Γιατί ο κόσμος δεν σας οφείλει να ακούτε τη μουσική σας

39
Γιατί ο κόσμος δεν σας οφείλει να ακούτε τη μουσική σας

Όσο κι αν θέλετε, πολλοί νέοι ακροατές πιθανότατα δεν πρόκειται να συρρέουν αυθόρμητα στην επόμενη κυκλοφορία σας και να την ακούσουν, ειδικά αν είστε εξελισσόμενος καλλιτέχνης. Μερικές φορές παγιδευόμαστε τόσο πολύ στον ενθουσιασμό της κοινής χρήσης νέας μουσικής που ξεχνάμε ότι η σύνδεση με το κοινό απέχει πολύ από το να είναι προβλέψιμο, σίγουρο. Η μουσική δεν είναι μια προσπάθεια «αν τη φτιάξεις, θα έρθουν», γιατί όταν πρόκειται για τη δημιουργία και την κοινή χρήση μουσικής, η πραγματικότητα είναι ότι κανείς δεν σου χρωστάει τίποτα είτε πρόκειται για τις συναυλίες σου είτε για streaming των τραγουδιών σου.

Το να κάνεις μουσική και να κάνεις τους ανθρώπους να ακούν είναι δύο διαφορετικά σύνολα δεξιοτήτων

Η οικοδόμηση μιας πραγματικής σύνδεσης με τους ακροατές απαιτεί πολλή άχαρη δουλειά και αν κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ελέγξει το τελευταίο σας άλμπουμ ή σινγκλ, οι πιθανότητες είναι μεγάλες να μην έχετε κάνει αρκετή προσπάθεια προώθησης. Η καλύτερη και πιο ειλικρινής αφετηρία για την ανάπτυξη καλλιτεχνών για την προώθηση της δουλειάς τους είναι δύσκολη αυτή την εποχή. Αναγνωρίζεις όχι μόνο ότι οι ακροατές δεν σου οφείλουν τίποτα, αλλά και πόσο μοναδική πρόκληση είναι να συνδεθείς με το κοινό σε αυτό το σημείο της μουσικής ιστορίας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο να φτιάξεις και να μοιραστείς μουσική, πράγμα που σημαίνει ότι οι καλλιτέχνες έχουν πλέον περισσότερο ανταγωνισμό στα χέρια τους από ποτέ.

Μπορεί να είναι εύκολο να πιστεύετε ότι η μουσική σας είναι υπέροχη και επομένως αξίζει ένα κοινό. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες άχρηστες υποθέσεις με αυτές τις πεποιθήσεις για να αποσυσκευαστούν. Ακόμα κι αν η μουσική σας είναι πραγματικά καλή (δεν μπορείς να το κρίνεις αμερόληπτο), υπάρχουν πάρα πολλές εξαιρετικές μουσικές που φτιάχνονται και μοιράζονται καθημερινά αυτήν τη στιγμή, και πολλές από αυτές δεν φτάνουν ποτέ στο κοινό. Επίσης, η καλή μουσική δεν «αξίζει» κοινό μόνο και μόνο επειδή υπάρχει. Δεν αξίζει τίποτα. Απλώς είναι.

Εάν θέλετε να ακουστεί η μουσική σας, πρέπει να αφιερώσετε χρόνο, χρήματα και ενέργεια στην προώθηση της μουσικής και αυτό το σύνολο δεξιοτήτων δεν θα μπορούσε να είναι πιο διαφορετικό από τη δημιουργία μουσικής. Μην υποθέτετε ότι το να είστε καλοί σε μια δεξιότητα θα σας κάνει αυτόματα καλό και στην άλλη. Ορισμένοι καλλιτέχνες είναι κατανοητό ότι δεν είναι δυνατοί όσον αφορά την προώθηση της μουσικής, κάτι που τους αφήνει με την επιλογή είτε να γίνουν καλύτεροι είτε να πληρώσουν για να το κάνουν για αυτούς. Είτε έτσι είτε αλλιώς, εκτός κι αν είστε ένας από τους τυχερούς, η μουσική σας δεν πρόκειται να βρει το δρόμο της προς το κοινό χωρίς κάποιο είδος προωθητικής προσπάθειας.

Όταν έρθει η ώρα να διαδώσετε τη μουσική σας, ήρθε η ώρα να δείτε το Promote It

Πώς η υιοθέτηση μιας πιο υγιούς προοπτικής μπορεί να σας βοηθήσει ως καλλιτέχνη

Το να μένεις κολλημένος στην ιδέα ότι οι ακροατές σου οφείλουν κάτι είναι ανθυγιεινό, αλλά το να προσπαθείς να δημιουργήσεις μόνο το είδος μουσικής που πιστεύεις ότι θα αρέσει στους ανθρώπους δεν είναι καλύτερο. Μια καλή προοπτική για να υιοθετήσετε είναι η ιδέα ότι κάτι αυθεντικό και μοναδικό μόνο για εσάς που δημιουργείτε μπορεί να μπορεί να έχει απήχηση και να σχετίζεται με άλλους ανθρώπους. Ότι κάθε φορά που δημιουργείτε μουσική, υπάρχει πιθανότητα η δουλειά σας να βελτιώσει τη ζωή κάποιου άλλου με κάποιο τρόπο. Είναι να θυμάστε ότι αν σας αρέσει πραγματικά να κάνετε μουσική, ξεκινάτε από ένα μέρος για να βελτιώσετε τη ζωή σας. Η μουσική βιομηχανία είναι ήδη δύσκολο να πετύχει χωρίς μια αρνητική στάση αυτο-σαμποτάζ. Όταν εργάζεσαι από ένα μέρος που ζητάει τι μπορείς να δώσεις στους άλλους αντί να προσηλώνεις αυτά που σου χρωστάνε, η μουσική σου γίνεται καλύτερη και καταλήγεις να είσαι πολύ πιο χαρούμενος ως δημιουργός.

Το να δουλεύεις με αυτή τη νοοτροπία δεν είναι πάντα εύκολο, φυσικά, ειδικά αν είσαι επαγγελματίας τραγουδοποιός ή έχεις δουλειά πλήρους απασχόλησης στη μουσική κάνοντας κάτι άλλο. Αλλά με τόση χρόνια αβεβαιότητα που επιδιώκει κάτι τόσο απρόβλεπτο όπως η μουσική, είναι μια προσέγγιση που θα βελτιώσει όχι μόνο τη μουσική σας, αλλά και την ψυχική σας υγεία. Το να περιμένετε από τους ακροατές να έλκονται φυσικά προς τη μουσική σας κυκλοφορία μετά την κυκλοφορία και να μην το δείτε ποτέ να συμβαίνει, θα σας αποθαρρύνει και θα σας κολλήσει. Όταν αναγνωρίζετε τις προκλήσεις του να βρείτε το κοινό σας και να εργαστείτε από ένα μέρος ταπεινότητας και σαφήνειας, η δημιουργία είναι λιγότερο αγχωτική και μπορείτε να επαναφέρετε τον έλεγχο της σύνδεσης με τους ακροατές στα χέρια σας.

Ο Patrick McGuire είναι συγγραφέας, μουσικός και άνθρωπος. Δεν ζει πουθενά συγκεκριμένα, δημιουργεί μουσική με το όνομα Ίσια λευκά δόντιακαι έχει μεγάλη συγγένεια με τα σκυλιά και να βάζει τα χέρια του στις τσέπες.

Schreibe einen Kommentar