Οι δύο πιο κατάφωροι παραβάτες του 2021 είχαν εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα στα charts. μαντέψτε ποια επικράτησε.

56
Οι δύο πιο κατάφωροι παραβάτες του 2021 είχαν εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα στα charts.  μαντέψτε ποια επικράτησε.

(5 Δεκεμβρίου 2021). Δεν είναι ασυνήθιστο στην Αμερική οι υποεκπροσωπούμενες ομάδες να συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι «ολυμπιακών αγώνων καταπίεσης», όπου η μια θιγμένη ομάδα ανθρώπων προσπαθεί να ξεπεράσει την άλλη, εκθέτοντας όλες τις κοινωνικές αδικίες που συναντά σε καθημερινή βάση.

Αλλά ακόμη και οι πιο δύσπιστοι σκεπτικιστές μπορούν να δουν την ανισότητα που επικράτησε στη μουσική βιομηχανία φέτος, αφού δύο από τα πιο πολυσυζητημένα περιστατικά κοινωνικής ασυνειδησίας οδήγησαν σε πολύ διαφορετικά αποτελέσματα για τους δύο καλλιτέχνες που εμπλέκονται.

Πρώτον, στις αρχές Φεβρουαρίου ενώ το τελευταίο του LP, Dangerous: The Double Albumήταν στο Νο. 1 του Billboard 200 chart, ο τραγουδιστής της κάντρι Μόργκαν Γουόλεν αποκαλύφθηκε σε ένα viral βίντεο ότι πρόφερε τη λέξη N ενώ επέστρεφε σπίτι από μια βραδινή έξοδο με φίλους.

Ο Morgan Wallen έχει το μεγαλύτερο άλμπουμ του 2021

Καθώς ο Wallen προχώρησε στην εκστρατεία συγγνώμης, η αντίδραση από τη βιομηχανία ήταν γρήγορη. Η κακοποιημένη τραγουδίστρια, η οποία ήταν μεταξύ των πιο διάσημων σταρ της κάντρι μόλις μήνες νωρίτερα, ακυρώθηκε από εμφανίσεις σε βραβεία, επιμελημένες λίστες αναπαραγωγής σε πλατφόρμες ροής, ακόμη και σε ορισμένους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Το άλμπουμ του Wallen, ωστόσο, αποδείχθηκε ανθεκτικό σε οποιαδήποτε από αυτές τις ακυρώσεις, καθώς οι οπαδοί της country φαινομενικά προκλητικά συνέχισαν να αγοράζουν περισσότερα από 2 εκατομμύρια ισοδύναμα αντίγραφα Επικίνδυνοςπου πέρασε άλλες επτά εβδομάδες στο Νο. 1 (σε σύνολο δέκα) μετά το περιστατικό και παραμένει στο top 10 κάθε εβδομάδα από την κυκλοφορία του (κάθεται στο Νο. 5 του τρέχοντος τσαρτ Billboard 200 στην 46η εβδομάδα του).

Παρά τις αρχικές προσπάθειες του κλάδου να θεωρήσει υπεύθυνο τον Wallen, Dangerous: The Double Album ανακηρύχθηκε το μεγαλύτερο άλμπουμ του 2021 στα τσαρτ του Billboard που κυκλοφόρησε μόλις πριν από λίγες μέρες.

Προχωρήστε γρήγορα το ημερολόγιο από τον Φεβρουάριο έως τον περασμένο Ιούλιο, όταν ο ράπερ DaBaby με έδρα τη Βόρεια Καρολίνα πιάστηκε σε ταινία κατά τη διάρκεια μιας παράστασης στο Rolling Loud κάνοντας ομοφοβικά και σεξιστικά σχόλια στους θαυμαστές του. Όπως και στην περίπτωση του Wallen, το βίντεο έγινε viral και η καταδίκη ήταν γρήγορη (συμπεριλαμβανομένου αυτού του χώρου).

Ο DaBaby, ο οποίος είναι μαύρος, ακυρώθηκε αμέσως από τις προγραμματισμένες παραστάσεις του φεστιβάλ (συμπεριλαμβανομένου του Lollapolooza, του Governor’s Ball, του Day N Vegas και πολλών άλλων) όλο το καλοκαίρι και χρειάστηκε να κάνει αρκετές προσπάθειες να ζητήσει συγγνώμη από την ομοφυλοφιλική κοινότητα ως αποτέλεσμα.

Όχι σε αντίθεση με τον Wallen, ο DaBaby (πραγματικό όνομα: Jonathan Kirk), βρισκόταν ψηλά στα charts τη στιγμή των προσβλητικών του δηλώσεων. Συμμετείχε σε ένα επιλεγμένο ντουέτο με τη Βρετανίδα τραγουδίστρια Dua Lipa στη μεγάλη επιτυχία της „Levitating“. Την εποχή του γεγονότος του Rolling Loud, το τραγούδι βρισκόταν στη μέση ενός ρεκόρ που έσπασε το top-10 στο Billboard Hot 100 και στη συνέχεια ονομάστηκε το κορυφαίο σινγκλ του 2021 στην ανακεφαλαίωση του τέλους της περασμένης εβδομάδας.

Το όνομα του DaBaby αφαιρέθηκε από το μεγαλύτερο single του 2021.

Όμως, σε αντίθεση με τον θρίαμβο του Wallen στον ετήσιο απολογισμό των άλμπουμ, το όνομα του DaBaby δεν υπήρχε πουθενά στους τίτλους του „Levitating“ στη λίστα σινγκλ του τέλους του έτους. Στην πραγματικότητα, έστω και αναδρομικά, αν περιηγηθείτε στον ιστότοπο του Billboard για τα τσαρτ Hot 100 από νωρίτερα το έτος, όταν το remix του DaBaby ήταν η πιο δημοφιλής έκδοση – ένα βασικό κριτήριο για τις επιλεγμένες πράξεις που έπρεπε να εμφανίζονται – το όνομα του DaBaby έχει αφαιρεθεί από το τραγούδι επιτυχίας πιστώσεις καλλιτέχνη.

Η Dua Lipa κατήγγειλε περίφημα τα σχόλια του Rolling Loud που έκανε ο σύντροφός της στο ντουέτο και αφαίρεσε το remix του DaBaby του «Levitating» από τις πλατφόρμες ροής. Το ραδιόφωνο ακολούθησε γρήγορα το παράδειγμά του και τελικά η αρχική σόλο έκδοση του „Levitating“ έγινε η πιο παιγμένη, ακόμη και όταν ορισμένοι θαυμαστές συνέχισαν να μεταδίδουν το remix σε πλατφόρμες όπου ήταν ακόμα διαθέσιμο.

Μόλις τον Αύγουστο, το remix του DaBaby ήταν ακόμα καταχωρημένο στο πολυμετρικό τσαρτ Hot 100 τραγουδιών, το οποίο λαμβάνει υπόψη τη ροή, τις λήψεις και το airplay, παρόλο που η πίστωση του ράπερ είχε αφαιρεθεί από το μεγαλύτερο μέρος του ραδιοφώνου του Billboard, μόνο για airplay. διαγράμματα. Εκείνη την εποχή, ακόμη και αυτός ο μπλόγκερ προέβλεψε ότι, παρά τις αντιδράσεις, ο DaBaby θα κέρδιζε πίστωση εάν το „Levitating“ κατέληγε να γίνει το κορυφαίο τραγούδι της χρονιάς.

Πόσο λάθος έκανα.

Αντίθετα, η συνεισφορά του DaBaby ουσιαστικά σβήνεται από τα βιβλία των ρεκόρ και η ιδιότητά του ότι έχει εμφανιστεί στη μεγαλύτερη επιτυχία του 2021, έχει διαγραφεί.

Ενώ υπάρχουν αποχρώσεις σε αυτή τη διαφορά μεταξύ των αποτελεσμάτων Wallen και DeBaby, όπως το γεγονός ότι το επίτευγμα του Wallen συνδέεται με ένα ολόκληρο άλμπουμ, ένα από το οποίο προφανώς δεν μπορεί να εξαχθεί το όνομά του, αυτή η εξέλιξη δείχνει ότι οι ακυρώσεις δεν πέτυχαν το ίδιο και για τους δύο καλλιτέχνες, των οποίων τα σχόλια ήταν εξαιρετικά φρικτά.

Οι θαυμαστές του Wallen, καθώς και άνθρωποι που πιθανότατα δεν νοιάζονταν τόσο για τη μουσική του όσο για την πολιτική της κουλτούρας ακύρωσης, βγήκαν έξω και αγόρασαν το άλμπουμ του κατά μάζα. Ακόμη και χωρίς υποστήριξη ετικέτας, ραδιοφώνου ή βραβείων, και ίσως ακόμη και παρά τις απαγορεύσεις του κλάδου, Επικίνδυνος συνέχισε να είναι κορυφαίος πωλητής στην Αμερική, δίνοντας βάρος στη μακροχρόνια θεωρία ότι ορισμένα αδικήματα είναι πιο ανεκτά σε αυτή τη χώρα από άλλα.

Διαβάστε περισσότερα: Ο Morgan Wallen προήδρευσε σε μια πρώτη δεκάδα με πέντε άλμπουμ των οποίων οι στίχοι περιείχαν τη λέξη N.

Εκτός από μια απόκρουση του συναδέλφου του ράπερ Boosie Badazz, ο οποίος μετά τις δικές του ομοφοβικές δηλώσεις (κυρίως εναντίον του ανοιχτά γκέι ράπερ Lil Nas X) επέτρεψε στον DaBaby να εμφανιστεί στο Boosie Bash του τον Αύγουστο, η βιομηχανία έσβησε τον DaBaby από τον χάρτη. Μια ματιά στα τσαρτ του Billboard στο Διαδίκτυο και δεν υπάρχει σχεδόν κανένα αρχείο που να δείχνει ότι ο ράπερ ήταν βασικό μέρος του Νούμερο Ένα τραγουδιού της χρονιάς.

Σε πλήρη αποκάλυψη, η Morgan Wallen συνεχίζει να αποφεύγεται από τη βιομηχανία. Παρά το γεγονός ότι είχε το μεγαλύτερο άλμπουμ της χρονιάς, ο νέος της κάντρι αποκλείστηκε από τα φετινά CMA και τα Αμερικανικά Μουσικά Βραβεία και τον σνομπάρουν τα επερχόμενα Γκράμι, για τα οποία έλαβε μηδενικές υποψηφιότητες.

Αλλά τουλάχιστον το να έχει το Νο. 1 άλμπουμ του 2021 μπορεί να χρησιμεύσει ως το παροιμιώδες μεσαίο δάχτυλό του για να ακυρώσει την κουλτούρα και μια βιομηχανία που κάποιοι λένε ότι του φέρθηκε πολύ σκληρά για την πράξη 10 μηνών για την οποία από τότε έχει δείξει μεταμέλεια.

Ο DaBaby, από την άλλη, δεν έχει τέτοιο φύλλο στην τράπουλα του.

Και εκεί έγκειται η ασυμφωνία. Επειδή, παρά το γεγονός ότι η σόλο έκδοση του «Levitating» της Dua Lipa κατέληξε με τη μερίδα του λέοντος στα νούμερα κατανάλωσης του κομματιού μετά το Rolling Loud, σαφώς δεν θα είχε καταταχθεί ως το Νο. 1 Hot 100 τραγούδι του 2021 χωρίς τη συμβολή του DaBaby, που πυροδότησε τη δεύτερη ζωή της μελωδίας στις αρχές του έτους.

Και αυτός είναι ο λόγος που αυτός —και οι μαύροι καλλιτέχνες γενικά— μπορεί να έχουν το μεγαλύτερο παράπονο το 2021.

DaBaby

DJRob

Ο DJRob (αυτός/αυτός) είναι ένας ανεξάρτητος μουσικός blogger από κάπου στην Ανατολική Ακτή που καλύπτει είδη R&B, hip-hop, pop και rock – καθώς και πολλά μουσικά νέα και τρέχοντα πράγματα! Μπορείτε να τον ακολουθήσετε στο Twitter στο @djrobblog.

Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε δωρεάν (παρακάτω) για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για μελλοντικά άρθρα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar