Η σημασία της δημιουργίας διαφημιστικής εκστρατείας: Γνωρίστε τις φτηνές συγκινήσεις

48
Η σημασία της δημιουργίας διαφημιστικής εκστρατείας: Γνωρίστε τις φτηνές συγκινήσεις

Οι Φτηνές Συγκινήσεις είναι ένα garage/psych pop συγκρότημα από το Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο ήχος τους είναι ένας συνδυασμός γκαράζ συγκροτημάτων από τη δεκαετία του ’60 και μια αναβίωση συγκροτημάτων από τη δεκαετία του 2000.

Είναι ο ίδιος ήχος που τράβηξε την προσοχή End Of The Trail Recordsμε τον οποίο υπέγραψαν αφού υπέβαλαν σε έναν από εμάς ευκαιρίες. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό που τους τράβηξε στο συγκρότημα ήταν τα τραγούδια τους.

«Ποπ ψυχική στο καλύτερο που πιστεύουμε. Τη στιγμή της γραφής τους μόλις έπαιξαν το νέο τους single στο BBC Radio 6 από τον πανίσχυρο Steve Lamacq. Το οποίο είναι υπέροχο για κάθε συγκρότημα στο Ηνωμένο Βασίλειο!!!”

Ρίξτε μια ματιά σε αυτήν τη συνέντευξη με τους The Cheap Thrills, όπου μοιράζονται το μυστικό για να κάνουν τους προωθητές να σας κάνουν κράτηση, πώς να δημιουργήσετε διαφημιστική εκστρατεία γύρω από το συγκρότημα σας και τι θα ακολουθήσει για αυτούς.

Πες μας λίγα λόγια για την μπάντα σου. Πώς σχηματιστήκατε, πόσο καιρό είστε μαζί, τι είδους μουσική παίζετε κ.λπ.

Είμαστε Οι Φτηνές Συγκινήσεις. Είμαστε ένα indie pop συγκρότημα από το Orrell Park στο Λίβερπουλ. Στόχος μας είναι να γεμίσουμε τα αυτιά σας με πιασάρικα γάντζους και μελωδίες. Είμαστε ένα συγκρότημα για πάνω από 7 χρόνια τώρα, αλλά είμαστε φίλοι πολύ περισσότερο. Πηγαίναμε όλοι μαζί στο Δημοτικό.

Χωρίς τη βοήθεια μιας μεγάλης ομάδας, ποιος ήταν ο μεγαλύτερος αγώνας για εσάς ως καλλιτέχνη DIY;

Το να σε αγνοούν πρέπει να είναι ένας από τους μεγαλύτερους αγώνες ως καλλιτέχνης DIY. Έχουμε στείλει αμέτρητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε άτομα με τα οποία θα θέλαμε να συνεργαστούμε, είτε πρόκειται για ιστολόγιο, προωθητή ή άλλο άτομο του κλάδου και δεν λάβαμε καμία απάντηση. Είναι απογοητευτικό και νιώθεις σαν να χτυπάς το κεφάλι σου σε έναν τοίχο από τούβλα μερικές φορές, αλλά πρέπει να θυμάσαι ότι κανείς δεν σου χρωστάει τίποτα και πρέπει να αποδείξεις ότι σε ακούνε μέσα από τον «θόρυβο». Μας πήρε λίγο χρόνο για να το αναγνωρίσουμε αυτό και αποφασίσαμε να σταματήσουμε να ζητάμε παραστάσεις από τους διοργανωτές και να αρχίσουμε να κάνουμε τις δικές μας συναυλίες και να κάνουμε τα πάντα μόνοι μας. Θα μας βρείτε ακόμα να παίρνουμε χρήματα στην πόρτα, να κάνουμε κράτηση συγκροτημάτων και να δημιουργούμε τα έργα τέχνης για τις συναυλίες μας. Μετά την εξάντληση των δικών μας παραστάσεων, οι υποστηρικτές μας στέλνουν τώρα email ζητώντας μας να παίξουμε τη βραδιά τους!

Πώς ακούσατε για το ReverbNation και τις ευκαιρίες μας για δισκογραφικές και καλλιτέχνες; Είχατε ακούσει για την End Of The Trail Records πριν από αυτή την ευκαιρία;

Είδαμε την ηλεκτρονική εφαρμογή, οπότε την αναζητήσαμε. Ναι, είχαμε ξανακούσει για το End Of The Trail. Έκαναν εξαιρετική δουλειά αναπτύσσοντας καλλιτέχνες σαν εμάς στο παρελθόν και ήταν υπέροχο να τους ζητήθηκε να δουλέψουμε μαζί τους.

Πώς ήταν η διαδικασία υποβολής; Ποια ήταν η αντίδρασή σας όταν ανακαλύψατε ότι σας επέλεξαν για αυτήν την ευκαιρία;

Πολύ εύκολο. Θα συμβουλεύαμε και άλλες μπάντες να κάνουν το ίδιο! Ήμασταν όλοι πολύ χαρούμενοι καθώς αυτό ήταν ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για το συγκρότημα. Νομίζω ότι υπήρχε επίσης μια αίσθηση ανακούφισης που επιτέλους είχαμε κάποιον στη «γωνιά μας» για να μειώσει την πίεση από όλες τις άλλες εργασίες, ώστε να επικεντρωθούμε στο γράψιμο μουσικής. Ωστόσο, η σαμπάνια είναι ακόμα στο ράφι και δεν έχει ανοίξει ακόμα καθώς γνωρίζουμε τη σκληρή δουλειά που έχουμε μπροστά μας. Νομίζω ότι αυτό θα ανοίξει αφού ολοκληρώσουμε την ηχογράφηση του πρώτου μας άλμπουμ.

Τι ελπίζετε να πετύχετε με την End Of The Trail Records; Ποιοι είναι οι στόχοι σου?

Θέλουμε ο κόσμος να ακούει τη μουσική μας. Πιστεύουμε ειλικρινά ότι η μουσική μας είναι αρκετά καλή για να είναι στο εθνικό ραδιόφωνο. Θα θέλαμε επίσης να παίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερες παραστάσεις και να κυκλοφορήσουμε ένα άλμπουμ.

Κάποια συμβουλή για νέους μουσικούς που μόλις ξεκινούν; Πώς βγάζετε το όνομά σας εκεί έξω, βρίσκετε νέους θαυμαστές, κρατάτε τους θαυμαστές αφοσιωμένους, γίνεστε αντιληπτοί από τις δισκογραφικές κ.λπ.;

Αν ξεκινούσαμε ξανά το συγκρότημα με την εμπειρία και τις γνώσεις που έχουμε τώρα. Θα συμβούλευα τον εαυτό μας να μην κυκλοφορήσει μουσική πολύ νωρίς. Γράψτε και κάντε πρόβες όσο περισσότερο μπορείτε και ηχογραφήστε τα ως επιδείξεις για να δημιουργήσετε έναν πίσω κατάλογο. Δώστε όσο μπορείτε για να αποκτήσετε εμπειρία και να δημιουργήσετε λίγη διαφημιστική εκστρατεία γύρω από το συγκρότημα στην πόλη σας. Στη συνέχεια, απελευθερώστε την καλύτερη μελωδία σας.

Τι ακολουθεί για το The Cheap Thrills;

Έχουμε κλείσει χρόνο στούντιο για να ηχογραφήσουμε την κυκλοφορία μας στα Parr Street Studios κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Στη συνέχεια παίζουμε ένα sold out show στο διάσημο Cavern Club του Λίβερπουλ στις 20 Δεκεμβρίου. Θα ολοκληρώσουμε το 2017 με μια ειδική χριστουγεννιάτικη παράσταση στο The Castle Hotel Manchester στις 23 Δεκεμβρίου.

Schreibe einen Kommentar