Γιατί οι τραγουδοποιοί πρέπει να σταματήσουν να αναζητούν μουσική έμπνευση

5
Γιατί οι τραγουδοποιοί πρέπει να σταματήσουν να αναζητούν μουσική έμπνευση

Η έλλειψη έμπνευσης είναι το δώρο που συνεχίζει να δίνει όταν πρόκειται για δημιουργικά με δικαιολογίες γιατί δεν φαίνεται να καταφέρνουν τίποτα. Ίσως έχετε σχέδια να γράψετε το καλύτερο άλμπουμ της καριέρας σας, κάτι φιλόδοξο και συναρπαστικό με το οποίο ελπίζετε να συνδεθεί το κοινό. Αφιερώνεις χρόνο για να γράψεις τραγούδια, αλλά ποτέ δεν τα καταφέρνεις. Υποψιάζεστε ότι απλά δεν αισθάνεστε έμπνευση αυτή τη στιγμή, επομένως βάζετε τα σχέδιά σας σε αναμονή με την ελπίδα ότι η έμπνευση θα πέσει στην αγκαλιά σας και θα σας ευλογήσει με το κίνητρο που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε. Περνούν μήνες και μετά χρόνια και ακόμα δεν μπορείς να ασχοληθείς με το άλμπουμ.

Υπάρχουν πολλά λάθος με αυτή την εικόνα, και όμως τόσοι πολλοί τραγουδοποιοί βρίσκονται σε καταστάσεις παρόμοιες με αυτήν. Υπάρχει αυτή η ιδέα όχι μόνο στη μουσική αλλά και σε οποιαδήποτε δημιουργική ενασχόληση που χρειάζεται οι καλλιτέχνες να εμπνέονται συναισθηματικά πριν μπορέσουν να δημιουργήσουν οτιδήποτε ουσιαστικό. Η αλήθεια είναι ότι αν αυτό ήταν ακριβές, θα υπήρχε πολύ λιγότερη απίστευτη τέχνη στον κόσμο. Η έμπνευση είναι διαθέσιμη σε εσάς αυτή τη στιγμή, και σε κάθε στιγμή της ζωής σας, στην πραγματικότητα, αλλά δεν θα νιώθετε πάντα έτσι. Αντί να περιμένετε να αποκαλυφθεί η έμπνευση για να δημιουργήσετε μουσική, θα βρείτε πολύ μεγαλύτερη επιτυχία και πληρότητα στη μουσική εάν δεσμευτείτε να εμφανιστείτε στη διαδικασία και να εξερευνήσετε ανεξάρτητα από το πώς αισθάνεστε.

Η έμπνευση συχνά αποκαλύπτεται κατά τη διαδικασία δημιουργίας, όχι πριν

Η κοινωνία λατρεύει τις ιστορίες για μουσικούς που υπομένουν δυσκολίες ή ξεκινούν περιπέτειες και αργότερα γράφουν τραγούδια για τις εμπειρίες τους. Αυτές οι καταστάσεις όντως συμβαίνουν, και υπάρχει πολλή υπέροχη μουσική εκεί έξω για να το αποδείξει. Αλλά θα υποστήριζα ότι πολύ πιο ωραία μουσική έχουν δημιουργηθεί από καλλιτέχνες που απλώς έβαλαν το κεφάλι κάτω και κάνουν τη δουλειά, ακόμα κι όταν η ζωή τους είναι βαρετή. Βαθιά γεγονότα που αλλάζουν τη ζωή δεν συμβαίνουν πολύ συχνά, ευτυχώς, και η αλήθεια είναι ότι είναι συχνά οι πιο δύσκολες στιγμές για να γραφτούν. Για παράδειγμα, μπορεί να ακούγεται εμπνευσμένο να δημιουργείτε μουσική για τη γέννηση του πρώτου σας παιδιού ή τον δύσκολο χωρισμό σας, αλλά οι δραματικές στιγμές είναι μερικές φορές δύσκολες ή ακόμα και αδύνατο να γράψετε για ορισμένους καλλιτέχνες, ειδικά όταν βρίσκονται στη μέση των μεγάλων αλλαγών στη ζωή τους. . Κάτι ακόμη και φαινομενικά ρομαντικό όπως το ταξίδι στον κόσμο γίνεται λιγότερο μουσικά εμπνευσμένο και πιο αγχωτικό όταν κάνετε μεγέθυνση σε λεπτομέρειες όπως το κόστος, ο προγραμματισμός και η προσπάθεια να γράψετε μουσική σε άγνωστα μέρη.

Αναζητήστε στο ReverbNation Opportunities για πιθανές δισκογραφικές, εκδόσεις, ραδιοφωνικές παραστάσεις, συναυλίες και πολλά άλλα.

Όλα αυτά σημαίνει ότι η έμπνευση πραγματικά δεν μπορεί να βασιστεί. Δεν είναι η έμπνευση που ο κόσμος συνδέει συχνά με την υπέροχη μουσική, ούτως ή άλλως. Στο τέλος της ημέρας, το μόνο στο οποίο μπορούμε πραγματικά να βασιστούμε ως τραγουδοποιοί είναι η ικανότητά μας να παρουσιαζόμαστε στη διαδικασία δημιουργίας μουσικής και να συμμετέχουμε. Και, όπως αποδεικνύεται, η αφοσίωση που χρειάζεται για να γίνει αυτό καταλήγει να είναι η πιο εύρωστη και ανταποδοτική πηγή έμπνευσης που μπορείτε να βρείτε ως τραγουδοποιός. Μπορεί να βαριέστε τελείως τη μουσική μέχρι να καθίσετε και να καταλήξετε σε κάτι ενδιαφέρον. Αυτή η σπίθα ενδιαφέροντος για κάτι σαν μελωδία, εξέλιξη συγχορδίας, beat ή στίχο, είναι μια πύλη προς το είδος της έμπνευσης που παίρνω. Με τη δέσμευση να δουλέψεις πάνω στη μουσική ό,τι κι αν γίνει, συναντάς την έμπνευση στα μισά του δρόμου και έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να τη ζήσεις από ό,τι αν περιμένεις να τη νιώσεις πριν δουλέψεις. Κάθε ουσιαστικό πράγμα που βιώνετε στη ζωή μπορεί να φιλτραριστεί κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας και να μετατραπεί σε έμπνευση, αλλά η ομορφιά είναι ότι δεν χρειάζεται να βασίζεστε στο να αισθάνεστε έναν συγκεκριμένο τρόπο για να κάνετε υπέροχη μουσική. Η απλή πράξη του να αφιερώσετε χρόνο και προσπάθεια για τη δημιουργία θα σας κάνει καλύτερο τραγουδοποιό είτε περνάτε στιγμές βαθιάς έμπνευσης είτε πλήξης.

Οι τραγουδοποιοί θα πρέπει να σταματήσουν να περιμένουν και να πιάσουν δουλειά αν θέλουν να κάνουν την καλύτερη μουσική που μπορούν. Αυτή η προσέγγιση σας κρατά παραγωγικούς και αφοσιωμένους καθημερινά, ανεξάρτητα από το πώς αισθάνεστε ή τι συμβαίνει στη ζωή σας. Επίσης δεν είναι εύκολο. Αλλά αν είσαι πειθαρχημένος, τα τραγούδια σου θα βελτιωθούν και θα καταλήξεις να είσαι πολύ πιο ολοκληρωμένος ως δημιουργός μουσικής.

Ο Patrick McGuire είναι συγγραφέας, μουσικός και άνθρωπος. Δεν ζει πουθενά συγκεκριμένα, δημιουργεί μουσική με το όνομα Ίσια λευκά δόντιακαι έχει μεγάλη συγγένεια με τα σκυλιά και να βάζει τα χέρια του στις τσέπες.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar