Ενημερώσεις σχετικά με τις τρέχουσες επιλογές θεραπείας για τον κυτταρομεγαλοϊό (CMV) στη ρύθμιση Μεταμόσχευσης

14
Ενημερώσεις σχετικά με τις τρέχουσες επιλογές θεραπείας για τον κυτταρομεγαλοϊό (CMV) στη ρύθμιση Μεταμόσχευσης

Εικόνα BMT CMVΟι ακόλουθες διαλέξεις παρουσιάστηκαν σε ένα μεσημεριανό συμπόσιο στο 2016 BMT Tandem Meetings στη Χονολουλού της Χαβάης στις 20 Φεβρουαρίου 2016.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ

Περισσότερες από 70.000 μεταμοσχεύσεις αιμοποιητικών κυττάρων (HCT) πραγματοποιούνται κάθε χρόνο παγκοσμίως, πιο συχνά για τη θεραπεία ασθενών με ορισμένους καρκίνους του αίματος και του μυελού των οστών ή για την αντιμετώπιση γενετικών ασθενειών. Λόγω της χημειοθεραπείας και της ανοσοκαταστολής που σχετίζεται με την HCT, οι ασθενείς είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε ιογενείς, βακτηριακές και μυκητιασικές λοιμώξεις. Αυτές οι επιπλοκές αποτελούν σημαντική αιτία νοσηρότητας και θνησιμότητας τους μήνες μετά τη μεταμόσχευση και πολύ συχνά ο υψηλός κίνδυνος μόλυνσης τον πρώτο χρόνο μετά τη μεταμόσχευση έχει ως αποτέλεσμα οι ασθενείς και οι οικογένειές τους να αποφασίσουν να μην υποβληθούν σε δυνητικά θεραπευτική μεταμόσχευση.

Ο κυτταρομεγαλοϊός (CMV) είναι μέλος της οικογένειας του ιού του έρπητα και παραμένει σημαντική αιτία ιογενών λοιμώξεων σε λήπτες μεταμόσχευσης. Η πλειονότητα των ενηλίκων στις ΗΠΑ έχει ενδείξεις προηγούμενης λοίμωξης με CMV, γεγονός που καθιερώνει μια λανθάνουσα ή λανθάνουσα λοίμωξη που δεν μπορεί να εξαλειφθεί. Τα περισσότερα άτομα έχουν ένα ανοσοποιητικό σύστημα που είναι σε θέση να αποτρέψει την επανενεργοποίηση του CMV και την πρόκληση ασθένειας. Σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως οι λήπτες μεταμόσχευσης, ο CMV συνήθως επανενεργοποιείται κατά τις πρώτες εβδομάδες μετά τη μεταμόσχευση, οδηγώντας σε μόλυνση των πνευμόνων ή άλλου συστήματος οργάνων και αυξάνοντας τον κίνδυνο άλλων ιογενών, βακτηριακών και μυκητιακών λοιμώξεων. Δεν έχουν εγκριθεί θεραπείες για την πρόληψη του CMV σε λήπτες HCT λόγω γνωστών τοξικοτήτων που σχετίζονται με τα διαθέσιμα αντιιικά CMV, συμπεριλαμβανομένης της καταστολής του μυελού των οστών και της νεφρικής δυσλειτουργίας.

Schreibe einen Kommentar