Η Nicki Minaj, η Cardi B και άλλοι συνδυάζονται για μια ιστορική πρωτιά, αλλά επισκιάζεται από ένα μικρό βόειο κρέας μεταξύ γυναικών ράπερ.

0
Η Nicki Minaj, η Cardi B και άλλοι συνδυάζονται για μια ιστορική πρωτιά, αλλά επισκιάζεται από ένα μικρό βόειο κρέας μεταξύ γυναικών ράπερ.

(5 Οκτωβρίου 2022). Ένα εκπληκτικό ορόσημο για πρώτη φορά σημειώθηκε στα charts του Billboard αυτή την εβδομάδα, εν μέρει χάρη στους σούπερ σταρ ράπερ Nicki Minaj και Cardi B, οι οποίοι, σε έναν ιδανικό κόσμο, θα χαιρόντουσαν με ενότητα, χωρίς να συνεχίσουν να λάμπουν το γελοίο μικρό βοδινό τους με τοξικά tweets. και αλλαγές στην εικόνα του avatar με σκοπό να τρολάρουν ο ένας τον άλλον.

Ιδού το επίτευγμα:

Η Nicki και η Cardi, μαζί με πολλές άλλες γυναίκες, συνδυάζονται για να δώσουν στις γυναίκες ράπερ μια άνευ προηγουμένου εκπροσώπηση στην πρώτη δεκάδα του Billboard’s Hot 100 chart αυτή την εβδομάδα.

Και αν δεν υπολογίζετε τον Post Malone στους ράπερ – έχει πει ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του έναν τέτοιο – τότε οι γυναίκες υπολογίζουν όλα από τους καλλιτέχνες hip-hop στη δεκάδα αυτής της εβδομάδας.

Ας αναλύσουμε πού βρίσκονται οι γυναίκες ράπερ στην πρώτη δεκάδα αυτής της εβδομάδας (με ημερομηνία 8 Οκτωβρίου 2022). Σημείωση: υπάρχουν ορισμένες επιφυλάξεις, τις οποίες το ιστολόγιο θα αναλύσει παρακάτω.

Πρώτον, η Doja Cat —η οποία θεωρεί τον εαυτό της ράπερ— βρίσκεται στο Νο. 4 ως διακεκριμένη καλλιτέχνης στο «I like You (A Happier Song)» του Post Malone. Το τραγούδι μπορεί να μην θεωρείται χιπ-χοπ, αλλά ο Doja Cat τραγουδά-ραπάρει στους στίχους του τραγουδιού.

Στο Νο. 6 βρίσκεται το πρώην Νο. 1 σινγκλ της Nicki Minaj «Super Freaky Girl». Τον Αύγουστο, έγινε το πρώτο Νο. 1 του Minaj ως σόλο καλλιτέχνης. Τα δύο προηγούμενα Νο. 1 της ήταν σε συνεργασίες με το Doja Cat και το 6ix9ine, και τα δύο το 2020.

Η ράπερ του Μέμφις, GloRilla, κατακτά το πρώτο της top-10 με τη δεύτερη επιτυχία του chart „Tomorrow 2“ με την Cardi B.

Το ντεμπούτο στο chart στο Νο. 9 είναι το „Tomorrow 2“ της Memphis femcee GloRilla, στο οποίο εμφανίζεται η βετεράνος ράπερ Cardi B. Η GloRilla απολαμβάνει την πρώτη της επιτυχία στο top-10, ενώ αυτή είναι η ενδέκατη για την Cardi (ένα σημείο που επηρεάζει τα μοσχάρια που θα φτάσουμε αργότερα).

Και στο Νο. 10 είναι το «About Damn Time» της Lizzo, επίσης πρώην Νο. 1 Hot 100 Hit. Τώρα, ομολογουμένως, αυτό δεν είναι επίσης ένα κομμάτι hip-hop – παρόμοιο με το „I Like You“ παραπάνω – αλλά η Lizzo θεωρείται ταυτόχρονα ράπερ και τραγουδίστρια στο επάγγελμα, επομένως η συμπερίληψή της σε αυτήν τη λίστα είναι αμφίβολη αλλά δικαιολογημένη – τουλάχιστον σε όρους εκπροσώπησης του ράπερ και η συμβολή της στο πρωτόγνωρο επίτευγμα των κυριών.

Έτσι είναι πέντε γυναίκες ράπερ ή ράπερ μερικής απασχόλησης—Doja Cat, Nicki Minaj, GloRilla, Cardi B και Lizzo— συγκαταλέγονται στην πρώτη δεκάδα ταυτόχρονα… κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο Billboard.

Μια άνευ προηγουμένου πέντε γυναίκες ράπερ περιλαμβάνονται στην πρώτη δεκάδα αυτής της εβδομάδας του Billboard (με ημερομηνία 8 Οκτωβρίου 2022).

Ακόμα κι αν δεν μετράτε το τραγούδι της Lizzo ως ραπ μελωδία, αυτό αφήνει τέσσερις πιστές γυναίκες ράπερ στο top 10, το οποίο εξακολουθεί να είναι περισσότερο από ό,τι ποτέ σε μια εβδομάδα.

Και το Billboard δεν περιλαμβάνει καν τις γυναίκες που εμφανίζονται στο „Queen Mix“ του „Super Freaky Girl“ της Nicki—τις συναδέλφους ράπερ JT (of City Girls), BIA, Katie Got Bandz, Akbar V και Maliibu Miitch—γιατί Η έκδοσή τους δεν αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 50% της συνολικής δραστηριότητας ραδιοφώνου/πωλήσεων/streaming του τραγουδιού.

Το Queen Mix του „Super Freaky Girl“ περιελάμβανε έξι ράπερ, συμπεριλαμβανομένης της Nicki Minaj (πάνω δεξιά), αλλά δεν πιστώνονται στο chart λόγω πολιτικής του Billboard

Αν αυτές οι πέντε επιπλέον γυναίκες είχαν επίσης πιστωθεί στο chart, τότε θα υπήρχαν 10 γυναίκες ράπερ (ή εννέα χωρίς τη Lizzo) και μηδέν άνδρες MCs στην πρώτη δεκάδα αυτής της εβδομάδας.

Υπό ιδανικές συνθήκες, αυτό θα ήταν αφορμή για γιορτή. Αυτές οι γυναίκες θα γιόρταζαν το ορόσημό τους και η μία για την άλλη… κρατώντας η μία την άλλη ψηλά και επαινώντας τις αδερφές τους για όσα μπόρεσαν να επιτύχουν συλλογικά.

Αλλά αυτά είναι η καστάνια της δεκαετίας του 2020 και η κουλτούρα της ραπ απαιτεί από αυτές τις γυναίκες να φτιάχνουν τον εαυτό τους με το να περιορίζουν τις συναδέλφους τους, ιδιαίτερα αυτές που θεωρούν «opps», και να φτιάχνουν ένα γελοίο, μερικές φορές υποκινούμενο από τους θαυμαστές μοσχάρι που είναι και μικροπρεπές και οριακά επικίνδυνο.

Η τριβή μεταξύ των αναμφισβήτητα δύο πιο επιτυχημένων γυναικών ράπερ στην ιστορία, της Nicki Minaj και της Cardi B, είναι ιδιαίτερα πυκνή. Μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η Cardi αντάλλαξε τσιμπήματα στο Twitter με τρεις από τους κύριους ράπερ (JT, Akbar V και τώρα Maliibu Miitch) που εμφανίστηκαν στο „Queen Remix“ της Minaj.

Ένα από αυτά τροφοδοτήθηκε από το γεγονός ότι ο JT δεν συμπεριέλαβε την Cardi σε ένα συγχαρητήριο μήνυμα προς την GloRilla μετά το „Tomorrow 2“ που έκανε το ντεμπούτο του στα γραφικά. Η Cardi, η οποία αναφέρεται τόσο στην ετικέτα του τραγουδιού όσο και στο chart του Billboard, πυροδοτήθηκε από την απάντηση της JT σε έναν θαυμαστή που την κάλεσε για το ελαφρύ.

Στην εξήγησή της, η JT σημείωσε ότι η Cardi κάνει top-10 επιτυχίες για χρόνια και το „Tomorrow 2“ ήταν το πρώτο της GloRilla, εξ ου και το σόλο συγχαρητήριο μήνυμα. Η Cardi απάντησε αποκαλώντας τον JT „lapdog“, ο οποίος στη συνέχεια απάντησε αποκαλώντας την Cardi „wiener dog“. Στη συνέχεια, η Cardi άρχισε να αμφισβητεί το ταλέντο και την απόδοση της JT, κάτι που οδήγησε σε πιο φαύλες ανταλλαγές μεταξύ των δύο γυναικών.

Μετά τον καβγά τους στο Twitter, η Nicki Minaj άλλαξε το avi της στο Twitter σε μια επιλογή του JT, ωθώντας την Cardi να αλλάξει τη δική της με τον συνάδελφό της ράπερ Remy Ma, ο οποίος είναι γνωστό ότι έχει κολλήσει με τη Minaj.

Maliibu Miitch

Ο συνεργάτης του „Super Freaky“ και αυτοαποκαλούμενος γκάνγκστα Maliibu Miitch οδήγησε τα πράγματα σε πιο επικίνδυνο μονοπάτι όταν πρότεινε (και πάλι, αφού ένας θαυμαστής την τράβηξε στη διαμάχη λέγοντας ότι μπορεί να είναι ο επόμενος στόχος της Cardi στο Twitter) ότι θα χρειάζονταν οι δυο τους να τακτοποιήσει τα πράγματα με τον παλιομοδίτικο τρόπο — αυτοπροσώπως στους δρόμους του Μπρονξ.

Φαινομενικά αστειευόμενος, ο Miitch έγραψε στο Twitter «Ακόμα σκέφτομαι ότι η μόνη λύση για να τρέχεις το στόμα σου στο Διαδίκτυο είναι να βάλω χέρια και πόδια στο u real lyfe» προτού παραδεχτεί «έτσι ξέρω ότι δεν είμαι καλά στο κεφάλι. ”

Μετά από άλλα tweet που πρότειναν ότι αυτή και η Cardi συναντιούνται σε έναν αγώνα δρόμου, η Cardi δημοσίευσε ένα σύντομο βίντεο με τον εαυτό της προφανώς κάπου στο Μπρονξ με λεζάντα «Είμαι γύρω». Η συνάντηση δεν υλοποιήθηκε ποτέ, ωθώντας τον Miitch να προτείνει ότι η Cardi έφυγε αφού ήταν εκεί μόνο για μία ώρα και εξαφανίστηκε.

Η Cardi απάντησε ότι βρισκόταν στο Μπρονξ για επίσκεψη σε ένα μέλος της οικογένειας και ότι αγνοούσε τις απειλές του Miitch.

Εάν αυτή η μπλόγκερ γράφει πια για αυτές τις γελοίες ανταλλαγές, τότε θα αφιέρωνα περισσότερο χρόνο στα μοσχάρια παρά στο ιστορικό ορόσημο του γραφήματος που αυτές οι γυναίκες συνεργάστηκαν άθελά τους για να επιτύχουν στο Billboard αυτής της εβδομάδας, οπότε θα σταματήσω εκεί.

Αλλά κυρίες —και θαυμαστές αυτών των κυριών— κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και, για μια φορά, βρείτε κάποιο κοινό έδαφος για να σταθείτε.

Το να βγείτε από το top 10 του Billboard αυτής της εβδομάδας και να έχετε εκπροσώπηση ρεκόρ σε αυτό το ανώτερο επίπεδο τσαρτ είναι μια εξαιρετική αρχή!

Τα κουρέλια του hip-hop δεν έχουν προσέξει αυτό το επίτευγμα και έτσι δεν έχει γίνει viral. Αντίθετα, έδωσαν ασταμάτητα κάλυψη με ποιον μπορεί να έρθει αντιμέτωπος η Cardi στη συνέχεια ή πώς η Nicki φέρεται να έχει εμμονή με κάθε κίνηση της Cardi.

Οι θαυμαστές θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό να στριμώξουν τα μοσχάρια κάνοντας tweet και retweet, ενώ προσθέτουν ετικέτες στις γυναικείες αρχές ραπ και υπενθυμίζοντάς τους ότι αυτό είναι αιτία ενότητας για τον εορτασμό ενός εκπληκτικού επιτεύγματος, ακόμα κι αν πολλά από αυτά έχουν τις ρίζες τους σε ανοησίες και καστάνια.

Η Nicki και η Cardi εμφανίζονται σε πιο ενοποιημένες περιόδους (περίπου το 2018)

DJRob

Ο DJRob (αυτός/αυτός/η) είναι ένας ανεξάρτητος μουσικός blogger από κάπου στην Ανατολική Ακτή που καλύπτει είδη R&B, hip-hop, ποπ και ροκ – καθώς και πολλά μουσικά νέα και τρέχοντα πράγματα! Μπορείτε να τον ακολουθήσετε στο Twitter στο @djrobblog.

Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε δωρεάν (παρακάτω) για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για μελλοντικά άρθρα.

DJRob

Schreibe einen Kommentar