Αυτά τα Χριστούγεννα, το ‚Last Christmas‘ έφερε ελπίδα για τα επόμενα Χριστούγεννα!

15
Αυτά τα Χριστούγεννα, το ‚Last Christmas‘ έφερε ελπίδα για τα επόμενα Χριστούγεννα!

(4 Ιανουαρίου 2023). Η χριστουγεννιάτικη μουσική μπορεί να είναι πίσω μας για τις πιο πρόσφατες εορταστικές περιόδους, αλλά υπάρχει ένα περιστατικό που άργησε να διαρρήξει τις φετινές εορταστικές επιτυχίες που μπορεί να προοιωνίζονται καλά για τις μελλοντικές σεζόν, αν είστε οπαδοί τσαρτ όπως πραγματικά οι δικοί σας.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, από το 2019, τα ίδια τέσσερα χριστουγεννιάτικα τραγούδια κυριαρχούν στα charts του Billboard —με την ίδια σειρά—χωρίς σημάδια να ανατρέπονται από άλλα εορταστικά τραγούδια, παλιά ή νέα.

Αυτά τα τέσσερα ήταν το καλά τεκμηριωμένο No. 1 smash «All I Want For Christmas Is You» της Mariah Carey, το οποίο στέφεται ασταμάτητα στο Billboard Holiday 100 Chart κάθε χριστουγεννιάτικη περίοδο από το 2015, και το οποίο αντίστοιχα βρίσκεται στην κορυφή του all-inclusive Hot. 100 κάθε Δεκέμβριο/Ιανουάριο από το 2019.

Η Mariah Carey πρόσθεσε μια 12η εβδομάδα στο Νο. 1 στο πιο πρόσφατο Hot 100 με το smash της „All I Want For Christmas Is You“

Αυτό ακολουθείται από το „Rockin‘ Around the Christmas Tree“ της Brenda Lee, το πρότυπο γιουλέτι του 1958 που έχει σκαρφαλώσει στη δεύτερη θέση τόσο στα τσαρτ Holiday 100 όσο και στο Hot 100 κάθε χρόνο από το 2019. και το „Jingle Bell Rock“ του αείμνηστου Bobby Helms, το οποίο έχει φτάσει στο Νο. 3 και στα δύο chart σε καθένα από τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ακριβώς πίσω τους ήταν ο αείμνηστος folkster Burl Ives, ο οποίος ολοκλήρωσε τις τρεις προηγούμενες γιορτές φτάνοντας στο Νο. 4 με το „A Holly Jolly Christmas“ και κατατάχθηκε στην ίδια θέση κορυφής για τις τρεις εβδομάδες πριν από την Πρωτοχρονιά φέτος. εποχή.

Κάθε χρόνο τις τελευταίες τέσσερις εορταστικές περιόδους, καμία άλλη χριστουγεννιάτικη μελωδία δεν μπόρεσε να διεισδύσει στο φρούριο που χτίστηκε από αυτά τα τέσσερα τραγούδια, με πολλούς υποψήφιους, όπως το «It’s the Most Wonderful Time of the Year» του Andy Williams, το Jose Feliciano. Feliz Navidad» και το «Last Christmas» του Wham!, χτυπώντας την πόρτα στο Νο. 5 ή 6, αλλά δεν μπορεί να ανέβει πιο ψηλά.

Δηλαδή, μέχρι αυτή την τελευταία εβδομάδα της περιόδου διακοπών 2022/23…

Για τα τσαρτ Billboard Holiday 100 και Hot 100 με ημερομηνία 7 Ιανουαρίου 2023, τα οποία παρακολούθησαν τις πωλήσεις, τη ροή ροής και τη ραδιοφωνική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια των επτά ημερών από 23 έως 29 Δεκεμβρίου, τα τρία κορυφαία τραγούδια είναι τα ίδια όπως πάντα: 1) «All I Want For Christmas Is You”; 2) „Rockin‘ Around the Christmas Tree“; και 3) „Jingle Bell Rock.“

Όμως η θέση Νο 4 έχει αλλάξει. Το „A Holly Jolly Christmas“ του Burl Ives έχει αντικατασταθεί από το αειθαλές „Last Christmas“ του Wham!, μια μελωδία που μπήκε ξανά στο Hot 100 πριν από πέντε εβδομάδες στο Νο. 23 και έχει σημειώσει σταθερή άνοδο από το 23-10- 9-6-5 και τώρα Νο 4.

Ο Andrew Ridgely (αριστερά) και ο αείμνηστος George Michael of Wham!

Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά από το 2019, όταν η μαζική ροή και οι λήψεις εορταστικών μελωδιών τα έκαναν κυρίαρχα πολυετή τσαρτ στο Hot 100, υπάρχει ένας νέος κάτοχος της θέσης Νο. 4, με το „νέο“ να είναι σχετικός όρος εδώ από το Wham! Το «Last Christmas» του είναι στην πραγματικότητα 38 ετών!

Το „Last Christmas“ έσπρωξε το „A Holly Jolly Christmas“ στο Νο. 5 ακριβώς στο Saint Nick of time, καθώς την επόμενη εβδομάδα το Billboard θα κλείσει το ετήσιο τσαρτ Holiday 100 και το κανονικό Hot 100 θα επιστρέψει στην κανονική, μη εορταστική δραστηριότητα επιτυχίας .

Ενώ το τελευταίο του επίτευγμα εδώ στην Αμερική δεν είναι α τεράστιος Το deal, το „Last Christmas“, το οποίο ήταν ένα αιώνιο αγαπημένο από την κυκλοφορία του το 1984 – ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου έφτασε στο Νο. 1 στην έρευνα των επίσημων τσαρτ – δείχνει ότι υπάρχει όρεξη για τουλάχιστον κάποια αλλαγή μεταξύ των τραγουδιών καταναλώνουν περισσότερο τις γιορτές.

Ένα άλλο, πιο πολλά υποσχόμενο σημείο δεδομένων είναι το εξής: παρόλο που παραμένει κολλημένη στο Νο. 2 πίσω από τον ιπποκόμο της Mariah στο συνολικό Hot 100, το „Rockin‘ Around the Christmas Tree“ της Brenda Lee μόλις ξεπερνά το „All I Want for Christmas“ στην κορυφή του διάγραμμα ροής—ένα από τα τρία στοιχεία που τροφοδοτούν το Hot 100 (με τις πωλήσεις/λήψεις και το ραδιόφωνο να είναι τα άλλα δύο).

Το «Rockin‘ Around the Christmas Tree» της Brenda Lee είναι το Νο. 2 χριστουγεννιάτικο τραγούδι κάθε χρόνο από το 2019.

Με το streaming να είναι ο κυρίαρχος παράγοντας σε όλες τις τοποθετήσεις αυτών των τραγουδιών στα chart, η ανταλλαγή του Lee με τον Carey θα μπορούσε να είναι μια ένδειξη για τα πράγματα που θα ακολουθήσουν για τα συνολικά charts στις μελλοντικές γιορτές.

Ή αυτό θα μπορούσε απλώς να είναι το αποτέλεσμα μιας ημερολογιακής ιδιορρυθμίας στα πιο πρόσφατα τσαρτ, όπου η περίοδος παρακολούθησης από Παρασκευή έως Πέμπτη περιλάμβανε τις πρώτες τέσσερις ημέρες μετά τα Χριστούγεννα, όταν οι λίστες αναπαραγωγής και οι πωλήσεις/λήψεις μετατοπίστηκαν προς τα κάτω για να αντικατοπτρίζουν το πέρασμα των εορτών. Το „Last Christmas“, μια πιο στοχαστική μελωδία, πιθανότατα ωφελήθηκε από το παρατεταμένο συναίσθημα τις ημέρες που ακολούθησαν τις πραγματικές διακοπές.

Το γράφημα της επόμενης εβδομάδας (παρακολούθηση δραστηριότητας από τις 30 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου) πιθανότατα θα δει και τα 40 από τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια που συμπληρώνουν το Hot 100 αυτής της εβδομάδας να βγαίνουν από τη λίστα καθώς τα τσαρτ επιστρέφουν στο κανονικό (και το „Antihero“ της Taylor Swift πιθανότατα θα επιστρέψει στο No. 1).

Θα πρέπει λοιπόν να περιμένουμε μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα για να δούμε αν αυτές οι νέες εορταστικές εξελίξεις αποτελούν ενδείξεις περαιτέρω αλλαγών που θα έρθουν στην κορυφή των chart, ή απλώς ένα ανώμαλο πείραγμα για όσους επιθυμούν τη Brenda Lee ή τον Wham! για να πάρουν επιτέλους το πρώτο τους Νο. 1 σινγκλ εδώ και δεκαετίες (και η Μαράια να παραιτηθεί από τον θρόνο).

Θα αρχίσουμε να μαθαίνουμε τον επόμενο Νοέμβριο και Δεκέμβριο όταν όλα αυτά τα τραγούδια θα επιστρέψουν στα charts. Μέχρι τότε, Καλή Χρονιά 2023! Και συνεχίστε να διαβάζετε το djrobblog για περισσότερα μουσικά trivia και άλλη κάλυψη κατά τη διάρκεια του νέου έτους και μετά!

DJRob

DJRob

Ο DJRob (αυτός/αυτός) είναι ένας ανεξάρτητος μουσικός blogger από κάπου στην Ανατολική Ακτή που καλύπτει είδη R&B, hip-hop, ποπ και ροκ – καθώς και πολλά μουσικά νέα και τρέχοντα πράγματα! Μπορείτε να τον ακολουθήσετε στο Twitter στο @djrobblog.

Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε δωρεάν (παρακάτω) για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για μελλοντικά άρθρα.

Schreibe einen Kommentar