Κερδισε το? Το «God Did» του DJ Khaled μπορεί να υπερηφανεύεται για 7 από τους 10 πιο παραγωγικούς ράπερ εν ζωή και ένα ρόστερ που έχει ένα τρελό 81 Νο. 1 άλμπουμ, συλλογικά

0
Κερδισε το?  Το «God Did» του DJ Khaled μπορεί να υπερηφανεύεται για 7 από τους 10 πιο παραγωγικούς ράπερ εν ζωή και ένα ρόστερ που έχει ένα τρελό 81 Νο. 1 άλμπουμ, συλλογικά

(8 Σεπτεμβρίου 2022). Πώς ένας 46χρονος Deejay και πρώην παρουσιαστής ραδιοφωνικών εκπομπών με παλαιστινιακή καταγωγή και χωρίς δικό του ρεπερτόριο ραπ ανέπτυξε αρκετή επιρροή για να υπερηφανεύεται για έναν από τους πιο παραγωγικούς καλλιτέχνες σε οποιοδήποτε άλμπουμ hip-hop ποτέ;

Στην περίπτωση του DJ Khaled, προφανώς αξίζει να συνδεθείς. Επειδή όταν είστε συνδεδεμένοι, θα έχετε πολύ λίγα προβλήματα ως σύνδεσμος, ειδικά όταν πρόκειται να εξασφαλίσετε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα ως επιλεγμένους καλεσμένους για το τελευταίο σας άλμπουμ—καλλιτέχνες που αναμφισβήτητα—και κατά ειρωνικό τρόπο—δεν θα μπορούσαν να τραβήξουν από ένα τόσο ευρύ φάσμα συνεργατών για τα δικά τους σύνολα.

Το «God Did» του DJ Khaled ήταν στην κορυφή του τσαρτ άλμπουμ αυτής της εβδομάδας (10 Σεπτεμβρίου 2022)

Το πιο πρόσφατο έργο του πολυ-ενωτικού θαύματος Khaled, με τίτλο Ο Θεός έκανε, βρέθηκε στην κορυφή του τσαρτ άλμπουμ Billboard 200 της περασμένης εβδομάδας, καθιστώντας το το τέταρτο ταξίδι του στην κορυφή. Τα τρία πρώτα του – όλα από το 2016 – ήταν Κύριο κλειδί, Ευγνώμων και Khaled, Khaled.

Μόνο δώδεκα άλλοι καλλιτέχνες της hip-hop – δέκα από τους οποίους ζουν ακόμα – είχαν περισσότερα άλμπουμ Νο. 1 από τον Khaled. Επτά από αυτούς τους δέκα ζωντανούς ράπερ εμφανίζονται Ο Θεός έκανε.

Συνολικά, του Khaled Ο Θεός έκανε περιλαμβάνει 31 διαφορετικούς καλεσμένους καλλιτέχνες. Αυτός είναι πολύς ο κοινός χώρος για ένα άλμπουμ του οποίου ο συνολικός χρόνος αναπαραγωγής είναι μόνο 57 λεπτά και έντεκα δευτερόλεπτα σε 18 κομμάτια.

Αλλά αυτοί οι 31 καλλιτέχνες δεν είναι μόνο όποιος πράξεις. Είναι αναμφισβήτητα η πιο παραγωγική συλλογή καλλιτεχνών που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε στούντιο άλμπουμ —hip-hop ή άλλο— που δεν ήταν soundtrack, άλμπουμ με οφέλη ή άλλο είδος συλλογής.

Ανάμεσα στους 31 καλλιτέχνες που εμφανίζονται στο Ο Θεός έκανε (δείτε τον παρακάτω πίνακα), σημείωσαν ογδόντα ένα (!) άλμπουμ Νο. 1 καριέρας στο Billboard 200. Πετάξτε τα τρία προηγούμενα Νο. 1 του Khaled και υπάρχουν συνολικά 84 άλμπουμ που κορυφαίων στα τσαρτ καριέρας κατανέμονται μεταξύ των 32 καλλιτεχνών τη λήψη πίστωσης ονόματος Ο Θεός έκανε.

Στην πραγματικότητα, με τον Jay-Z, τον Drake, τον Ye, τον Eminem και τον Future να έχουν όλα χαρακτηριστικά στο άλμπουμ, ο DJ Khaled έχει εξασφαλίσει τους πέντε ράπερ με τους περισσότερους Νο. 1 από όλους τους καλλιτέχνες hip-hop σε ένα LP! Αυτοί οι πέντε ράπερ και μόνο αντιπροσωπεύουν τα 53 Νο. 1 άλμπουμ στους συλλογικούς τους καταλόγους.

Πόσα άλλα άλμπουμ hip-hop μπορούν να ισχυριστούν ότι έχουν τους πέντε πιο παραγωγικούς ράπερ στην ιστορία του Billboard στο ίδιο σετ; Ρίξε τον Lil Wayne και τον Rick Ross και του Khaled Ο Θεός έκανε (όπως αναφέρθηκε προηγουμένως) έχει επτά από τους δέκα ζωντανούς ράπερ με τα περισσότερα Νο. 1 άλμπουμ στην ιστορία, όλα σε ένα LP.

Το μόνο που λείπει είναι οι Nas, J. Cole και Kendrick Lamar (και έχουν εμφανιστεί σε προηγούμενα άλμπουμ του Khaled, συμπεριλαμβανομένων και των τριών στο 2016 Κύριο κλειδί).

Με απλά λόγια —χρησιμοποιώντας τη συνεργατική δύναμη ως μέτρηση— ο Khaled μπορεί να έχει μεγαλύτερη έλξη στο hip-hop από οποιονδήποτε από τους ίδιους τους καλλιτέχνες. Πόσοι από αυτούς τους ράπερ -συμπεριλαμβανομένων των Jay-Z, Drake ή Ye- θα μπορούσαν να έχουν συμπεριλάβει τόσο μεγάλη ομάδα άλλων κορυφαίων καλλιτεχνών στα δικά τους άλμπουμ όσο ο Khaled;

Αυτό είναι αξιοσημείωτο για τον βετεράνο επιμελητή – έναν 46χρονο Παλαιστίνιο-Αμερικανό, του οποίου ο πρώτος ισχυρισμός για φήμη ήταν να ξεγελάσει σε ένα τοπικό σημείο της Νέας Ορλεάνης πριν παρομοιάσει την αξιαγάπητη προσωπικότητά του για να γίνει ραδιοφωνική προσωπικότητα, hype man και εκτελεστικός παραγωγός του άλμπουμ (δηλαδή τα δικά του). Το να πούμε ότι ξεκίνησε από ταπεινά ξεκινήματα πριν φτάσει στην κορυφή θα ήταν μια μεγάλη υποτίμηση.

Όπως θα μπορούσε να πει ο Captain Obvious, ένα πράγμα που δεν είναι ο Khaled, ωστόσο, είναι ράπερ (ή τραγουδιστής, για αυτό το θέμα). Στην πραγματικότητα, μπορεί κάποιος να έχει την τάση να πει ότι έχει χτίσει ολόκληρη τη μουσική του καριέρα γύρω από δύο λογότυπα που περιέχουν μόνο έξι λέξεις: „We the best music“ και „nother one“ – το ένα ή και τα δύο έχουν επώνυμα σχεδόν κάθε κομμάτι που έχει κυκλοφορήσει από τότε τα πράγματα.

Ίσως είναι το γεγονός ότι είναι δεν ένας ράπερ που του επέτρεψε να εκμεταλλευτεί έναν τόσο κερδοφόρο κατάλογο χαρακτηριστικών στα άλμπουμ του. Πρώτον, η ετικέτα „DJ“ σημαίνει ότι οι επιλεγμένοι καλλιτέχνες είναι φυσικά τα αστέρια στα σινγκλ του, όχι ο ίδιος ο Khaled.

Δεν χρειάζεται να κοιτάξουμε περισσότερο από όλη τη διαφημιστική εκστρατεία γύρω από τον τετράλεπτο στίχο του Jay-Z στο ομώνυμο κομμάτι Ο Θεός έκανε (ένας στίχος που στα τέσσερα λεπτά και επτά δευτερόλεπτα είναι ένα λεπτό μεγαλύτερος από τη μέση διάρκεια όλων των άλλων τραγουδιών του άλμπουμ (3:07)). Αυτός ο στίχος από μόνος του έχει πυροδοτήσει έντονες συζητήσεις για το αν είναι ένας από τους καλύτερους του Τζέι ποτέ (δεν είναι, αλλά σίγουρα είναι ο μεγαλύτερος της δεκαετίας).

Το lyric video του DJ Khaled για το „God Did“, το ομότιτλο κομμάτι από το τελευταίο του Νο. 1 άλμπουμ

Δεύτερο: χωρίς καμία ιστορία ραπ της ίδιας του Khaled, ο ανταγωνισμός και ο παράγοντας του βοείου κρέατος είναι ανύπαρκτος. Ο πιο κοντινός DJ Khaled στο να έχει μια παρατεταμένη συναναστροφή με οποιονδήποτε στο ραπ παιχνίδι ήταν το χτύπημα του ίδιου και του 50 Cent που ξεκίνησε στα ίσια.

Αλλά ακόμη και αυτή ήταν μια σύγκρουση που ξεκίνησε όχι εξαιτίας οποιωνδήποτε diss ραπ ή λεκτικών επιθέσεων εναντίον 50 από τον χαρούμενο DJ, αλλά επειδή ο Khaled άφησε ανοιχτά τον ράπερ „In Da Club“. Γίνε πλούσιος ή πέθανε προσπαθώντας Το CD έβγαλε από την τσάντα με τα κλασικά του ενώ εμφανιζόταν στο „Rap City“ της BET το 2007. Ήταν μια κίνηση που ο Khaled απέδωσε στη στάση του για „αγάπη“ και „ενότητα“.

Καθώς το 50 έχει αποδειχθεί ότι είναι το μεγαλύτερο τρολ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Διαδικτύου τα τελευταία χρόνια, ίσως ο πιο χαρούμενος Khaled να ασχολιόταν με κάτι τότε. Και με Ο Θεός έκανεο deejay από τη Νέα Ορλεάνη έχει πλέον διπλάσιο αριθμό Νο. 1 άλμπουμ από τον ράπερ των Queens, ο οποίος δεν έχει φτάσει στην κορυφή των charts από το 2005.

Περιττό να πούμε ότι πιθανότατα δεν θα δείτε ποτέ το 50 Cent σε ένα από τα άλμπουμ του DJ Khaled, αλλά ως ένας από τους πιο συνδεδεμένους διασκεδαστές σε όλη τη μουσική, ο καλλιτέχνης „All I Do Is Win“ δεν έχει κανένα πρόβλημα να εξασφαλίσει την ελίτ του hip-hop ως προβεβλημένες πράξεις.

Εδώ είναι η ανάλυση των 31 καλλιτεχνών (εξαιρουμένου του ίδιου του Khaled) που εμφανίζονται Ο Θεός έκανε και η Νο. 1 ιστορία τους στο Billboard 200.

Επιλεγμένος καλλιτέχνης Καριέρα Νο 1 άλμπουμ
Jay-Z 14
Ντρέικ 11
Eminem 10
Εσείς 10
Μελλοντικός 8
Ρικ Ροσ 5
Lil Wayne 5
Γκούνα 3
Quavo/Απογείωση 2 (ως Migos)
Τράβις Σκοτ 2
Χυμός WRLD 2
21 Άγριος 2
Lil Baby 2
Lil Durk 2
Jadakiss 1
Kodak Black 1
Ρόντι Ριτς 1
John Legend, SZA, Don Toliver, Fridayy, Nardo Wick, Latto, City Girls, Skillibeng, Buju Banton, Capleton, Bounty Killer, Sizzla, Vory 0
Δεδομένα με βάση την έρευνα του ιστολογίου για το εβδομαδιαίο διάγραμμα Billboard 200

Το παλιό ρητό λέει «καλύτερα να είσαι τυχερός παρά καλός». Ίσως στην περίπτωση του Khaled, είναι καλύτερο να είσαι συνδεδεμένος παρά τυχερός.

DJRob

DJRob

Ο DJRob (αυτός/αυτός/η) είναι ένας ανεξάρτητος μουσικός blogger από κάπου στην Ανατολική Ακτή που καλύπτει είδη R&B, hip-hop, ποπ και ροκ – καθώς και πολλά μουσικά νέα και τρέχοντα πράγματα! Μπορείτε να τον ακολουθήσετε στο Twitter στο @djrobblog.

Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε δωρεάν (παρακάτω) για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για μελλοντικά άρθρα.

Schreibe einen Kommentar