Από το κόψιμο χόρτου στο διαφημιστικό σποτ της Apple: Γνωρίστε την Distartica

97
Από το κόψιμο χόρτου στο διαφημιστικό σποτ της Apple: Γνωρίστε την Distartica

Distartica Συμμετέχει στη metal σκηνή του Χιούστον του Τέξας από το 2008. Με επιρροές όπως οι Havok, Warbringer, Slayer και Iron Maiden, ο ήχος τους είναι ένα παλιό metal vibe με μια πινελιά μοντέρνου thrash metal.

Πρόσφατα βρέθηκαν σε επαφή με την Apple και εμφανίζονται σε ένα εμπορικός. Ο ντράμερ τους, ο Carlos, είναι τυφλός και χρησιμοποιεί υποστηρικτική τεχνολογία με τα προϊόντα της Apple, κάτι που τον οδήγησε να γίνει μέλος του Global Accessibility Awareness Project.

Συζητήσαμε μαζί τους για το πώς διαμορφώθηκαν, τις προκλήσεις του να ακουστεί η μουσική σαςπώς εμφανίστηκαν σε διαφήμιση της Apple και οι συμβουλές τους για νέους καλλιτέχνες.

Πες μας λίγα λόγια για την μπάντα σου.
Λοιπόν, αρχικά ξεκίνησα να παίζω κιθάρα στο γυμνάσιο. Στη συνέχεια, όταν ο αδερφός μου ο Άλεξ ανακάλυψε ότι μπορούσα να παίξω, αποφάσισε να το δοκιμάσει μόνος του. Δεν γνωρίσαμε τον Carlos Careces μέχρι το λύκειο και αφού με είδε να παίζω αποφάσισε να πάρει και την κιθάρα. Ήταν σχεδόν σαν να είχαμε μια μουσική μετάδοση. Έτσι, γύρω στο 2003 αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα συγκρότημα και όταν κάναμε καταιγισμό ιδεών για ένα όνομα το αντλούσαμε ουσιαστικά από τις λέξεις παραμόρφωση, τέχνη και Metallica και σχηματίστηκε η Distartica.

Ποια είναι η απόλυτη χειρότερη δουλειά που είχατε ποτέ για να κρατήσετε ζωντανά τα όνειρά σας να παίζετε μουσική με πλήρες ωράριο;
Ο Carlos Caceres κόβει μέτρα στον καυτό ήλιο, ο Alex είχε μια τρομερή δουλειά εξυπηρέτησης πελατών και έπρεπε να αντέξω να κάνω βραχυπρόθεσμες εργασίες με συμβόλαιο πριν βρεθούμε όλοι σε σταθερές, καλοπληρωμένες δουλειές. Τώρα χρησιμοποιούμε τους πόρους μας για την παραγωγή εμπορευμάτων και μουσικής καλής ποιότητας. Ανακαλύψαμε ότι χρειάζονται πολλά χρήματα για να ξεκινήσετε τη μουσική σας καριέρα!

Πώς συνδεθήκατε με την Apple; Γνωρίζατε κάποιον ή σας προσέγγισε;
Έφτασαν σε εμένα. Είμαι πραγματικά μεγάλος φαν των βιντεοπαιχνιδιών, και έτσι, συμμετέχω στην ανταγωνιστική πλευρά του gaming και, ως γνωστόν, τυγχάνει να είμαι τυφλός. Ως αποτέλεσμα, τράβηξα την προσοχή διάφορων φορέων στον Τύπο και τελικά η Apple επικοινώνησε μαζί μου για να μάθει περισσότερα για το πώς παίζω χρησιμοποιώντας υποστηρικτική τεχνολογία. Στη συνέχεια, όταν άκουσαν ότι είμαι μανιώδης χρήστης των προϊόντων της Apple και ανακάλυψαν ότι είχα ένα συγκρότημα, ενδιαφέρθηκαν περισσότερο και ήμουν αρκετά τυχερός που όχι μόνο συμπεριλήφθηκα στο Global Accessibility Awareness Project, αλλά μου επιτραπεί να συμπεριλάβω και τους Distartica μαζί στη βόλτα.

Αυτή ήταν μια σημαντική ευκαιρία που δεν είδαμε ποτέ να έρχεται και ήταν μια εμπειρία ζωής.

Εγγραφείτε στο ReverbNation δωρεάν

Τι είδους αποτελέσματα ελπίζετε μετά από αυτή τη διαφήμιση;
Ελπίζουμε να έχουμε μεγαλύτερες συναυλίες. Ελπίζουμε επίσης να μπορέσουμε να μοιραστούμε τη σκηνή με τις μέταλ επιρροές μας που μας ενέπνευσαν να πιάσουμε τα όργανά μας και να δημιουργήσουμε μουσική, όπως Havok, Warbringer, Testament, Exodus, hell, ακόμη και Slayer, Iron Maiden και Metallica αν είναι δυνατόν. Πραγματικά επικοινώνησε μαζί μας για περισσότερες τοπικές συναυλίες από ποτέ και θα συνεχίσουμε να κολλάμε στους χώρους που άνοιξαν με χαρά τις πόρτες τους για εμάς.
Η διαφήμιση της Apple έχει αποδείξει ότι το Metal μπορεί να μεταφερθεί στο mainstream και να παραμείνει βαρύ. Μέχρι στιγμής, το βίντεό μου είναι το κορυφαίο με τις περισσότερες προβολές από όλα τα άλλα βίντεο που δημιουργήθηκαν και κυκλοφόρησαν μέσω του επίσημου καναλιού της Apple στο Youtube. Κατά τη διάρκεια αυτής της απάντησης, το βίντεο έχει πάνω από 886.000 προβολές και εξακολουθεί να αλλάζει όσο μιλάμε. Το διαφημιστικό σποτ προβλήθηκε επίσης κατά την τηλεοπτική ώρα prime time σε διάφορα δίκτυα και από τότε, το άλμπουμ μας έχει αυξηθεί σε πωλήσεις.

Έχετε χρησιμοποιήσει κάποια άλλη δημιουργική τακτική προώθησης στην καριέρα σας;
Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε σε κάποιο μεγάλο έργο. Τις περισσότερες φορές βασιζόμαστε αποκλειστικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και παίζουμε συναυλίες όσο το δυνατόν περισσότερο. Ωστόσο, αυτή ήταν μια μαθησιακή εμπειρία και τώρα θα είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε νέες τακτικές για μελλοντικές προσφορές και για το δεύτερο άλμπουμ μας.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση σας ως καλλιτέχνης/συγκρότημα και τι έχετε κάνει για να την ξεπεράσετε;
Το μεγαλύτερο εμπόδιο ήταν να βγάλουμε τη μουσική μας εκεί έξω. Υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες που φτιάχνουν μουσική και τη διαδίδουν σαν άγρια ​​φωτιά και αν δεν παραμείνετε στην κορυφή της προώθησης και των συναυλιών, η μουσική σας πιθανότατα θα φιλτραριστεί. Ναι, είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με την Apple, αλλά δουλεύαμε σκληρά από τότε που κυκλοφόρησε το άλμπουμ στις 14 Απριλίου και ακόμη και πριν. Ξοδέψαμε ώρες και ώρες δουλεύοντας το άλμπουμ με περιορισμένους πόρους, αλλά με την πάροδο του χρόνου, εξοικονομήσαμε χρήματα και μπορέσαμε να δημιουργήσουμε το δικό μας άλμπουμ ανεξάρτητα.

Κάποια συμβουλή για νέους μουσικούς που μόλις ξεκινούν το ReverbNation; Πώς αποκομίζετε τη μεγαλύτερη αξία από το ReverbNation μόλις γίνετε μέλος;
Η ποιότητα παραγωγής είναι το πιο σημαντικό. Εστιάστε πάντα στην ποιότητα, απλώς προχωρήστε και ξοδέψτε μερικά επιπλέον δολάρια. Μόλις έχετε ένα CD υψηλής ποιότητας, μπορείτε να βασιστείτε σε αυτό για να μιλήσετε από μόνο του. Αποκτήσαμε θαυμαστές πολύ πιο γρήγορα ReverbNation από οποιοδήποτε άλλο site. Είχε τεράστιο αντίκτυπο στην ικανότητά μας να μας συνδέουμε με θαυμαστές, κάτι που είναι μια σημαντική πτυχή για τη δημιουργία και τη διατήρηση μιας σταθερής βάσης θαυμαστών. Για παράδειγμα, η συνδρομή μέσω email είναι πολύ χρήσιμη. Μπορούμε να συνδεθούμε, χωρίς ανεπιθύμητα μηνύματα, με τους θαυμαστές απευθείας για να ανακοινώσουμε τυχόν επερχόμενες εκπομπές ή περιεχόμενο βίντεο που ανεβαίνουν σε όλους τους ιστότοπούς μας. Οπότε, βασικά είναι ένας πολύ ωραίος ιστότοπος.

Τι συμβαίνει στη συνέχεια για το Distartica;
Σίγουρα ετοιμαζόμαστε να προγραμματίσουμε σύντομες εκδρομές σε όλες τις πολιτείες. Εάν είναι δυνατόν, θα θέλαμε να συμμετάσχουμε σε διεθνείς περιοδείες, αλλά πιστεύουμε ότι όλα θα έρθουν στην ώρα τους εάν συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά και να παράγουμε καλό υλικό. Μάλιστα, έχουμε ήδη έτοιμο υλικό για το δεύτερο άλμπουμ μας.

Δείτε τη διαφήμιση της Apple εδώ…

Schreibe einen Kommentar