Γιατί δεν πρέπει να αφήσετε τον εγωισμό σας να σας εμποδίσει να κάνετε μουσική

3
Γιατί δεν πρέπει να αφήσετε τον εγωισμό σας να σας εμποδίσει να κάνετε μουσική

Εάν είστε ένας αναπτυσσόμενος καλλιτέχνης που θέλει να ακολουθήσει τη μουσική για το υπόλοιπο της ζωής σας είτε ως καριέρα είτε ως χόμπι, υπάρχουν τεράστια εμπόδια που θα μπορούσαν να σταθούν εμπόδιο στο δρόμο σας, όπως το να είστε πολύ απασχολημένοι για να δημιουργήσετε ή να αφήσετε την απογοήτευση να σας αποθαρρύνει από τη δημιουργία. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε μουσικός είναι να παλέψει με το δικό του εγώ.

Η μουσική είναι μια πολύ δύσκολη βιομηχανία στην επιτυχία. Εάν θέλετε να την κάνετε καριέρα, έχετε πλέον περισσότερο ανταγωνισμό από οποιοδήποτε άλλο σημείο της μουσικής ιστορίας και μια κουλτούρα ακρόασης που είναι εθισμένη σε τρελά και συχνά μη βιώσιμα φθηνή μουσική. Και όμως συχνά ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα που ταλανίζει τους καλλιτέχνες δεν είναι οι εξωτερικές δυνάμεις που επηρεάζουν όλους εμάς ως τραγουδοποιούς και ερμηνευτές, αλλά εσωτερικά ζητήματα που περιστρέφονται γύρω από την υπερηφάνεια του ατόμου. Είναι λογικό γιατί τα προβλήματα του εγώ επηρεάζουν τόσο πολλούς μουσικούς. Χρειάζεται θυσίες, ακούραστη δουλειά και ταλέντο για να δημιουργήσεις μουσική, να τη μοιραστείς και να βρεις κοινό, επομένως είναι λογικό οι σκληρά εργαζόμενοι μουσικοί να θέλουν αναγνώριση για τις προσπάθειές τους και να είναι περήφανοι για τη δουλειά τους.

Λάβετε αμερόληπτα σχόλια από θαυμαστές σχετικά με τη σύνθεση τραγουδιών, την παραγωγή σας και πολλά άλλα με τις ολοκαίνουργιες Κριτικές Crowd

Αλλά όταν το εγώ, η ταυτότητα και η ανάγκη για εξωτερική επιβεβαίωση υπερισχύουν όλων των άλλων, οι μουσικοί όχι μόνο προετοιμάζονται για χρόνια απογοήτευση και θλίψη, αλλά και συνθήκες που καθιστούν σχεδόν αδύνατο να δημιουργήσεις ελεύθερα και αυθεντικά. Το εγώ σου μπορεί να σταθεί απολύτως εμπόδιο ανάμεσα σε εσάς και την καλύτερη μουσική σας αν δεν είστε προσεκτικοί.

Το Ego προκαλεί μεγάλα προβλήματα με τον τρόπο που θα περίμενες, όπως δραματικές διασπάσεις συγκροτημάτων και καταστάσεις όπου το θέαμα μιας διασημότητας ενός μουσικού αρχίζει να αποσπά την προσοχή από τη μουσική τους. Αλλά το εγώ εμφανίζεται με άλλους τρόπους που είναι δυνητικά ακόμη πιο καταστροφικοί επειδή είναι λεπτοί και επηρεάζουν πολύ περισσότερους δημιουργούς. Το Εγώ είναι στενά συνδεδεμένο με τα αισθήματα του δικαιώματος στη μουσική. Η λογική λέει συνήθως, καταβάλλω τόση δουλειά και προσπάθεια στη μουσική μου, επομένως χρωστάω πράγματα από άλλους ανθρώπους. Όταν οι καλλιτέχνες παραπονιούνται για την επιτυχία μιας άλλης μπάντας ή θρηνούν ότι η μουσική τους δεν αποδίδει τόσο καλά όσο θα ήθελαν με τις πλατφόρμες ροής και τα ιστολόγια, αυτά είναι προβλήματα εγωισμού.

Αν μοιράζεστε τη μουσική σας, φυσικά θέλετε να την ακούσουν οι άνθρωποι και ελπίζουμε να αρέσει. Αυτό είναι όλο το νόημα της δημοσιοποίησης. Αλλά ο εγωισμός παρεμποδίζει τη στιγμή που ξεγελάς τον εαυτό σου και πιστεύεις ότι ο κόσμος σου χρωστάει κάτι, γιατί δεν το κάνει. Αμέτρητοι μουσικοί βρίσκονται στη θέση να χύνουν την αγάπη, την ελπίδα, τα χρήματα, τον χρόνο και τα όνειρά τους στη μουσική τους και βλέπουν ελάχιστα ή τίποτα να προέρχονται από τον κόπο τους. Η πραγματικότητα του πόσο βάναυση είναι η μουσική βιομηχανία μπορεί να είναι δύσκολο να την καταπιείς και είναι ένας τομέας όπου μπορείς να είσαι πολύ έξυπνος, ταλαντούχος, σκληρά εργαζόμενος, ακόμη και τυχερός και παρόλα αυτά να μην πετύχεις ποτέ με απτό τρόπο. Αλλά υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην αποδοχή αυτής της δύσκολης πραγματικότητας και στο να πιστεύεις ότι χρωστάς χρήματα, φήμη, ευνοϊκές κριτικές, ευκαιρίες ή οτιδήποτε άλλο, επειδή είσαι καλός άνθρωπος που φτιάχνει αρκετά καλή μουσική.

Κανείς δεν σου χρωστάει τίποτα ως μουσικός και αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαμε εύκολα να αποτύχουμε, ανάλογα με τους στόχους μας. Η παρόρμηση να ενδώσετε στην ανταγωνιστικότητα είναι να μιλάτε για το εγώ σας, όπως και η παρόρμηση να αφήσετε τα στατιστικά και τις κριτικές ροής να καθορίσουν την αξία σας ως άνθρωπο. Τίποτα από αυτά δεν είναι η ίδια η μουσική ή η χαρά που βρίσκεις να συμμετέχεις στη διαδικασία της δημιουργίας.

Το να διατηρείτε τον εγωισμό σας υπό έλεγχο στη μουσική απαιτεί μια σταθερή και επαναλαμβανόμενη δέσμευση να εστιάσετε και να δώσετε προτεραιότητα στην αγάπη της δημιουργίας και της εκτέλεσης. Αυτό το πάθος είναι το μόνο πράγμα που μπορείτε να ελέγξετε στη μουσική όταν πρόκειται για αυτό. Το να κάνεις αυτό που αγαπάς και να το κάνεις τακτικό μέρος της ζωής σου δημιουργεί τα θεμέλια πάνω στα οποία μπορούν να οικοδομήσουν οι μουσικοί και κανείς δεν μπορεί να τους αφαιρέσει αυτή τη χαρά, είτε πρόκειται για μια άσχημη κριτική, είτε για τσακωμό με τους συμπαίκτες της μπάντας για κάτι ασήμαντο είτε για ένα μόνο σου κοινή χρήση που δεν ακούγεται. Δεν θα νικήσετε ποτέ ολοκληρωτικά τον εγωισμό σας, αλλά δεν χρειάζεται. Εφόσον εστιάζεις στη χαρά αυτού που κάνεις, θα είσαι πάντα στο σωστό δρόμο.

Ο Patrick McGuire είναι συγγραφέας, μουσικός και άνθρωπος. Δεν ζει πουθενά συγκεκριμένα, δημιουργεί μουσική με το όνομα Ίσια λευκά δόντιακαι έχει μεγάλη συγγένεια με τα σκυλιά και να βάζει τα χέρια του στις τσέπες.

Schreibe einen Kommentar