100 (ποπ σινγκλ) για οκτώ εβδομάδες. και πούλησε περισσότερα από δύο εκατομμύρια αντίτυπα.

Οι Bone Thugs-n-Harmony παρέλασαν το „Make Me Say“ σε μια τεράστια επιτυχία Νο. 1 με το „Tha Crossroads“ το 1996

Συνολικά, το „Make Me Say“, του οποίου το τραγούδι πιστώθηκε και στα έξι από τα κλασικά lineup των Isley Brothers της δεκαετίας του 1970, αλλά αναγνωρίστηκε ότι γράφτηκε από τον νεότερο αδερφό Ernie, ήταν μια από τις πιο προσοδοφόρες δημιουργίες του γκρουπ. Έχει γίνει δειγματοληψία 56 φορές σύμφωνα με το whosampled.com, τοποθετώντας το τέταρτο πίσω από το „Between The Sheets“ του 1983 (152 φορές). άλλο κομμάτι από Η θέρμανση είναι σε λειτουργία«For The Love Of You» (108), και το «Footsteps In The Dark» του 1977 (85).

Αλλά σε αντίθεση με εκείνα τα τραγούδια, τα δύο πρώτα από τα οποία κυκλοφόρησαν ως σινγκλ την εποχή εκείνη και μπήκαν στην πρώτη δεκάδα στο βασικό τσαρτ σόουλ του Billboard, και το τρίτο, το „Footsteps“, το οποίο κέρδισε δημοτικότητα ως σινγκλ της B-side το 1978. Το Make Me Say» δεν κυκλοφόρησε ποτέ ως αυτόνομο σινγκλ και, ως εκ τούτου, δεν μπήκε ποτέ από μόνο του στα charts.

Ηχητικό κλιπ για το νέο „Make Me Say It Again, Girl“ από τους Isley Brothers και την Beyoncé

Και σε περίπτωση που αναρωτιέστε γιατί οι κλασικές μπαλάντες όπως τα „Between The Sheets“, „Don’t Say Goodnight“ και „For The Love Of You“ δεν βρέθηκαν ποτέ στην κορυφή του chart Grown Folks, είναι επειδή το Billboard δεν δημιούργησε το Adult R&B. Airplay list μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1993, χρόνια αφότου αυτά τα κλασικά κομμάτια έγιναν επιτυχίες και μόνο αφού η βιομηχανία συνειδητοποίησε ότι υπήρχε ένα ολόκληρο ώριμο κοινό εκεί έξω του οποίου η μουσική διατροφή δεν περιελάμβανε μόνο R&B και hip-hop προσανατολισμένη στη νεολαία.

Αλλά το τσαρτ Grown Folks είναι εδώ τώρα, και είναι το τέλειο μέρος για τον 81χρονο Ronald Isley και τον νεότερο, κιθαρίστα αδερφό του Ernie, 70, να εξαργυρωθούν με το πρώτο τους Νο. 1 στο όποιος Διάγραμμα Billboard σε δεκαέξι χρόνια (από τότε που έχουν τον κατάλληλο τίτλο Baby Makin‘ Music βρέθηκε στην κορυφή του τσαρτ Hot R&B/Hip-Hop Albums το 2006).

Και με ποιο καλύτερο τραγούδι να το κάνουμε τώρα από το „Make Me Say It Again, Girl“, ένα αργό jam που γνωρίζουμε και αγαπάμε εδώ και σχεδόν μισό αιώνα και ένα του οποίου η απλή εξέλιξη των τριών χορδών έχει επηρεάσει τις επιτυχίες (και κάνει μωρά ) για δεκαετίες.

(Πέρα από τα 56 τραγούδια που αναγνωρίζονται επίσημα ως δείγματα, ρίξτε μια ματιά στην επιτυχία της Mariah Carey του 1997 „Breakdown“ παρακάτω με τους Bone Thugs-n-Harmony, το οποίο δεν είχε επίσημα δείγμα το „Make Me Say“, αλλά έφτασε πολύ κοντά!)

Οι Isleys γνωρίζουν ότι το „Make Me Say“ έχει βουτυρώσει το ψωμί τους εδώ και αρκετό καιρό. Για να τιμήσουν το εμβληματικό του καθεστώς, το δίδυμο του Ρον και του Έρνι ονόμασαν το άλμπουμ τους που μόλις κυκλοφόρησε.

Το νέο άλμπουμ των Isley Brothers Κάνε με να το ξαναπώ, κορίτσι χτύπησε τις πλατφόρμες ροής την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει 13 τραγούδια με νέα φωνητικά του Ron Isley καθώς και το ανανεωμένο ομώνυμο κομμάτι με την Beyoncé.

Εξώφυλλο άλμπουμ για το νέο άλμπουμ των The Isley Brothers, „Make Me Say It Again, Girl“, που κυκλοφόρησε στις 30/9/22

Ω, και ενώ αναγνωρίζουμε τα επιτεύγματα, ο Ron Isley, ο οποίος έκλεισε τα 81 του στις 21 Μαΐου, μπορεί απλώς να είναι το γηραιότερο άτομο που πιστώνεται με το Νο. 1 τραγούδι στο Adult R&B chart του Billboard.

Δεν είναι κακό για κάποιον του οποίου το όνομα εμφανίζεται στα charts του Billboard από τη δεκαετία του 1950 – περισσότερο από κάθε άλλο ενεργό R&B σήμερα.

Ακολουθούν οι πέντε πιο δοκιμασμένες μελωδίες των Isley Brothers, σύμφωνα με το whosampled.com:

Πίστα Πρωτότυπο άλμπουμ, έτος Δείγματα τραγουδιών
„Ανάμεσα στα σεντόνια“ Between The Sheets, 1983 152
“Για την αγάπη σου” The Heat Is On, 1975 108
«Βήματα στο σκοτάδι» Go For Your Guns, 1977 85
“Κάνε με να το ξαναπώ κορίτσι” The Heat Is On, 1975 56
“Voyage To Atlantis” Go For Your Guns, 1977 47

DJRob

Ο DJRob (αυτός/αυτός/η) είναι ένας ανεξάρτητος μουσικός blogger από κάπου στην Ανατολική Ακτή που καλύπτει είδη R&B, hip-hop, ποπ και ροκ – καθώς και πολλά μουσικά νέα και τρέχοντα πράγματα! Μπορείτε να τον ακολουθήσετε στο Twitter στο @djrobblog.

Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε δωρεάν (παρακάτω) για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για μελλοντικά άρθρα.

Το „Breakdown“ της Mariah Carey επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από το „Make Me Say It Again Girl“ το 1997

Schreibe einen Kommentar