Λοιπόν, ΑΥΤΟ δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του Billboard στο τέλος της χρονιάς!

60
Λοιπόν, ΑΥΤΟ δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του Billboard στο τέλος της χρονιάς!

(3 Δεκεμβρίου 2021). Την Πέμπτη (2 Δεκεμβρίου), το Billboard ανακοίνωσε την ετήσια ανακεφαλαίωση των μεγαλύτερων επιτυχιών του έτους και δημοσίευσε την κατάταξη στην ιστοσελίδα της. Οι λίστες του 2021 καλύπτουν μια περίοδο από τα γραφήματα τους με ημερομηνία 21 Νοεμβρίου 2020 έως 13 Νοεμβρίου 2021.

Το «Levitating» της Dua Lipa είναι το Νο. 1 τραγούδι του 2021 στο Billboard Hot 100 (μόνο η τέταρτη φορά που ένα μη εβδομαδιαίο Νο. 1 τραγούδι παίρνει την τιμή).

Υπήρχαν πολύ λίγες εκπλήξεις. Όπως είχε προβλεφθεί εδώ πριν από μήνες, η Dua Lipa κέρδισε το κορυφαίο σινγκλ της χρονιάς στο Hot 100 με το „Levitating“, το ξανά και ξανά Νο. 2 smash ντουέτο με τον κακόβουλο ράπερ DaBaby που δεν έφτασε ποτέ στο Νο. 1 στα εβδομαδιαία charts αρκετά για να συγκεντρώσει περισσότερους πόντους κατά τη διάρκεια της χρονιάς από οποιοδήποτε άλλο τραγούδι, Νο. 1 ή άλλο. Το „Levitating“, το οποίο εξακολουθεί να βρίσκεται στο εβδομαδιαίο chart σήμερα, πέρασε απίστευτες 41 εβδομάδες στην πρώτη δεκάδα, το οποίο είναι δεύτερο μόνο μετά τις 57 εβδομάδες από το „Blinding Lights“ του The Weeknd, το οποίο ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία του Hot 100 του 2020 (και επίσης αναμενόμενα, η μεγαλύτερη επιτυχία όλων των εποχών στο Hot 100), που πέρασε το 2020-21.

Αλλά αυτό που πέρασε απαρατήρητο είναι το άνευ προηγουμένου κατόρθωμα των τσαρτ που συνδυάζουν η Dua Lipa και το The Weeknd για να δημιουργήσουν με τις υψηλές τοποθετήσεις τους στα Hot 100 charts στο τέλος της χρονιάς σε διαδοχικά χρόνια.

Ακριβώς πίσω από το „Levitating“ στη φετινή ανακεφαλαίωση βρίσκεται ο πιο πρόσφατος κορυφαίος του The Weeknd, το „Save Your Tears“ (με την Ariana Grande να κάνει ντουέτο στο remix), το οποίο κατατάσσεται στο Νο. 2 συνολικά για το 2021. Με αυτόν τον τρόπο, είναι το υψηλότερο κατάταξη τραγουδιού από έναν άνδρα σόλο καλλιτέχνη στη λίστα.

Το «Blinding Lights» του Weeknd ήταν το Νο. 1 για το 2020

Το 2020, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το «Blinding Lights» του Καναδού σούπερ σταρ ήταν το κορυφαίο τραγούδι εκείνης της χρονιάς. Και στο Νο. 4 της λίστας του 2020; Δεν ήταν άλλος από τη Dua Lipa και τον προκάτοχο του „Levatating“, του συναρπαστικού „Don’t Start Now“.

Ακριβώς όπως το „Levitating“ είναι φέτος, το „Don’t Start Now“ ήταν το τραγούδι με την υψηλότερη κατάταξη από γυναίκα κορυφαία σόλο καλλιτέχνη στην ανακεφαλαίωση του 2020 (εκτός από το The Weeknd, τοποθετήθηκε πίσω από τραγούδια των Post Malone και Roddy Ricch). Κάνοντας έτσι την πρώτη φορά στην 63χρονη ιστορία των Hot 100 που οι ίδιοι δύο σόλο καλλιτέχνες έκλεισαν τη χρονιά με τις μεγαλύτερες επιτυχίες από άνδρες και γυναίκες που πρωταγωνιστούν σόλο σε συναπτά έτη. Η Dua Lipa και το The Weeknd είναι οι πρώτοι καλλιτέχνες που πέτυχαν αυτό το κατόρθωμα καθώς τα „Don’t Stop Now“ και „Levitating“ είναι οι μεγαλύτερες επιτυχίες από γυναίκα το 2020 και το 2021, αντίστοιχα, ενώ τα „Blinding Lights“ και „Save“ Τα δάκρυα σου», αντίστοιχα, είναι οι μεγαλύτερες επιτυχίες από έναν άνδρα τα τελευταία δύο χρόνια. Για καλό μέτρο, το „Blinding Lights“ κατατάσσεται στο Νο. 3 στην ανακεφαλαίωση του 2021, η πρώτη φορά που ένα κορυφαίο τραγούδι της προηγούμενης χρονιάς κατατάσσεται τόσο ψηλά στην επανάληψη της επόμενης χρονιάς.

Αυτό που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό και για τους δύο καλλιτέχνες είναι ότι τα τραγούδια προέρχονται από τα ίδια άλμπουμ. Τόσο το „Blinding Lights“ και το „Save Your Tears“ είναι από το The Weeknd’s Μετά από ώρες άλμπουμ, ενώ τα “Don’t Stop Now” και “Levitating” προήλθαν από τους Lipa’s Μελλοντική Νοσταλγία.

Ενώ τόσο οι The Weeknd όσο και η Dua Lipa έχουν κλιμακωθεί στα τσαρτ με άλλες συμμετοχές μεταξύ των μεγάλων συντριβών τους, τα τραγούδια που σημειώθηκαν παραπάνω θεωρούνται σε μεγάλο βαθμό τα σινγκλ που ακολούθησαν τους μεγάλους προκατόχους τους, κάνοντας αυτό το επίτευγμα από έτος σε έτος ακόμη πιο εκπληκτικό. Το γεγονός ότι τόσο το „Save Your Tears“ και το „Levitating“ παρέμειναν στο chart για τόσο καιρό (αφού τα „Blinding Lights“ και „Don’t Start Now“ έκαναν το ίδιο νωρίτερα) έχει δυσκολέψει τις μεταγενέστερες κυκλοφορίες από κάθε καλλιτέχνη. να κερδίσει οποιαδήποτε πραγματική έλξη.

Συγκεκριμένα, το „We’re Good“ της Lipa, που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2021 ως σινγκλ από την πολυτελή έκδοση του Μελλοντική Νοσταλγίαέφτασε μόνο στο Νο. 31 του Hot 100. Με το „Levitating“ να υποχωρεί τελικά, το ντουέτο της Lipa με τον Elton John, „Cold Heart“, βρίσκεται στο Νο. 11 και ετοιμάζεται για μια είσοδο στο top-10 (μόλις υποχωρήσουν οι διακοπές).

Το «Take My Breath» του Weeknd, το ίδιο είχε σκοπό να ξεκινήσει μια μετά-Μετά από ώρες εποχή, έφτασε στο Νο. 6 το περασμένο καλοκαίρι και συνεχίζει να κατατάσσεται χαμηλότερα από το „Save Your Tears“ στην εβδομαδιαία λίστα. Το „Breath“ τερμάτισε στο μέτριο Νο. 89 στην ανακεφαλαίωση τέλους έτους 2021.

Όλα αυτά δείχνουν ότι υπάρχουν επιτυχίες και μετά υπάρχουν τζάγκερναουτ! Και αυτές τις μέρες, ή τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια, οι κορυφαίοι θαυμαστές ήταν από τους ίδιους δύο κορυφαίους σόλο καλλιτέχνες.

Μπορεί κανείς να μαντέψει ποιος θα έχει το κορυφαίο τραγούδι από άνδρα και γυναίκα σολίστ στην ετήσια ανακεφαλαίωση του επόμενου έτους; Προς το παρόν δεν φαίνεται ότι ούτε το The Weeknd ούτε η Dua Lipa έχουν το εσωτερικό κομμάτι για να τα καταφέρουν τρία συνεχόμενα χρόνια.

Αλλά το νέο έτος γραφημάτων (20 Νοεμβρίου 2021 – 12 Νοεμβρίου 2022) είναι ακόμα νέο. Και, όπως έχει αποδειχθεί τα τελευταία δύο χρόνια, σχεδόν τα πάντα θα μπορούσαν να συμβούν.

Μείνετε συντονισμένοι (και συγχαρητήρια τόσο στο The Weeknd όσο και στη Dua Lipa για τα εκπληκτικά τους επιτεύγματα στα chart)!

DJRob

DJRob (2021)

Ο DJRob (αυτός/αυτός) είναι ένας ανεξάρτητος μουσικός blogger από κάπου στην Ανατολική Ακτή που καλύπτει είδη R&B, hip-hop, pop και rock – καθώς και πολλά μουσικά νέα και τρέχοντα πράγματα! Μπορείτε να τον ακολουθήσετε στο Twitter στο @djrobblog.

Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε δωρεάν (παρακάτω) για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για μελλοντικά άρθρα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar